שאאאלום

שאאאלום ../images/Emo13.gif

מישו ראה ת´מחזמר "Notredam de Paris"? ראיתי את זה בלונדון, ומה אני אגיד...המחזמר היפה ביותר שראיתי בחיי :) נורא נהניתי, מהשירים ומהמשחק עצמו. רק מה הבעיה, אני לא זוכר את מילות השירים
אם מישו יוכל לרשום לי, או לתת לי לינק *מתחנן* לשירים, אני אשמח מאוד!

או! אחלה מחזמר!

לגבי השירים- אני לא כל כך מבינה בחיפושים באינטרנט, ולכן רק אדקלם מנטרה ידועה- גוגל, קאזה. את המילים בטוח תמצא שם. הייתי מחפשת בעצמי ורושמת לך כבר את הלינק אבל: א. אין לי זמן ב. לצערי, אני עצלנית מידי
אגב, אני זוכרת שלמורה שלי לצרפתית, שתחיה, היה דיסק של המחזמר עם כל השירים המדהימים בצרפתית, ואנחנו היינו מתעלקים עליו ושומעים אותו כל הזמן בטייפ הקטן והמעוך שלנו. זה היה נחמד.

נחמד...../images/Emo13.gif

ת´אמת, גמאני עצלן, ואין לי קאזה...ואת יודעת שהחיפוש בגוגל יכול להארך 525345 שנים ליתר דיוק

תגלית

New member
מחזמר יפה! גם אני נהניתי!

כתבנו כאן בפורום על המחזמר הזה בעבר (שווה לעשות חיפוש..) אתמול והיום במקרה הורדתי חלק מהשירים מקאזה. אני מצרפת את הלינק לאתר של המחזמר.

תגלית

New member
בצרפתית זה נשמע טוב יותר!

באתר יש אפשרות לשמוע את ההתחלות של השירים (אם אין לך קאזה), זה גם משהו, לא?! שווה להיכנס גם לגירסא בצרפתית, אני חושבת שזה הרבה יותר יפה...

אנקדוטה

אני חובבת מושבעת של החלקה על הקרח, ונזכרתי שזוג המחליקים האהוב עלי, מרינה אניסינה וגוונדאל פזרה (האלופים האולימפיים בסולט לייק 2002!) החליקו פעם לצלילי השיר Danse mon Esmeralda מתןך המחזמר המדובר. זה היה יפה נורא- הוא ייצג את קוואזימודו והיא את אזמרלדה. הם זוג מדהים- המון עוצמה ורגש- בהתאם לשיר. מצורפת תמונה מאותו ריקוד מדהים (אני מקווה שזה יעבוד, מעולם לא ניסיתי לפרסם תמונה בעבר..)

trilliane

Well-known member
מנהל
../images/Emo32.gif אוי, הם מדהימים!

ראיתי אותם באולמפיידת החורף האחרונה, הם זכו בזהב, לא? אם אני לא עושה סלט ומתבלבלת, אני מתכוונת לזוג הצרפתים, הבחורה עם השיער האדום לוהט, שהיא גם היחידה שהרימה את הבחור (הידד לשיוויוניות!) ואני זוכרת איזשהו ריקוד מדהים שלהם עם תלבושות יפיפיות ומיוחדות, שהוא היה קרח והיא היתה אש (או משהו כזה). אני מאד אוהבת החלקה על הקרח, התאמצתי מאד לעקוב אחרי האולימפידה האחרונה והתחרות שהיתה ממש קצת אח"כ (לא זוכרת כבר איזו אליפות זו היתה...). לצערי אני חובבת החלקה בעיקר מהכורסה - לא שאני לא נהנית להחליק (מה שמזכיר לי שכבר שנים לא עשיתי זאת, ובפעם האחרונה שרציתי גיליתי שסגרו את ההחלקרח בר"ג... פויה!) אני פשוט לא ממש מוכשרת בתחום (או בכל תחום שקשור בריקוד/אתלטיקה או פעילות גופנית לסוגיה).

נכון! את בטח מתכוונת לזה:

הריקוד עצמו נקרא "Liberta" (=חופש) והמוסיקה לקוחה מתוך גרסא כלשהי ל"סירנו דה ברז´רק". הם שילבו בו קטעים מנאום ה-"I have a dream" המפורסם של מרטין לותר קינג, וזה היה מרגש מאוד. כשהם התחרו איתו באולימפיאדה בכיתי בדמעות. האמת היא, שגם אני מחליקה בעברי. כלומר, התחלתי בגלגיליות ומאוחר יותר ניסיתי גם קצת קרח. היה נחמד! מצטערת על האוף-טופיק הקטלני, אגב.

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן! ../images/Emo13.gif תודה על התמונה.

זה באמת היה מרגש ומקסים... הם היו ממש נפלאים. (ובזה אחתום גם אני את נושא העוף-טופיק הקטלני הזה...)

Hippie Jeannie

New member
רגע יש לי שאלה קטנטונת

המוסיקה של "נוטרדאם דה פריז" זאת אותה המוסיקה של "הגבן מנוטרדאם" של אולפני דיסני?

תגלית

New member
סתיו את חייבת לנסות להשיג את

השירים מה"גיבן" ולשמוע. יש בהם משהו גרנדיוזי, מלודי ועצוב כמעט כמו האיכות של הפנטום. אלה שירים שממש נוגעים בנימי הנשמה! השיר - bell מהמם, ובעצם כמעט כל שיר מהמחזמר הזה... אין בכלל מה להשוות עם הגיבן של דיסני (אני לא מזלזלת.... אבל זה משהו אחר לגמרי) בקיצור, תשיגי, תשמעי ואח"כ אני אשמח לשמוע מה דעתך... גלית

Hippie Jeannie

New member
אין לי מאיפה להשיג

ואם זה דומה לפאנטום אז זה צריך להיות טוב... ואני דווקא מאוד אהבתי את השירים של דיסני! מלחין גאוני כתב אותם - אלן מנקן - אותו אחד שכתב את אלאדין, בת הים הקטנה, היפה והחיה, פוקהונטס ועוד. בהחלט מוכשר!

גבי38

New member
יש די וי די וגם דיסק באנגלית

אכן מחזמר נפלא , בעניין המילים , יש דיסק יפה של המחזמר באנגלית דבר שיכול להקל בעניין המילים , את ההצגה הצרפתית המקורית ניתן לראות בדי וי די נפלא , יש בו תרגום לאנגלית. גבי

gamegir

New member
השנה..

בצהרי שירה בבית ספר היו שני שירים מהמחזמר, שתורגמו עצמאית לעברית- הראשון, שיר על תקופת הקתדרלות בלה בלה, והשני- "בל". ת´אמת? לא שירים משהו. גם כאן, ראיתי (או יותר נכון- שמעתי) טובים יותר. גומא

למעלה