שאאאאלום

שRונה

New member
שאאאאלום

היי אנשים... אני מהצופים... סתם רציתי לדעת איך נראה הסמל שלכם? אתם יכולים להעלות לפה תמונה או משו?

TheBlackFairy

New member
הנה עוד תמונה../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

שRונה

New member
פייי

אפשר לדעת מה מסמל כל דבר בסמל? ואמ... הסמל הזה השתנה? יעני.. פעם הוא היה נראה אחרת?

הוא לא השתנה..

פשוט תלוי מאיפה את לוקחת.. כעיקרון הסמל שאני שמתי עם הצבעים ככה הוא נראה.. אבל לא בכל מקום אפשר לשים אותו צבעוני בגלל חוסר דיו..

evil i

New member
הסבר על הסמל והמשמעויות שלו

העלים בצדדים: מצד אחד ישנם את עלי הזית המסמנים את השלום והשורשיות לארץ. מהצד השני ישנם עלי הדפנה (ולא עלי האלון) המסמלים את השאיפה לניצחון. מגן הדויד מסמל את הזיקה ליהדות של התנועה. בתוך משולשיו של מגן הדויד ישנם פסים מאוזנים הצבועים בכחול ולבן כדי לסמל את הזיקה למדינה. החבצלת שבתוך מגן הדויד מסמלת את הטוהר ואת הצופיות. בתחתית הסמל יש את הסרט: ציבעו של הסרט אדום והוא מסמל את הזיקה של התנועה לסוציאליזם. על הסרט כתוב "חזק ואמץ" כסיסמתם של השומרים. הקשר שבאמצע הסרט מסמל את הצופיות של התנועה (לא במובן של צופים, אלא במובן של אהבת הטבע ושאר הערכים של הצופיות). שכחתי משהו?

TziMHoNoa

New member
כן-

במשלושי המגן דוד יש שלושה פסים כחולים, כשלושת ערכי הליבה של התנועה.

פיפיס

New member
אלון?

לנו הסבירו שהעלים הם עלי אלון, שמסמלים את אהבת השומר לטבע. "השומר חובב טבע, לומד להכירו ומושרש בנוף מולדתו"

evil i

New member
זאת טעות נפוצה. לא מדובר באלון.

באחד הספרים הישנים של התנועה יש ציטוט שהוצא מספר שנכתב בקן ורשה, שם מסבירים כי מדובר בעלי הדפנה המסמלים ניצחון. נדמה לי שקוראים לספר "חברת נעורים" או משהו כזה. משהו ישן.

מעיייין

New member
את משבט היובל בקרית יובל?

אני לא בצופים. רק מסכרן אותי לדעת עם זה בקרית יובל. כי גם שם יש שבט היובל.

למעלה