שאאאאלום

שאאאאלום

אני חדשה כאן (כאילו שלא שמתם לב...) אני לומדת ריקודי בטן אבל המורה מתמחה יותר בסיגנון המיצרי ואני רוצה ללמוד את הסיגנון המרוקאי רציתי לדעת האם ההבדל משמעותי בין שני הסוגים ז"א שאם אני יעבור לסוג המרוקאי האם אני אצטרך ללמוד הכל מהתחלה? ועוד שאלה אולי ידוע לכם על חוג ריקודי בטן באיזור אופקים-ב"ש בסיגנון המרוקאי

tlingit

New member
ברוכה הבאה חולת חופש ../images/Emo24.gif

נהדר שהצטרפת אלינו על השאלה בעניין ההבדל בין ריקוד מצרי למרוקאי אני מקווה שיענו לך משתתפות אחרות. בעניין מציאת חוג באיזור הדרום תוכלי למצא מידע בלוח שיעורי ריקוד של הפורום שלנו - דרך הקישור 'לוחות' בפס הכחול בראש הדף. רשומים שם כמה וכמה מקומות ומורות אפשריים בדרום.

ריקוד מרוקאי

למיטב ידיעתי בארץ לא נלמד ריקוד מרוקאי מלבד ריקוד אחד של להקת ערבסק שנקרא "מרוקאי". (בירושלים). רקדניות בחו"ל שהן מרוקאיות או ממוצא אלג'ירי מתמצאות היטב בסגנון המרוקאי: זהרא, והזוג קדיסא. (אני מקווה שאני רושמת את שם נכון הם התארחו כאן לאחרונה בפסטיבל למחול מזרחי שער הגולן, וכפי שמסרו לי בשער הגולן צפויים להגיע בשנית). בתוכנית מצרפת על מחול מזרחי שהוקרנה בערוץ יס, נראו נשים מרוקאיות בלבוש מסורתי מחוללות ורוקדות בחגיגה, וגם מגרשות שדים. אני מתארת לעצמי כי הרבה הקליטו את הוידאו הזה, תנסי להשיג. הריקוד המרוקאי עצמו מתאפיין במיוחד בתנועה שנקראת כאן באיזור המרכז "מכונת כביסה". המון מכונות כביסה במהיריות שונות ו"בגבהים" שונים של הגוף. כל מיני הקפצות בטן שונות. אני בספק גדול אם תוכלי למצוא מי שיילמד אותך את הסגנון הזה מלבד מה שהזכרתי - הייתי מציעה לך למצוא אישה מהעדה המרוקאית שמכירה את רזי הריקוד. ישנן הרבה מאוד תנועות משותפות - לא יהיה לך קשה. מקווה שעזרתי ורד

שרקייה

New member
ניתן לצפות באתר של הזוג אל אוסלטי

שמם של בני הזוג הוא קאדיז'ה ומוסטפה. הם מאד נחמדים וקואופרטיביים ומתמחים בעיקר בריקוד טוניסאי. כתובת האתר: http://www.ahlamdancetheatere.com חוץ מזה, יש פורום יוצאי מרוקו בתפוז. יש להניח שאם תפני אליהם בשאלה, הם ידעו להנחות אותך. בהצלחה, וספרי לנו על תוצאות החיפוש, גליה

בקשר לריקוד מרוקאי

המורה שלי, תמרי גונזלס, מכניסה לשיעורים פה ושם יסודות גם מן הריקוד המרוקאי. אולי כדאי שתשאלי אותה בנושא. מספר הטלפון שלה והמקומות בהם היא מלמדת נמצא ב"לוחות". בהצלחה אורנה

תודה לכם אני אבדוק את הנושא

מכיוון שאני לא יכולה להגיע יותר רחוק מב"ש אני אשאר עם המורה שלי ויעבור למורה אחרת אחרי שאני אלמד את הבסיס

למעלה