שאאאאאלום

שאאאאאלום../images/Emo80.gif

יש לי תמונה בגודל של משהו כמו 30X20 ס"מ ואני רוצה להגדיל אותה לגודל של A3 אני יודע שאפשר בפוטושופ או פיינטשופ ´לטפל´ בריבועים המכוערים שנהיים בהגדלה.. הבעיה שאין לי ת´תוכנה ואני לא זוכר איך אנא עזרו לי..... (שלחו מסר)
 

yanivfel

New member
בכל הגדלה נוצרים הריבועים

ושום תוכנה לא יודעת "לנקות" אותם היות והם אותם המקומות שבהם חסר מידע. כמו בחיבור בעברית, לדוגמא, אם היית רוצה להגדיל אותו מחיבור של שלושה עמודים לחמישה, היית צריך להוסיף מילים ומשפטים... גם בתמונה - צריך להיות יותר מידע בכדי להדפיס בגודל גדול יותר. אם אין מידע שכזה - נוצרות קוביות שעליך "לחיות" איתן... חיים טובים! בהצלחה.
 
אבל אפשר לטשטש../images/Emo80.gif

אפשר לטשטש את הריבועים עם פוטושופ לא?... anyway... זאת התמונה.. מי שיכול להגדיל לי אותה למשהו כמו A3... טוב, אני לא יכול לשלם או לגמול אבל.. כ
כ
ה תודה
 

FourAces

New member
להזכיר לך משהו...

קודם כל ל"קוביות" האלה קוראים פיקסלים. בנוסף, יש אין ספור שיטות לבצע הגדלה ולא לקבל פיקסול מטורף שמכער את התמונה. הן אמנם לא מייצרות נתונים שאינם קיימים, אבל מבצעות אינטרפולציה של הגוונים בהתאם. הנה שיטה אחת ששמשה אותי על מנת ליצור דגלים בגובה של שני מטר מתוך תמונות מסכי הפתיחה של תוכנות Adobe. אז ככה: מתחילים על Image Size. לוקחים את התמונה ומגדירים עבורה רולוציה הגדולה בפי ארבע מהרזולוציה הסופית שמתבקשת. כלומר, אם ההדפסה היא ב- 300dpi מגדירים 1200. חשוב לשמור על מימדי התמונה ולכן יש לדאוג ש-Resample Image מסומן. כעת מבצעים טישטוש של התמונה בערכים נמוכים באמצעות Gaussian Blur בכדי לייצר אינטרפולציה מדומה של הגוונים. השלב האחרון הוא הורדת הרזולוציה והגדלת שטח התמונה בו זמנית, כמובן באמצעות Image Size.
 

FourAces

New member
עם איזו תוכנה מה?

עושים את מה שכתבתי... Photoshop פעם, לפני הרבה שנים (בעצם לא כל כך הרבה) היתה תוכנה שקראו לה LivePicture. לתוכנה הזו היה פורמט מדהים שנקרא "פיץ" אשר המיר כל תמונת פיקסלים לתמונה בעלת מידע דיגטלי שאינו תלוי רזולוציה (יעני אינסופי) יכולת לקחת שם תמונה ולמתוח לה את הצורה בלי לאבד מידע ולקבל פיקסול מטורף. נורא חבל שהיא מתה תנצב"ה
 
למעלה