ר"ש עיר מקלט שנת 2007

fugitive

New member
ר"ש עיר מקלט שנת 2007

פרק שמיני בסיכומי העשור, השנה הגדולה של המוזיקה הישראלית, הפלייליסט בהתאם, עם התייחסויות מינוריות לכמה דברים לועזיים. -1- הבילויים - שגר פגר (מתוך שכול וכישלון) -2- Monotonix - Lowest Dive (מתוך Monotonix) -3- Lebanon - Joan of Arc (מתוך Planet Rubble) -4- רם אוריון - אינסוף (מתוך כן) -5- פוריטנים צעירים - אין שיכור (מתוך האלבום האחרון) -6- Radiohead - Weird Fishes/Arpeggi (מתוך In Rainbows) -7- שלומי שבן - New Age Women (מתוך עיר) -8- Robert Wyatt - Stay Tuned (מתוך Comicopera) -9- דני הדר ונגה שלו - מה לעשות (מתוך מה מה מה) -10- Low - Belraus (מתוך Drums and Guns) -11- נעם רותם - עולה ויורד (מתוך עזרה בדרך) -12- בני בשן - חושו אחים חושו (מתוך שירי עם אישיים)

lcasei

New member
תודה לקוטנר

שלום ילדים, גם היום לצערי לא תתקיים התכנית "מי תהום". בעית המצעד היא בעיה קשה שהולכת ומחמירה והיא לדעתי בעיה שמעידה על התרבות שלנו. לפני שנתיים שעשיתי את אותו סיפור בוואינט היו לי המון המון תוכניות שמתעסקות במוזיקת שוליים ישראלית. היום המצב גרוע בהשוואה לאז. "רוק בישראל" בעריכה של יוסי כסיף ואבי משולם ירדה ליומיים (וכנראה עכשיו תרד ליום) בשבוע, תכנית של לאון פלדמן ב-106 עברה לרדיו תל אביב ומתה אחרי שנה וקצת, תכנית בת שעתיים ברדיו תל אביב נמוגה אל העופל - במקומה היה אפשר אולי להתנחם בתכנית בת שעתיים יומית של קוטנר אבל צפייה ברשימות השירים שלך מותיר אותך עם רצון להכנס לשירותים ולנעול אחריך את הדלת. אם למישהו יש הצעות ותכניות שהוא מכיר, אני אשמח לשמוע. הניסיון הוא עכשיו לייצר רשימה שכזו בשבועיים, ולראות אם אנחנו מקבלים תוצאה מספקת. אולי הייתי צריך לעשות לזה פיילוט כמה חודשים לראות אם יש טעם. אפשר להתייחס לזה אולי כפיילוט בתקופה הקרובה ולראות אם ממשיכים. תודה לכל המצביעים נתי

fugitive

New member
הצעה

כי יש פה הרי גם עניין שקשור לרדיו בכלל, המדיום הזה שאנחנו מתעסקים איתו פה (בהנחה שלא השלמנו עם זה שאנחנו תחנת הקלטת פודקאסטים). אם יש זירה שבה נסקרים עדיין סינגלים חדשים, גם אלטרנטיביים (או אינדי, או איך שלא נקרא לזה), זה כנראה קורה בטורים כאלה של שיפוט מהיר של סינגלים באינטרנט, או בלוגים או פורומים כמו זה של וואי-נט. גם פייסבוק, ברישות מסוים, מספק הרבה מידע בנושא שירים חדשים שמוצעים להורדה, או סתם משוחררים לאוויר העולם והמייספייס. התוכניות שהיו מחויבות לסקור דברים חדשים שיוצאים בארץ באופן עצמאי נעלמות כי זה המצב כאן, אולי יש לזה הצדקה כי זה באמת כבר לא מעניין מספיק אנשים בפורמט הזה. בעצם אמרתי את זה בפתיח של התוכנית של אתמול: אני מקבל מעט מאד תגובות על התוכניות, אבל הן נחלקות באופן קיצוני לאנשים שלא מבינים למה אני משמיע את החרא שנקרא "אינדי ישראלי" בכלל, ואנשים שמאזינים רק בשביל מוזיקה ישראלית קצת אחרת. זה לא מתחבר כנראה להרבה אנשים שמתעניינים בזה (גם אם בפסטיבלי האינדי למיניהם נוצר הרושם שיש אלפי אנשים שמתעניינים, זה נכון חלקית, וזה לא אומר שהם רוצים לצרוך את זה בצורת תוכנית רדיו). יש גם את עניין האיכות, לפעמים מרגישים שלא יוצאים מספיק דברים טובים, ואפילו אני עם הסבלנות הגדולה שלי הרגשתי השנה שלא הרבה דברים מקומיים מעניינים אותי. דווקא המצעד שם אצבע על כמה דברים שעניינו בחודשים האחרונים הרבה אנשים - גדג', גבע אלון וכאלה, וגם דברים שאתה דחפת כמו מוג'הדין וקיצ'לס, ואבי עדאקי אחרי העדנה באינדי-נגב (כנראה). אולי אין טעם ללכת עם פלייליסטים של תוכניות שעוסקות במוזיקה ישראלית, ופשוט צריך לחרוש עוד את כל האתרים והבלוגים כדי למצוא דברים שראוי להציע לאנשים לדרג - אם יש לך סבלנות לכזה דבר.

davecom

New member
יש בזה נקודה מעניינת

נראה לי שאפשר למצוא כמה בלוגים מרכזיים (לא חייבים את אטמי אוזניים) או להתמקד בדברים שפתאום קיבלו תשומת לב, כמו למשל אם פתאום יוצא דיסק חדש של תאמר נאפר, נניח, והוא נכנס למיקסטייפ שפורסם בואינט אלטרנטיבי וקיבל תשומת לב. כמו שבעז אומר... זה לא חייב להיות רדיו אחר. וגם לתחנה מגיעים דברים שאפשר למשוך תשומת לב אליהם, כי הם הגיעו לרדיו, אחרי הכל. כמו הפרוייקט החדש של מורפלקסיס. לא נראה לי שמישהו אחר ישמיע אותו, אבל דווקא כאן יש לנו הזדמנות לחשוף אותו. כלומר זאת יכולה להיות החלטה מודעת להכניס שיר למצעד, גם אם אנחנו כרגע היחידים שיש לנו אותו. על בסיס קבלת החלטה שהוא ראוי ומתאים כלומר.

lcasei

New member
פו פו פו

בלית ברירה זה בפועל מה שקורה בערך כשאני לא מצליח להרכיב רשימה מלאה, אבל האינטרנט הוא המקור ראשוני ופוסט אינפורמטיבי וכמעט הכל משתטח בו ולא מתבלט - אני לא יודע אם זה מספיק לי ולאנשים אחרים להצבעה.כששיר מושמע ברדיו על ידי עורכים שונים יכול להיות שהוא עשה מחזור חיים אחד ועבר משוכה ראשונית של אוזניים מלומדות. פעם אני חושב היה אפשר להצביע בפורום מוזיקה ישראלית על דברים שסביבם מתחיל להיווצר הייפ מסויים - דברים כאלו היו יכולים להתאים למצבנו. אבל היום גם הפורומים לא נמצאים במצב כזה מאז עידן המיספייס. פעם יכולת להבין ששלושים גולשים לפחות (לפי כתבות חוזרות והרבה תגובות) מתעניינים בו זמנית במשהו חדש שיוצא עכשיו וזה היה יוצר איזשהו גלגל. היום הכל מהרבה יותר מעורפל. נמשיך בינתיים במתכונת של פעם בחודשיים ונמשיך לראות מה המצב.

lcasei

New member
כן. ופעם בשבועיים תכנית בעריכה חופשית

נגיד אלטרנתי

davecom

New member
תעשה סיכום

של השירים שהכי הרבה ירדו עליהם בפורום נויז.

Trixerin

New member
ר"ש מסקינגטייפ 29.10.09

I am un Chien- Waves Fiasco- Oh, you horny monster! Drive like Jehu- Caress Modest Mouse- Florida Sunny Day Real Estate- Seven Eatliz- Violently Delicate Tilly and the Wall- Pot Kettle Black Julian Casablancas- Out of the blue Dubious Ranger- Killing Moon (Echo & The Bunnymen Cover) ברי סחרוף – בשבילך Muse- Uprising Heavens- Gardens Madness- The sun and the Rain Billy Brag- She's gotta new spell

Trixerin

New member
ר"ש מסקינגטייפ 5.11.09

Phoenix- Rome Julian Casablancas- Out of the Blue Radiohead- Myxomatosis Calla- Rise The Oranges Band – OK Apartment Manu Chao- Malegria Vopli Vidoplasova – den narozhdeniya Karen O and The Kids- All is Love Mayer Hawthorne – Green Eyed Love The Verlaines- Heavy 33 Black Tambourine- Black Car Frankie Rose – Thee Only One Brilliant Colours – English Cities Pretty Girls Make Graves- Speakers Push The Air Calla- Sleep is Splendour

ענבל מ

New member
פלייליסט תיבת נח רשומון ב' 18.11.09

במהלכה גיליתי שאני אט אט מאבדת את קולי האמיתי. זה שהוא חזר בסוף התכנית זה פיקציה, מאז אני מדרדרת והופכת חולה יותר ויותר. Elbow- Any Day Now Radiohead- 15 Step Clearlake- Treat Yourself With Kindness The Homesicks- T Song Woven Hand- Story & Pictures 16 Horsepower- Burning Bush ג'ירפות- כנרת דני הדר- פילים Lucky Jim- Lesbia יהודה לדג'לי- קרית ארבע פוריטנים צעירים- עטלפים בעמק אפשר כבר להוריד באייקאסט

lcasei

New member
פלייליסט אלטרנתי 18.11.09

1. אבי עדאקי - כל מה שצף 2. אוי דיוויז'ן - הורה מאנטרה 3. הבילויים - מה שלום הזקן של צ'ין קו צ'ן 4. די ג'יי קארס ואבי אשכנזי - אספלט 5. קוואמי והחלבות - שפוי מלחמה 6. מריונטה סול - עיר הפועלים 7. העברית - בוא 8. Morphlexis - As We Fall (In Love) 9. Homesicks - Logical Song 10. הקוביות - בטוח שתרצי 11. רוקפור - קטיפה שחורה 12. נערות ריינס - רוצה להשאר רעב 13. דידי פייר - קבלת פנים

taken by trees

New member
ר"ש קסטה 19.11.09

ממש אחרי התוכנית האחרונה (לבינתיים) של תמיפלו, אנא חזרי אלינו מהרה היה מצוין! אייקסטה 1. Belle & Sebastian - We Are The Sleepyheads 2. Avett brothers - Laundry room live 3. Heartless Bastards - Be so happy 4. Tina Turner - Come together cover live 5. Tegan and Sara - The Cure 6. Fountains of Wayne - Hackensack 7. Regina Spektor - Us live 8. Regina Spektor - On the radio live 9. Queen - Mustapha 10. Fanfarlo - In the aeroplane over the sea cover 11. Iron & Wine - Resurrection Fern 12. Fanfarlo - Comets 13. Spaghetti Wester String Co. - The Once-ler שבוע טוב

למעלה