ר` עקיבא.

FBI 09

New member
ר` עקיבא.

היה אחד רשע מרושע, שעסקו היה להלוואות בריבית, ותמיד אמרו לו זה אסור. אסור.. אז הוא היה אומר:"אני צאצא של ר` עקיבא, והוא יציל אותי מגן עדן!" יום אחד הגיע אליו אדם עני ורצה הלוואה, אמר לו המלווה:"בשמחה אדוני.כל עוד תשלם את הריבית.(שהיא 3%( " ולעני בקושי היה כסף.. וניסה להוריד אותו. אז המלווה אמר לו יודע מה? אני יבוא לקראתך.. ואני יוריד לך ל 2 וחצי. עדיין העני התעקש על פחות. אמר לו המלווה:"בגלל שכל כך.. הפצרת בי, נעשה לך מחיר שבחיים לא עשיתי וזה 2 אחוז." והעני עדיין התעקש, ואמר לו תעשה לי אחוז וחצי ואני לוקח, אותו מלווה בריבית מרוב שהיה בהלם, קיבל התקף לב ומת. הרב של אותו קהילה אמר:"קהילתי היקרה כולם להגיע להלוויה, יש לי הספד.." וכולם תוהים איזה הספד יכול הרב, להספיד את הרשע הזה. באמת כל הקהל הגיע. הרב עלה על הבמה ואמר:"ידידי היקרים!! זה ששוכב כאן למטה, הוא יותר גדול מר` עקיבא." וכולם עדיין תוהים איך? איך? הוא היה רשע מרושע!! עד שהרב אמר נשמתו של ר` עקיבא יצאה מתי שעינו אותו במסרקות של ברזל, במילה אחדד!! ואילו זה נשמתו יצאה ב 1 וחציי.. /tapuzforum/images/Emo13.gif

2ת Wל ר2

New member
נו... איפה הפאנץ'?

או שלא הבנתי?

FBI 09

New member
קראי שוב, ובטוח תביני. ../images/Emo13.gif

היה אחד רשע מרושע, שעסוקו היה להלוואות בריבית, ותמיד אמרו לו "אסור. אסור.. אתה תקבל על זה גיהנום." אז הוא היה אומר:"אני צאצא של ר` עקיבא, והוא יציל אותי מגהינום!" י ום אחד הגיע אליו אדם עני ורצה הלוואה, אמר לו המלווה:"בשמחה אדוני.כל עוד תשלם את הריבית.(שהיא 3%)" ולעני בקושי היה כסף.. וניסה להוריד אותו. אז המלווה אמר לו יודע מה? אני יבוא לקראתך.. ואני יוריד לך ל 2 וחצי. עדיין העני התעקש על פחות. אמר לו המלווה:"בגלל שכל כך.. הפצרת בי, נעשה לך מחיר שבחיים לא עשיתי וזה 2 אחוז." והעני עדיין התעקש, ואמר לו תעשה לי אחוז וחצי ואני לוקח, אותו מלווה בריבית מרוב שהיה בהלם, קיבל התקף לב ומת. הרב של אותו קהילה אמר: "קהילתי היקרה כולם להגיע להלוויה, יש לי הספד.." וכולם תוהים איזה הספד יכול הרב? להספיד את הרשע הזה? באמת כל הקהל הגיע. הרב עלה על הבמה ואמר: "ידידי היקרים!! זה ששוכב כאן למטה, הוא יותר גדול מר` עקיבא." וכולם עדיין תוהים איך? איך? הוא היה רשע מרושע!! עד שהרב אמר: "נשמתו של ר` עקיבא יצאה מתי שעינו אותו במסרקות של ברזל, במילה אחדד!! ואילו זה נשמתו יצאה ב 1 וחציי.. "

למעלה