רתמה ממונעת

טויבר

New member
רתמה ממונעת

על פניו נראית כמו הפתרון האידיאלי להגיע לאויר בלי תלות בכוון הרוח, מצב הרוח, האיסוף וכו' ובניגוד למצנח ממונע מאפשרת לדומם ת"כ טיסה ולעבור לטיסה כאילו היא איננה. כמה שאלות: 1. האמנם? 2. למה זה דומה יותר - לגלשן או לטרייק? 3. אם זה הכוון, עדיף ללכת ישר על זה או ללמוד כרגיל ולהוסיף בעתיד? 4. מישהו (עמירם/עגור) מלמד על כלי כזה? 5. יש בירוקרטיה דוגמת טרייק בגלל המנוע או האם בגלל היות הכלי foot launched הוא פטור כמו מצנח ממונע מרישוי? ושאלת בונוס, בלי קשר לרתמה - יש בארץ טייסים דו כנפיים (aka bi-wingal) - מצנח+גלשן? שנה טובה ומרובת טרמיקות.

../images/Emo23.gifרתמה ממונעת!

שלום לך! לדאבוני היום הרתמה הממונעת היא מחוץ לחוק! מכיוון שהגלשן הוא חלק מחוק הטייס. צריך שיהיה פרק של רתמה ממונעת בסע"מ ויאושר ע"י המנהל ואז יהיה הכלי הזה חוקי. כל מי שטס היום ומלמד היום עושה זאת באופן לא חוקי! לגבי שאלתך למה זה דומה? ובכן זה גלשן אויר ממונע ולזה זה דומה! בברכה ארנון הר לב עגור

SuperGirl 25

New member
מכירים מישהו שטס עם זה בארץ ?

נשמע לי שההמראה זה עסק לא קל ודורש מיומנות רבה (וגם שרירי רגליים )

SuperGirl 25

New member
גם אני אשמח, נשמע מדליק, חוץ מזה -

הבטחת להשאיל לי גלגלים שלומי (שקנה ממך את הלייט לפני מליון שנה בערך)

טויבר

New member
מבחינת המינהל

גלשנים כפופים לחוק הטייס ומצנחים לא? עדיין לא הבנתי אם נהוג לטוס עם הרתמה ומנוע דומם ואם כן אז כמה שונה התחושה מגלשן נטו. והבונוס בעינו - יש בארץ טייסים דו כנפיים (aka bi-wingal) - מצנח+גלשן?

חגי

New member
אכן יש הבדל מבחינת המינהל ביחסו

לגלשנים שנמצאים תחת אחראיותו ומצנחים שאינם תחת אחראיותו. למעט המשקל הכבד יותר של רתמה ממונעת - אין הבדל בגלל שהגלשן נשאר אותו גלשן. יש כיום גולש פעיל אחד שטס די הרבה עם רתמה ממונעת אבל איני בטוח שהוא מעוניין שנדבר על זה.

למעלה