כן חוק, לא חוק, מה זה יעזור לך
ונניח שהחוק לצדך באופן חד משמעי, מה תעשה? תתחיל לתבוע אותו? אני שכרתי מספר דירות בחיי ובינהן דירות ישנות בגבעתיים. פעמיים נתקלתי בבעיה כשלך ופעלתי באופן הבא, שלפיו אני מציע לך לפעול ראשית תבקש מבעל הדירה שלך לסדר את החשמל בדירה בצורה חוקית, ותאמר לו שבמידה ולא יעשה כך, לא תהיה לך ברירה (מתוך דאגה לשלומך ומחובתך) אלא לפנות לחברת חשמל. (בשני המקרים זה עבד וחשמלאי תיקן את החשמל בבית. במידה ובעל הדירה לא יסכים, אני ממליץ לך לפעול כך: 1. תתקשר לחברת חשמל ותבקש שינתקו אותך מהחשמל בשל העובדה שהחשמל בבית לא תקני. הווה אומר, אין חיבור אדמה, יש שקעים ישנים שלא תואמים את התקן ואין מפסק פחת. הם ינתקו אותך ללא בעיות ואפילו מהר אם תפנה בכתב (פקס) ותבהיר כי במידה ולא יעשו כן, אתה רואה בהם אחרים לכל נזק וחבלה שייגרמו. תבהיר שישנה סכנה מיידית! 2. בעל הדירה חייב לדאוג לספק לך חשמל ולכן אין לו ברירה אלא לפנות לחברת חשמל בבקשה לחבר מחדש. חברת חשמל אינה מחברת אם לא בוצעה בדיקה ע"י חשמלאי מוסמך, והיא אף בודקת בעצמה מספר דברים (ובכללם אדמה וממסר פחת). 3. במקביל, תודיע לבעל הדירה בכתב כי אתה דורש לחבר אותך לחשמל באופן חוקי מיידית וכי כל עיקוב, גורם לך נזק ולפיכך תדרוש פיצוי (כי שתפרט), אותו תקזז מחשבון שכר הדירה (כפי שמוגדר בכל חוזה סטנדרטי).