רשת לא תקנית

רשת לא תקנית

שכרתי דירה ולהפתעתי גיליתי שבדירה אין מפסק פחת ואין הארקה בעל הבית עושה בעיות והתיקון יוצא די יקר האם יש דרך לחייבו לעשות כן האם יש תקן לבתים ישנים המחייב אותם בביצוע השינויים בתודה מראש

moco10

New member
איני יודע את התשובה

לגבי חובתו של בעל הבית, אך שים לב שיש הבדל בין תקנים, שבטוח שיש, לבין חובה חוקית לעמוד בהם. לחשמלאי מוסמך, לקבלן מורשה ולחברת חשמל, מן הסתם, גם יש חובה הנגזרת מהחוק. לא חושב שיש חובה חוקית על בעל בית בדירה שהוא עצמו גר בה. לגבי בעל בית משכיר זה באמת מעניין. כדאי לך לשאול גם בפורום נדל"ן, איפה שמסתובבים גם עורכי דין בעיניין שכירות.

asher40

New member
תגובה לשוכר

שלום לך , ראשית מעניין כיצד אתה יודע שאין הארקה.... לעניין שאלותיך: כחשמלאי מוסמך ,אוכל לאמר לך כי לא אחת אני מגיע לדירות שכורות ואני נקלע לדילמה כיצד לנהוג. בהרבה מהמקרים מערכת החשמל בדירות שכורות ,מוזנחת ,אך מלבד לייעץ לבצע פעולות שנגזרות מנקודת ראות בטיחותית ולייעץ לאחריות אישית ,איני יכול לעשות דבר. יש את עיניין העלויות שחלות מן הסתם על המשכיר כי זו דירתו וחובתו להשכיר דירה שמערכת החשמל שלה בטיחותית. אם ,כפי שמתברר מדבריך שאין הארקה ,זו בעייה בטיחותית ועל אחת כמה וכמה אי הימצאות מפסק הפחת. עצתי לך כי תאיר את עיניו של בעל הבית ברוח טובה ואם אין ברירה אפילו תציע השתתפות כלשהי מלבד שדירתך תהיה בטוחה. בהצלחה שטרן אשר.

העדר הארקה

הכל התחיל מזה שהשקעים היו בחלקם עם שני פתחים בלבד שהבאתי חשמלאי להחלפת השקעים הוא הראה לי שבשקע יש רק שני חוטים כלומר חסרה הארקה. בחלק מהדירה יש חוט שלישי אבל לא יוצא מהרון חוט לחיבור חיצוני לאדמה. לא ברור לי עד הסוף מה המצב אבל אני די בטוח שהמצב הנוכחי מסוכן וטעון עבודה של חשמלאי מוסמך. אני מקווה שהלחץ שהפעלתי עליו יעזור. קיוותי שיש תקן מחייב לבניים ישנים שחייבים להתקין בהם הארקה.

asher40

New member
תגובה

שוב שלום , אם שמת לב לתגובתי הקודמת ,שאלתי כיצד אתה יודע כי אין הארקה בדירה... עצם העובדה שיש שקעים ישנים לשני מגעים ,לא אומר כי הדירה לא מוארקת ,יתכן כי חלק מנקודות החשמל כגון אלה שציינת וכנראה גם נקודות התאורה לא מוארקים אך יש הארקה ראשית . ע"מ לדעת אם הדירה מוארקת עליך להזמין חשמלאי מוסמך שיפתח את הלוח וימנה את מס' האפסים ומספר ההארקות ,התקן מחייב כי מספרם יהיה זהה. בנוסף עליו לבדוק אם יש מוליך הארקה ראשי שמתאים בקוטרו לאפס הראשי ולבדוק את טיבו עם "לופ טסטר". את הנקודות שבהן יש שני מוליכים יש לחווט מחדש עם שלושה מוליכים וכנ"ל את נקודות התאורה (בעבר לא היו מאריקים אותן). אשר.

מאגר

New member
רשת לא תקינה מה אומר החוק

חוק הגהות והבטיחות מחייב להשכיר נכס כאשר הוא תקין וראוי לשימוש. כאשר ישנה תקלה או אי תקינות של המושכר הרי שחובת השוכר לגאוד לתיקונו ותקינותו של המושכר על חשבונו. הווה אומר כי האחריות היא על בעל הנכס.

ישנם המון בניינים

אשר כל הלוחות חשמל בבניין מותקנים ממסרי פחת עם ארקות בשקעים אך ללא ארקה ראשית.

asher40

New member
או.....

נתק בהארקה עקב החלפת צנרת המים לממתכתית לצנרת פלסטית.

NimrodKAdim

New member
כן חוק, לא חוק, מה זה יעזור לך

ונניח שהחוק לצדך באופן חד משמעי, מה תעשה? תתחיל לתבוע אותו? אני שכרתי מספר דירות בחיי ובינהן דירות ישנות בגבעתיים. פעמיים נתקלתי בבעיה כשלך ופעלתי באופן הבא, שלפיו אני מציע לך לפעול ראשית תבקש מבעל הדירה שלך לסדר את החשמל בדירה בצורה חוקית, ותאמר לו שבמידה ולא יעשה כך, לא תהיה לך ברירה (מתוך דאגה לשלומך ומחובתך) אלא לפנות לחברת חשמל. (בשני המקרים זה עבד וחשמלאי תיקן את החשמל בבית. במידה ובעל הדירה לא יסכים, אני ממליץ לך לפעול כך: 1. תתקשר לחברת חשמל ותבקש שינתקו אותך מהחשמל בשל העובדה שהחשמל בבית לא תקני. הווה אומר, אין חיבור אדמה, יש שקעים ישנים שלא תואמים את התקן ואין מפסק פחת. הם ינתקו אותך ללא בעיות ואפילו מהר אם תפנה בכתב (פקס) ותבהיר כי במידה ולא יעשו כן, אתה רואה בהם אחרים לכל נזק וחבלה שייגרמו. תבהיר שישנה סכנה מיידית! 2. בעל הדירה חייב לדאוג לספק לך חשמל ולכן אין לו ברירה אלא לפנות לחברת חשמל בבקשה לחבר מחדש. חברת חשמל אינה מחברת אם לא בוצעה בדיקה ע"י חשמלאי מוסמך, והיא אף בודקת בעצמה מספר דברים (ובכללם אדמה וממסר פחת). 3. במקביל, תודיע לבעל הדירה בכתב כי אתה דורש לחבר אותך לחשמל באופן חוקי מיידית וכי כל עיקוב, גורם לך נזק ולפיכך תדרוש פיצוי (כי שתפרט), אותו תקזז מחשבון שכר הדירה (כפי שמוגדר בכל חוזה סטנדרטי).

יפה מאוד.

קטנה אבל כואבת לבעל הבית. יש לי חבר עם אותה בעיה כנראה שרק זה הפיתרון אני אמליץ לו לפעול כך.

תודה לכולכם

הגעתי בשעה טובה לפתרון עם בעל הבית לכל הנתקלים בבעיה נראה לי שחוות דעת של חשמלאי מוסמך ואיום בתביעה על העלמת מיידע רלוונטי בעת ההשכרה יכולה לפתור את הבעייה

למעלה