רשת הום סנטר מתנערים מאחריות על קלקול במוצר+

אאוצית

New member
רשת הום סנטר מתנערים מאחריות על קלקול במוצר+

רשת הום סנטר מתנערים מאחריות על קלקול במוצר+מכריחים קניית מוצר נוסף כ"פיצוי".

רקע:
לפני כחצי שנה קניתי כיסא מחשב מדגם יוסטון מהום סנטר סניף ראשון לציון.
הכיסא עלה לי 399.90 שקלים עם אחריות לשנה.

אחרי כ-4 חודשים הכיסא התעקם - ככה שכשיושבים עליו יש סטייה ימינה/שמאלה – בהתאמה לצורת ההישענות.
סחבתי את הכיסא עם מכונית מדירתי ברמת גן, לסניף שרכשתי בו את הכיסא לפני 4 חודשים,
נאמר לי שהם אינם מוצאים שום דבר עקום בכיסא, ישבו עליו כמה אנשים ואמרו שזה אמור להיות ככה, שהכיסא אמור לתת מרווח תנועה כזה כשנשענים עליו.
וזאת למרות שכשקניתי אותו הוא לא היה עקום ככה.
התעקשתי שיבדקו אותו, בסופו של דבר החליפו לו את הבוכנה והבעיה הסתדרה.
לאחר חודשיים, נתגלתה תקלה חדשה. וכשאני אומרת התגלתה, אני מתכוונת נתגלתה בדרך מוזרה ביותר.
עמדתי לשבת על הכיסא, הגעתי לחצי הדרך, עדיין לא ישיבה מלאה, והרגליים של הכיסא, 2 מרגליו של הכיסא פשוט התפרקו ועפו לצדדים בחוזקה (יש לי עדיין סימן על הרצפה).
הכיסא נפל על הרצפה בחבטה עזה, ואני כמעט איתו. הצלחתי לא ליפול רק בשנייה האחרונה.
הסתכלתי לעומק וראיתי שהפלסטיקים של הרגל של הכיסא למטה נשברו לגמרי.
כשסחבתי את הכיסא בכעס שוב לאותו הסניף בראשון לציון, (כדי להוכיח טענתי ששוב יש תקלה בכיסא בסניף שרכשתי בו את הכיסא), הסברתי לפקידה מה שקרה, וציינתי גם שזו פעם שנייה בחצי שנה האחרונה שאני מגיעה פה לתיקון של הכיסא.
היא טענה שאין אחריות על שברים. וכשהמשכתי להתעקש, היא קראה למנהלת שירות הלקוחות.
הסברתי לה את טענותיי בשנית, והיא טענה בעקשנות כמה פעמים שאין אחריות על שברים.
קראתי את השלט על נזקים ואחריות שהיה ליד הקופה, ושם נכתב "אין אחריות על נזקים ושברים שנגרמו עקב שימוש לא סביר".
ניסיתי להסביר למנהלת שלשבת על כיסא זה אינו שימוש לא סביר הרי לכך הוא נועד. לא זרקתי אותו על חלון, ולא עשיתי בו שום דבר שאינו כשורה. ויש לי עליו אחריות מלאה לשנה.
ורק אציין שרק לאחר שביקשתי שירות תיקונים על המוצר שנקנה, הוסבר לי שהאחריות אינה מכסה שברים.
לאחר התעקשויות רבות שיבדקו את הכיסא ויראו את הנזק שנגרם בו, אמרה המנהלת שיבדקו אם התקלה ניתנת לתיקון, אם אפשר לתקן/לחבר את הגלגלים בכיסא, למרות שהסיכויים קלושים,אך יבדקו ויצרו איתי קשר.

(וכאן נגמר סיפור הרקע, מי שרוצה את הדברים העיקריים, יכול להתחיל לקרוא מפה).

לאחר שבוע בדיוק, התקשרתי לסניף לאחר שלא קיבלתי שום תשובה במשך שבוע שלם,
שוחחתי עם המנהלת שירות לקוחות (אותה אחת ששוחחתי איתה בסניף).
שאמרה שאין אפשרות לבצע את התיקון בכיסא, והביאו אנשי מקצוע לבדוק מכל הזויות איך אפשר לסדר את זה. והגיעו למסקנה סופית שאין איך לתקן את הגלגלים בכיסא,
והוסיפה שכבר לא מייבאים את הכיסא הזה. (שהוא ייבוא אישי של הום סנטר).
שאלתי אותה איזה פיתרון היא מוכנה להציע לי לאור כל המידע הזה.
ונעניתי ב"את יכולה לקנות כיסא חדש ונבוא לקראתך במחיר שלו".

עליתי לדרגה קצת יותר גבוהה, והגעתי לשירות לקוחות ארצי, ושם נמסר לי שהמנהל סניף הסכים ל"תת" לי כיסא חדש במחיר עלות. ככה ש"הרווחתי" כי באו לקראתי בצורה הכי טובה שיכולה להיות.

אז אני לא מבינה, איך כיסא בן חצי שנה שרכשתי ב400 שקל, שהתקלקל פעמיים כבר בחצי שנה האחרונה,
נשבר, ואז נאמר לי שהאחריות לא תקפה על שברים שנגרמו עקב שימוש לא נכון, ולכן אין מה לעשות במצב הזה – חוץ מלקנות כיסא חדש.
אני רק רוצה להבהיר (כמו שניסיתי להבהיר מול המנהלת שירות לקוחות בסניף ולא ממש התייחסו לטענותיי). שאין לי שום אינטרס להגרר מרמת גן לראשון לציון עם כיסא במכונית פעמיים בחצי שנה, ואין לי היסטוריה של זריקת כיסאות על קירות או חלונות, השימוש ה"לא סביר" היחידי שהיה פה זה ניסיון לישיבה על הכיסא מחשב הזה.

וממש לא נראה לי הגיוני, שלא רק שלא הוצע לי פתרון הגיוני לתיקון הנזק במוצר, אלא גם נעשה פה ניסיון שיווקי - מכירתי על חשבוני במוצר נוסף שלהם, בטענת שווא שזה הפתרון היחידי שנותר.
כך שבמקום לקבל כיסא חדש זהה או זהה לערך הכספי של המוצר התקול, או לפחות החזר כספי על החלק היחסי של המוצר=
המוצר עלה לי 400 שקל+אחריות לשנה, על שימוש של חצי שנה, זה רק נראה לי הוגן לתת לי את ההחזר
בצורת 200 שקלים על החצי שנה שהמוצר כבר לא יהיה ברשותי כי הוא ניזוק.

אז בעצם כל מה שעשו זה ניסו למכור לי עוד מוצר ו"יבואו לקראתי במחיר".
לא נשמע לי הגיוני שרשת גדולה שמשרתת לקוחות על בסיס יומי, אינה יכולה לתת לי פתרון על המוצר היקר הזה שרכשתי ונשבר, בלי לקחת אחריות על איכות הגרועה של המוצר, אלא מנסה עוד בעורמתו למכור לי מוצר נוסף ולהרוויח מהנזק שנגרם לי.
לא נראה לי הגיוני, שרשת שמוכרת אלפי מוצרים כמו ריהוט, חשמל, כלי בית ועוד, תמכור מוצר לא איכותי
וגרוע, ותסרב לקחת עליו אחריות "כי אינם מייצרים כיסאות כאלו כבר".

לא נראה לי הגיוני שרשת כזו גדולה לא יכולה לספוג את ה200 שקלים/החלפה של המוצר התקול
כאשר ידוע כי מדובר במוצר גרוע שמועד לתקלות, ובמיוחד כשהלקוח לא אשם בשום דבר משרשרת האירועים הללו.

כך יצא שמכל הבלאגן הזה יצאתי בלי כיסא מחשב בבית ומינוס 400 שקל יקרים מהחשבון שלי שלא קיבלתי כמעט מאומה עבורם - חצי שנה שמתוכם פעמיים תקלות במוצר, לא נראה לי כמו עסקה הוגנת.
זאת אומרת שהפסדתי 200 שקלים שהלכו לפח, וכיסא שגם הלך לפח.

אני כבר אובדת עצות!! מה אני אמורה לעשות במצב הזה?

dani666

New member
נתחיל בזה שעל כסא כלל אין חובה לתת אחריות.

נמשיך בזה שגם כשנותנים אחריות, היא חלה על נזק הנגרם עקב פגמים בייצור בלבד.

הנטל להוכיח שהפגם הוא בייצור - עליך.

לדבריך הם *כן* מוכנים לקחת אחריות מסוימת על עצמם (אם כי לא הצלחתי להבין מה ההנחה בפועל שהם מוכנים לתת לך).

לדעתי - או שתקחי את הצעתם או שתקני כיסא חדש במקום אחר.

אאוצית

New member
הכיסא מלכתחילה עשה בעיות, הם רק לא מרשים

לעצמם להודות בזה, כי זה ייבוא אישי שלהם, ואז זה אומר שהם יצטרכו לעשות משהו רציני בנידון.

לגבי אחריות - ברור לי שיש דברים שאי אפשר לתקן, אבל מן הראוי שהם יקחו חלק מהאחריות עליהם ויציעו משהו יותר רציני מ"בואי תקני כיסא חדש במחיר עלות בלבד".
מה שהם הציעו זה לא פתרון, יכולתי להגיע לזה בעצמי. יכולתי פשוט ללכת לחנות אחרת ולקנות כיסא חדש.
ככה שההצעה שלהם שיווקית בלבד. כי בפועל זה לא עוזר לי בכלל.
כיסא חדש? אני מנסה להמנע מזה, כי הכסף שלי בעצם הולך לפח וזה מרגיז ולא פייר.

מן הסתם אני לא אקנה כיסא מוסף מהום סנטר שוב, בהתחשב בזה שהמוצרים שלהם פשוט גרועים ברמות.

dani666

New member
השורה האחרונה שלך היא דרך פעולה ...

.. *כמעט* נכונה. אינ הייתי שם אותם במקום אחרון. יחד עם זאת אם בררתי ויש אצלם מוצר איכותי במחיר מעולה - אין סיבה לא לקנות שם.

בכל מקרה, מניסיוני, כסאות איכותיים לא מוצאים ב 300-400 ש'ח אלא באזור ה 600 ומעלה.

recordion

New member
לא נעים, אבל

מנסיוני, לכסא מחשב יש משקל מקסימום שמומלץ לשימוש בו. משקל גבוה יותר לאורך זמן יכול לגרום לשבר גם אם ישבר בסופו של דבר תחת משקל של מישהו במשקל נמוך מהגבול.
לאדם כבד (ובכלל, לטעמי) כדאי לקנות כסא שהרגל שלו (זו שאליה מחוברים הגלגלים) תהיה ממתכת ולא מפלסטיק. המתכת עמידה יותר ונשברת פחות.
גלגלים ניתן להחליף. יש כמה דגמים כך שאם נשבר גלגל אפשר לפרק אותו ולקחת לחנות עשה זאת בעצמך (ואם אין לחפש בחנויות נוספות - לא כולם מחזיקים את כל הגדלים).

זה מבחינת אחזקה של כסאות מחשב.

לגבי הטיפול של החנות - אני קניתי כסא (והחלפתי אחרי כמה שנים) במקום שתיקן לי את רגל הפלסטיק השבורה. בפעם הראשונה החלפתי לרגל מתכת אחרי השבר (ושילמתי עבור הרגל וגלגלים חדשים). בפעם השניה החלפתי במעמד הקניה (אם אני זוכרת נכון שילמתי תוספת קטנה). בעת שישבתי על הכסא הראשון שקלתי מעל, או קרוב, למשקל המקסימום. הכסא גם התעקם עם הזמן ונטה לכיוון שעליו היה עיקר המשקל. זה לא קורה בכסא השני שקניתי, בין השאר בגלל שכיום אני שוקלת משמעותית מתחת למשקל המקסימום לכסא.

בעקרון, אם החנות שקנית ממנה לא יכולה לתקן (יבוא הכסאות נפסק, ואני מניחה שהם לא מחזיקים חלפים), והמדיניות היא שאחריות לא כוללת שברים, הם ניסו ללכת לקראתך וכנראה לא הצליחו.

אאוצית

New member
לא מדובר על גלגלים, אלא על הפלסטיק שמחזיק אות

שמחזיק אותם לצלב שהוא בעצם ממתכת.
מה שאת בעצם אומרת שהמשקל הוא הבעיה? זה קצת לא הגיוני.
חנויות שמוכרות כיסאות וגם יצרני כיסאות, לוקחים בחשבון מן הסתם גם אנשים ששוקלים 150 קילו, וכיסאות מנהלים וכל מיני כיסאות אחרים, ככה שזה לא באמת יכול להיות משקל.

זה די הגיוני שהם לא יכולים לתקן את זה, אבל זה לא הגיוני שהם לא יכולים לעשות שום דבר בנידון.
גם אם אין אחריות, אפשר קצת לחשוב מחוץ לקופסה.
השאלה זה אם רוצים, וכנראה שלא.

הם לא רצו ללכת לקראתי, כי לא קיבלתי שום פתרון ממשי. ה400 שקל ששילמתי הלכו לעזאזל ואפילו לא נהניתי מהכיסא ליותר מכמה חודשים (בין 2 התיקונים שביצעתי בו).

אני בספק אם הכיסאות הזולים של ה400-500 ש"ח

ואפילו כאלו יותר יקרים מסוגלים לסחוב משקל גבוה של 150 קילו, אף אחד לא מתכנן כיסאות כאלו בזול,
מי ששוקל משקל כזה לא רוכש ככה, הוא רוכש כיסא שמותאם לו אישית, מה גם כל המנהלים שרוכשים להם כיסאות משקיעים הרבה יותר מה500 ש"ח...

recordion

New member
אני לא מבינה

הפכתי את הכסא שלי ובדקתי.
הצלב שלי ממתכת וגם המקום אליו מתחברים הגלגלים הוא ממתכת.
הגלגלים עשויים מפלסטיק (סיליקון, אבל נראה פלסטיק) עם בורג מתכת שמתחבר ל"צלב". אם הפלסטיק נשבר מהגלגלים - אפשר להחליף. אם הוא נשבר בכל זאת מה"צלב", אז לרוב הכסאות אפשרלהחליף את ה"צלב".

כך שכנראה אפשר היה לתקן את הכסא, אלא אם הוא באמת בנוי בצורה לא סטנדרטית. מאחר שלא משווקים אותו יותר - יתכן שזו הסיבה.

לגבי עיקום הכסא, שוב, לי זה נשמע כמו משקל גדול מדי לכסא. אחרת לא ברור לי למה הכסא איבד איזון.

לגבי משקל - אכן, הכסאות הפשוטים מיועדים למשקל על גובה מסוים. גם אני לא ידעתי, אבל בחנות אמרו לי. טוב, כשקניתי פעם ראשונה נראיתי קרובה למשקל המקסימום ואולי לכן אמרו לי. אם מי שקנה במידות רגילות אבל על הכסא יושב גם אדם כבד, אין להם דרך לדעת. אני גם לא בטוחה במקצועיות המוכר בחנויות שאינן מתמחות בכסאות. אנשים במשקל חריג בדרך כלל בודקים אם רהיט יתאים להם, ומזמינים במיוחד אם לא.

לטעמי הצעה לקבל כסא אחר במחיר עלות היא ללכת לקראתך. לטעמך כנראה לא. כאשר הכסא שלי נשבר (צלב הפלסטיק) לא עלה בדעתי בכלל לדרוש שהחנות תממן לי. אחרי הכל, יכלו להציע לי מהתחלה "צלב" מתכת. באתי, תיקנו לי במקום, שילמתי ושמחתי בתוצאה.

אין לי קשר לענף רהיטי המשרד (חוץ משימוש במוצרים) או לחנויות עשה זאת בעצמך.

תמצאי דרך להגיע להנהלת החברה, ואפילו למנכ"ל.. אני לא מקבל את הטענה שהאחריות לא כולל שברים או כל פגם אחר שקורה לכסא בתקופת האחריות.
מה שאת מספרת נכלל בהחלט בתחום האחריות.

כתבי להם מכתב , תוך הצגת העובדות שעלו כאן. וצייני העתק למועצה לצרכנות.

אני במקומם, הייתי סוגר מהר את הפרשה ושולח לך כסא חדש, או זיכוי לבחירת כסא חדש.

מה שכן, להבא לא הייתי קונה שם. אני בכלל טוען שיש להמנע מקניה בסנטרים אם אין בקניה פיקוח נפש....מבחינה צרכנית, המחירים שם לרוב גבוהים עשרות מונים מקניית אותו מוצר במקומות אחרים.
כסא יש לרכוש בעסק יעודי, ובישראל לא חסרים יצרנים אכותיים מאוד לכסאות שגם יתאימו לך את הכסא למשקל וליעוד. ומקרה של כשל, אני בטוח שלא היית עוברת מה שעברת עכשו.

jjaki

New member
אשמח להמלצות חברות יעודיות לכסאות

גם יחזיק מעמד שנים וגם לעבודות ממושכות מול מחשב וגם מי שיושב עליו הוא אדם כבד.

אנו בדיוק מתכננים ללכת לחנויות ולהרגיש את הכסאות ולבחור מה שהכי נוח ויתאים
אך בעיה אין לי שום ידע על טיב האיכות.

לא תמיד מחיר גבוה הוא בהכרח איכותית,

(כמו לשמל כסאים ממותגים של ורסצ'ה עולה 4000 שח ולא בטוח שהוא אורטופדי ואיכותי ויתאים לישיבה ממושכת)
אני סתם ממציא את השם.

ספוקי

New member
הבעיה שלך שזה שבר - ושבר לא מכוסה באחריות

את צריכה להוכיח כי הנזק נגרם למרות שימוש סביר או מפגם ביצור המוצר.
האם את יכולה להוכיח זאת?
ברור שחברה שירותית יותר היתה פותרת את הבעיה "לפנים משורת הדין", אבל כפי שאני רואה את הדברים לפחות אין לה שום חובה לעשות זאת.

למה שבר לא מכוסה באחריות ? מדובר פה בכשל ריתוך של הבסיס של הכסא.
שיוכיח העסק ששימוש לא תקין גרם לשבר.

ספוקי

New member
למה כשל ריתוך?

לפי מה שהבנתי, השבר הוא במגרעת של הגלגלים.
לכל גלגל יש פין שנכנס למגרעת מתאימה ב"צלב" של הכיסא. לפי מה שהבנתי מההודעה שלה, המגרעת הזו (שעשויה פלסטיק) נשברה ולכן הגלגל לא נתפס במקומו. אפשר להחליף די בקלות את ה"צלב" של הגלגלים ובכך לתקן את הכיסא (ואם לא בהום סנטר אז בהרבה מקומות אחרים).

ולמה שברים לא מכוסים באחריות? כי הם מוחרגים מכל פוליסת אחריות. בדיוק כמו שבביטוחים שונים יש החרגות (תקרא את הכתבה הבאה, אם זה לא היה מקומם זה היה מצחיק).
אם הכיסא שלי יתדרדר במדרגות מהקומה העליונה לקומה התחתונה גם אז השבר צריך להיות מכוסה? איך היבואן יכול להבדיל משבר שצריך להיות מכוסה כדבריך לשבר שנגרם במזיד (או בטעות) ע"י המשתמש? לכן בכל פוליסת אחריות יש החרגה על שברים, אלא אם כן כאמור ניתן להוכיח שהשבר נגרם למרות שימוש סביר או פגם ביצור.

זה מה שהבנתי ממה שהיא כתבה עד כמה שאני מכיר כיסאות, יש כאלו שהצלב עשוי מפלסטיק מלא, והסיכוי לשבר של בית הגלגל הוא אפסי, אלא אם נהגו באלימות בשימוש בכסא, כמו הסעתו על משטחים לא ישרים.
ויש כסאות שהצלב עשוי ממתכת, ויש לו כיסוי מפלסטיק שממבט מהצד נותן את התחושה שמדובר בצלב פלסטיק מלא. לא פעם נתקלתי במצב שמוטות המתכת שבסך הכל מרותכות למרכז הכסא, נשברו. הפתרון הוא דיי פשוט. מחליפים לצלב פלסטיק מלא.

ספוקי

New member
בכל הכיסאות שאני מכיר....

הצלב עשוי מתכת או פלסטיק ובכל המקרים זה חלול (כלומר יש חלל אוויר בתוך הצלב). אינני יודע מה זה "פלסטיק מלא" להגדרתך.
אני יכול לחשוב על כמה סיבות שיהיה שבר (במגרעת או בצלב עצמו). למשל מישהו שמתנדנד ונשען על הכיסא אחורה - כלומר הגלגלים הקידמיים באוויר ולא רק שכל המשקל על החלק האחורי של הצלב, אלא המשקל גם לא מפוזר בצורה נכונה ויש לחץ גזירה על הגלגלים שיגרום לשבר במגרעת.
האם נזק שכזה צריך להיות מכוסה באחריות?

ולא ענית לי - איך היבואן יכול להבדיל מתי השבר במגרעת הנ"ל הוא בגלל שימוש לא תקין או בגלל פגם ביצור (כאשר מדובר על כיסא בודד ולא בסדרה של כסאות כמובן)?

יבואן / יצרן רציני לא מתעסק עם זה. הוא יחליף מיד כזה קורה, ואפילו לא ינסה לבדוק מה קרה.

עד כמה שאני מכיר את הנושא, שבירת צלבים היתה בתקופה שהם היו עשויים ממתכת, עם או בלי כיסוי מפלסטיק. מאז שעברו לפלסטיק מלא, התופעה הזאת לא קיימת אצל היצרנים הרציניים. אלה אם משהוא באמת נהג באלימות בכסא.

בסנטרים, נמכרים כיסאות גם של יצרנים ישראליים, ואת אלה אין בעיה לרכוש מבחינת איכות, להוציא המחיר...
אבל, נמכרים שם, כמו בהרבה מקומות אחרים גם כיסאות באיכות "זבל" שלהוציא את המראה המליון $ שלהם, הם לא שווים אגורה.

נכון, אבל..... בעבר, וגם כיום עדיין יש כסאות שהצלבים שלהם עשוי מצינורות שמרותכים בצד אחד למרכז הציר שבתחתית הכסא, ובצד השני מחוברים הגלגלים.
המהדרים בשיטה הזאת כיסו את הצינורות עם כיסוי פלסטיק.

למעלה