רשת ב

רשת ב

הרשתץ הותיקה שאתה קלטו בכל מקום בעוצמה וללא תקלות לאחרונה יש הפרעות לשידור שזה ממש קשה להקשיב לה השידור נקתע באמצע במיוחד AM וברשת הFM יש תדרים שעולים עליה לא שומעים אותה ברור בכלל אני מדליקה את הרדיו ברקע שהולכת לישון ומתעוררת מרעשים לא מוזיקה ברקע הגיע הזמן שהרדיו יטפלו במשדרים של הרשת הותיקה והטובה שמאד מענינית אותי ועוןד תופעה וזה מוסיקה רועשת מאד בערב השבת שמתחילה בשעה 3 בלילה שמונעת ממני להקשיב לה בשבת , לחפש תחנה תחליפית זה יוצא דופן מהמשדרים הליליים שלה

לא יודעת מה התדר

בAM זה קצת ליד רשת א לפעמים מצליחה למצוא את זה בקצה הסקלה אחריע גלי צהל ב106 ברשת הAM FM 95.5 זה נורא ההפרעיות בקשר במרז מככירים את התופעה הזו?

olli3

New member
מנהל
היכן במרכז?

95.5 של רשת ב' נקלט מפאתי באר שבע עד פאתי חיפה וכולל בתוכו גם את ירושלים. התדר הזה בעייתי בגוש דן עצמו מכיוון שהמשדר לא יכול לכסות את גוש דן באיכות מיטבית, על כן יש משדר גיבוי בתדר 95 FM, המשדר ממוקם בגבעתיים ומספק את הגיבוי ל95.5 בגוש דן. אינני יכול להגיד לך מה איכות הקליטה שלו, הסתמכי על דברי הבחור שכאן מתחתיי שאומר שהקליטה על הפנים. אם תתני לי נתונים על מיקום יותר מדוייק (עיר יהיה נחמד), אוכל לבדוק זאת ואף אולי להעביר הלאה לפתרון הבעיה. לגבי תדרי הAM, שוב צריך לדעת מה המיקום. מה שציינת שאת קולטת בסמוך לרשת א' הוא תדר 657 של רשת ב'. בסמוך לגלי צה"ל רשת ב' נקלטת בתדר 1080 AM (זהו משדר גיבוי לאיזור ירושלים ולכן כנראה את לא קולטת אותו מיטבית). רשת א' נקלטת בתדר 531 וגלי צה"ל בתדר 945. איך את יכולה לדעת מה התדר? פשוט מאד, ברוב מכשירי הרדיו בעלי הסקאלה האנלוגית על סרגל המספרים (של התדרים) יש בצד כיתוב, FM, AM , MW לפעמים גם LW וSW. חפשי או AM או MW, לכי לפי השורה והתדר עליו מופיע המחוג הוא התדר. הערה קטנה, יש מכשירים שבהם מספרי הAM יופיעו במקום 530 למשל כ53 וכך 1000 יהיה 100. על רשת א' תהיה תחת 53 וכו'.

ברדיו של סקלה עם חוגה

פעם היה לי טייפ עם ספרות יכולתי לכוון היום משחגת עם החוגה אז התדר לא מדויק יש לי ידע באלקטרוניקה , וזה מסתכל לא מצליחה לקבע תחנה יש הרבה תחנות בערבית שנקלטות היטב שהן סמוכות לרשת ב יש ערוץ שמשדרים מהמכללה למנהל בראשלצ ובעזרתם בלילה קולטת את רשת ב במהלך היום שהם משדרים לא ניתן לקלוט בתדר הזה את רשת ב

למעלה