רשת ב בגלים קצרים

רשת ב בגלים קצרים

הסתכלתי בלוח התדרים של רשת ב בגלים קצרים, וראיתי יותר מדיי נתונים כמו שעות שידור ותדרים שונים, אני מבין מדוע צריכים להחליף תדרים בגלים קצרים במשך היום והלילה, אבל מה שאני לא מבין זה את שעות השידור המוזרות שהיו כתתובות שם לדוגמא : UTC=GMT 06:30 - 06:45 מה הכוונה בפורמט שעות כזה? מה, רק 15 דקות שידור בנורווגיה בתדר הספציפי?.

עוד שאלה, למה הכוונה כשאומרים

49 מטר או 120 מטר, לפי מה שהבנתי זו אמורה להיות חצי אורכה של האנטנה או לפחות 90 אחוז על מנת שיהיה ניתן לקלוט את השידורים, והאם רק בSW זה אפשרי? כי לא ראיתי כאלו רפרנס בMW. 3. אם AM ו-FM הם רק שיטות שידור, SW ו-MW הם התחומים, אז מדוע ישנם מכשירי רדיו בעלי תחומי תדר של FM ו-AM, באיזה תחום בעצם נימצאים המספרים תחת AM? האם זה בעצם SW באפנון AM?. אודה לתשובותיכם.

שאלה אחרונה :)

קראתי כאן באחד הדיונים על SSB וSW ורציתי לשאול, אם אאזין לאותם התדרים של SW רגילים רק באפנון של SSB האם אוכל לקלוט דברים נוספים כגון חובבי רדיו המשדרים בתחום זה?. תודה

היום ניתן ליקלוט את רשת ב

בכול ארופה . צפון אפריקה עד אירן טורקיה . באמצאות צלחת בקוטר מטר . היום מעוברים מאות תחנות רדיו באמצעות לווינים . באיכות צליל של תקליטור . גלים קצרים שייכים להיסטוריה . זה מזכיר ימי מילואים שבשמירה הייתי מאזין לרדיו בשעות הקטנות של הליילה לגלים קצרים יש לי רדיו משוכלל גרונדיג בשנות ה80 .

קרמר, ולאיפה מחברים את הצלחת הזו?

ואיך מאזינים לזה ברדיו רגיל, או מכשיר כלשהו?

כמובן שמחברים את הצלחת לממיר

הממיר מחובר לטלויזיה . וגם אם רוצים למגבר סטראו . כך כאשר מאזנים לרדיו אפשר לכבות את הטלויזיה . כימעט כול התחנות משדרות בסטראו צליל כמו טקליטור . כמובן שרשת ב במונו . ביס היא סטראו . יש בצלחת ארופה כ600 ערוצי טלויזיה . וכ400 ערוצי רדיו . בשלט יש כפתור R/TV

זה הלוויין הוטברד 13

עים 400 ערוצי הטלויזה ו400 ערוצי הרדיו מצורף קישור . ומפת כיסוי .

עוז מ

New member
לגבי 3.

כמו שכתבת במשפט הראשון. - זה הנכון. מכשירי רדיו שמציינים תחומים ב FM וב AM נועדו לאנשים שאינם בקיאים בכל המושגים. תחנות רדיו מסחריות משדרות ב AM (אפנון תנופה) בתחום ה SW (גלים קצרים) חובבי רדיו משדרים ב SSB בתחום ה SW. אין שידורי FM בתחום ה SW בשל הצורך ברוחב פס רחב דבר אשר דורש משאבים כלומר תדרים רבים יותר והדבר אינו יעיל ב SW. עוז

למעלה