רשת אלחוטית

• פותח הנושא sbox
  • פורסם בתאריך

sbox

New member
רשת אלחוטית../images/Emo4.gif

אני רוצה להתקין בבית בין המחשבים רשת אלחוטית. המחשבים שלי מצוידים ב firewall ובאנטי-וירוס מעודכן, האם רשת אלחוטית מוגנת ? קראתי שייש כרטיסים אלחוטיים שעושים שימוש ב wep האם משהוא יודע מה זה ? האם טוב wep של 128 ביט או של 40 ביט ומה ההבדל ? מצטער שהשאלה ארוכה. צריך עזרה דחוף !!!!!!!!!!!!!!!!

sbox

New member
רשת אלחוטית - עזרה דחוף../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

בבקשה תשובה, לגבי השאלה הקודמת !

uzi2

Active member
מה שאני יודע

תקשורת למרחקים קצרים יוצרת אפשרות ע"י מכשיר חיצוני לקלוט את השדרים וע"י כך לקבל אינפורמציה על התקשורת. הדבר מהווה בעיה במקומות שבהם מחזיקים חומר רגיש, כשיש אנשים/ארגונים שיש/עשוי להיות להם אינטרס מספיק חזק לרגל, עד כדי כך שהם ישימו בקירבת מקום מקלט שיקלוט את השידורים. מכיוון שהכרטיסים שאתה מדבר עליהם לא משדרים למרחקים ארוכים, יש סיכוי שהבעיה לא ממש רלוונטית למשתמש הביתי, ויתכן שאין בכלל צורך בהצפנה. יחד עם זאת, במידה והחומר המועבר רגיש וקיים חשש לריגול, WEP הרגיל לא יספיק, ופורץ נחוש יוכל לפרוץ את ההצפנה, ודרושה מערכת הצפנה חזקה יותר. Wep משפרת את ההגנה, ומכריחה את הפורץ להשקיע מאמץ/זמן בפריצה, אבל היא (גם עם מפתח של 128 ביט) אינה מערכת הצפנה חסרת חולשות.

sbox

New member
תגובה ל uzi2

בעצם אתה אומר שעל מנת לצותת לרשת אלחוטית צריך להיות בקרבת מקום, עם מקלטים וכו´ כמו ריגול או משהוא כזה, אז בעצם אין לי מה לדאוג ?

מה יש לך בבית שאתה כ"כ פוחד?../images/Emo3.gif

או שאתה סניף של הפנטגון או שיש לך ג´יגות של פורנוגרפיה....

uzi2

Active member
אין לך מה לדאוג מעצם העובדה

אין לך מה לדאוג מעצם העובדה שהמערכת אלחוטית (בהנחה שהמערכת לא עובדת למרחקים גדולים מדי, כלומר שהמחשבים ברשת האלחוטית לא יכולים להיות במרחק של קילומטרים, אלא רק במרחק של עשרות מטרים. עדיין כל הסכנות הרגילות (שרלוונטיות גם למערכת לא אלחוטית) נשארות תקפות.

למעלה