זה קצת מתקשר עם הדיון על ישראבלוג
בשרשור אחר: מצד אחד, קשה לערוך שמאות לאתרים, מה גם שלנו, כגולשים, אין נתונים עיסקיים. דווקא על תפוז ניתן להשיג נתונים כי תפוז אנשים בע"מ היא חברה הנסחרת בבורסה לניירות ערך. אבל על רוב האתרים לא ניתן להשיג נתונים. עכשיו יש גם את השאלה מה זה בדיוק אתר מצליח. אתר שיש בו הרבה מנויים? אתר שיש בו הרבה היטים? אתר שהוהים בו הרבה זמן ברציפות? אתר שצומח מהר? אתר שצומח כל הזמן? אתר שההכנסות שלו הרבה יותר גדולות מההוצאות? (בחישוב שנתי או רב שנתי? כלומר, אם נניח השקעתי באתר מיליון שקל כהשקעה ראשונית, ואני מוציא כל שנה 100,000 ש"ח הוצאות שותפות, וכל שנה יש לי בסוף השנה הכנסה חייבת מס של 40,000 ש"ח אני מרוויח או מפסיד? זה אולי תלוי בכמה אני יכול למכור את האתר כי אם אני יכול למכור אותו ב1,500,000 אולי אני נקרא מרוויח, מסובך, לא?) עכשיו לגבי חו"ל: העניין הוא שהרשתות שאנחנו מכירים מתנהלות באנגלית. המצב הוא שזה כולל את דוברי האנגלית מלידה שזה ארה"ב + בריטניה + אוסטרליה + ניו זילנד + הודו (מדינה גדולה מאד אבל כמובן עם חדירת אינטרנט של עולם שלישי) + יתר המדינות היותר קטנות הדוברות אנגלית + הרבה מאד אירופאים בעיקר מצפון אירופה שיש להם רמה גבוהה של אנגלית + עוד הרבה אנשים מכל מיני מדינות שיש להם רמה נמוכה מאד של אנגלית + אנשים שלא יודעים אנגלית ומתרגמים בעזרת תוכנות ובאמת ההשתתפות בכתיבה די מצחיקה. אבל איזו אנגלית אתה כבר צריך כדי להרשם לאתר שיתוף וידאו ולהעלות ולראות קליפים? ויש גם רשתות שמאפשרות רישום ופעילות בכמה שפות. הרשתות שלנו בעברית עדיין בחיתוליהן וגם מאגר האוכלוסיה קטן אבל אני לא אתפלא עם עוד שנה כל פורטל ינהל גם רשת חברתית ויהיו לך רשתות בכל אתר, כמו שיש לך היום מערכת פורומים מבוססת על פלטפורמת קוד חפשי בכל אתר קקיוני. ושוב. אני רואה קצת את האתרים בהם גולשים הילדים שלי (בלי לקרוא מה הם כותבים שם) ואני רואה שהפעילות בפורומים היא פעילות של רשת חברתית מציאותית (כלומר לא וירטואלית, עם מפגשים מציאותיים וכד').