רשתות חברתיות

טיטוס

New member
רשתות חברתיות

אני מחפש הסברים מדוע הרשת החברתית בישראל לא ממש מצליחה למשל תפוז מחזיק כמות מאסיבית של גולשים נסה ליצור רשת חברתית ולא ממש הצליח אולי SHOX הוא ההצלחה
אני מחפש את הסיבה .. לדעתכם בכל אופן

טיטוס

New member
הצלחה

זה היכולת ליצור אתר שהו נטו רשת ושכמות הכניסות אליו גבוהה ועומדת בפני עצמה משהו ממכר בפני עצמו

e-magine

New member
ומה זה בדיוק נטו רשת?

דלישס זה נטו רשת? הרי נכנסים לדלישס בשביל למצוא תכנים חדשים ומעניינים ולא כל כך משנה מי הביא אותם. כנ"ל דיגג. אם אני מבין נכון, נטו רשת זו רשת שנכנסים אליה בשביל מי שנמצא בה, לא בשביל התכנים. מה זה קשור להצלחה?

טיטוס

New member
מוזר

מהתרשמות שלי אין היום חיקוי מוצלח לMYSPACE למרות הנסיונות הרבים אין רשת חברתית העומדת בפני עצמה או אולי אני סתם צר עין

e-magine

New member
לדעתי, אתה רואה במייספייס

את המודל היחיד. אני בהחלט מבין למה, אבל לא זה המצב. יש המון רשתות חברתיות שהן לא כ"כ חברותיות. כלומר, רשת חברתית (לדעתי) לא חייבת להיות "סחבקיה".

xslf

New member
יש את

linkedin, שאמנם לא ישראלית, אבל יש בה הרבה מאוד ישראלים. להבדיל מ־myspace, הפוקוס של linkedin הוא בעיקר מקצועי/עסקי ולא אישי. http://www.linkedin.com לפני כמה שנים אתר חבר'ה הישראלי היה להיט, אם כי לי אין לי מושג מה מצבו כיום (הרשת החברתית היחידה שאני פעילה בה היא linkedin למעלה. לחבר'ה מעולם לא נרשמתי)

י.ש.

New member
מה עושה אצ מי ספייס לא ישראלי

הרי אין גבולות ברשת.

xslf

New member
השאלה מופנית אלי?

בגדול, מה שעושה "רשת חברתית" לישראלית לדעתי זה אחד או יותר מהמאפיינים הבאים: * תמיכה טובה בעברית ובאפשרויות "ישראליות". * קהל משתמשים משמעותי מישראל. לגבי MySpace ספציפית לא אוכל ממש להגיב, כי אני לא מכירה את השירות מספיק טוב (כאמור, הפוקוס שלי ברשתות חברתיות הוא יותר מקצועי-עסקי ופחות אישי-חברתי), אבל "בגדול" ההתרשמות שלי היא שאין כמות משמעותית של ישראלים ב־MySpace. לעומת זאת, את LinkedIn אני מכירה הרבה יותר טוב, ובהחלט יש שם כמות משמעותית של ישראלים.

טיטוס

New member
יכול להיות שזה פשוט לא תופס

בישראל כי כאן כולם מכירים את כולם גם בלי הרשת?

טיטוס

New member
אז אני כבר מבולבל

מצד אחר ברור לי שהרשתות החברתיות בחול מקבלות גל פופלריות מצד שני בארץ זה ממש לא תפס... מדוע

e-magine

New member
זה קצת מתקשר עם הדיון על ישראבלוג

בשרשור אחר: מצד אחד, קשה לערוך שמאות לאתרים, מה גם שלנו, כגולשים, אין נתונים עיסקיים. דווקא על תפוז ניתן להשיג נתונים כי תפוז אנשים בע"מ היא חברה הנסחרת בבורסה לניירות ערך. אבל על רוב האתרים לא ניתן להשיג נתונים. עכשיו יש גם את השאלה מה זה בדיוק אתר מצליח. אתר שיש בו הרבה מנויים? אתר שיש בו הרבה היטים? אתר שהוהים בו הרבה זמן ברציפות? אתר שצומח מהר? אתר שצומח כל הזמן? אתר שההכנסות שלו הרבה יותר גדולות מההוצאות? (בחישוב שנתי או רב שנתי? כלומר, אם נניח השקעתי באתר מיליון שקל כהשקעה ראשונית, ואני מוציא כל שנה 100,000 ש"ח הוצאות שותפות, וכל שנה יש לי בסוף השנה הכנסה חייבת מס של 40,000 ש"ח אני מרוויח או מפסיד? זה אולי תלוי בכמה אני יכול למכור את האתר כי אם אני יכול למכור אותו ב1,500,000 אולי אני נקרא מרוויח, מסובך, לא?) עכשיו לגבי חו"ל: העניין הוא שהרשתות שאנחנו מכירים מתנהלות באנגלית. המצב הוא שזה כולל את דוברי האנגלית מלידה שזה ארה"ב + בריטניה + אוסטרליה + ניו זילנד + הודו (מדינה גדולה מאד אבל כמובן עם חדירת אינטרנט של עולם שלישי) + יתר המדינות היותר קטנות הדוברות אנגלית + הרבה מאד אירופאים בעיקר מצפון אירופה שיש להם רמה גבוהה של אנגלית + עוד הרבה אנשים מכל מיני מדינות שיש להם רמה נמוכה מאד של אנגלית + אנשים שלא יודעים אנגלית ומתרגמים בעזרת תוכנות ובאמת ההשתתפות בכתיבה די מצחיקה. אבל איזו אנגלית אתה כבר צריך כדי להרשם לאתר שיתוף וידאו ולהעלות ולראות קליפים? ויש גם רשתות שמאפשרות רישום ופעילות בכמה שפות. הרשתות שלנו בעברית עדיין בחיתוליהן וגם מאגר האוכלוסיה קטן אבל אני לא אתפלא עם עוד שנה כל פורטל ינהל גם רשת חברתית ויהיו לך רשתות בכל אתר, כמו שיש לך היום מערכת פורומים מבוססת על פלטפורמת קוד חפשי בכל אתר קקיוני. ושוב. אני רואה קצת את האתרים בהם גולשים הילדים שלי (בלי לקרוא מה הם כותבים שם) ואני רואה שהפעילות בפורומים היא פעילות של רשת חברתית מציאותית (כלומר לא וירטואלית, עם מפגשים מציאותיים וכד').

למעלה