רשתות חברתיות

Leco1

New member
רשתות חברתיות

היי לכם
ישנן רשתות חברתיות (חוץ מפייסבוק) המתאימות לילד בן 10?
מאיזה גיל הרשתם לילדכם להרשם לפייסבוק?

הבכור שלי בן 9 וקצת, עולה ל-ד'. לא מרשה פייסבוק. לרוב הילדים בכיתה אין פייסבוק.
חלק מהילדים בכיתה מחוברים לוואטסאפ דרך סמרטפון שלהם או של ההורים. לבכור שלי עדיין אין סלולארי משל עצמו ומחובר לוואטסאפ דרך שלי.
בסוף בסוף יוצא שאני מתכתבת עם כל הבנות בכיתה

Leco1

New member
רשתות חברתיות

זהו, שהוא לא רוצה להיות חלק מהוואטסאפ הכיתתי, הוא טוען שזה משעמם.... בצדק, אני קוראת את ההתכתבויות.

גם אצלי הוא לא ממש חלק מההתכתבויות אני הרבה יותר חלק ממנו

אבל לטעמי פייסבוק רחוק מלהיות מקום לילדים בני 9-10.

noa_f

New member
פייסבוק לא מאשרת לילדים מתחת גיל 13 לפתוח

חשבון (כמובן שהיא לא בודקת יותר מדי לעומק) כי זה החוק האמריקאי ולטעמי, החוק הזה מתירני מדי. מן הסתם הוא נחקק בהשפעת לחצים של מפרסמים...

ואני חושבת שזה חוסר אחריות לתת לילדים צעירים לפתוח חשבון פייסבוק, במיוחד אם הוא לא מנוטר באופן קבוע ע״י הוריהם.
אתה רואה ילדים - שההורים שלהם לא מרשים להם להשאר לבד בבית או לחצות כביש או בטוחים שצריך ״מפעיל״ למדורה שלהם - מסתובבים חופשי בפייסבוק וכותבים מה שעולה על דעתם ללא שום כיוון והדרכה.
פייסבוק הוא מראה של העולם - כולל החלקים המוקצנים ביותר שלו. ולעתים הקיצוניות הזו יוצאת גם מאנשים שלא יעשו להתנהג ככה בחיים האמיתיים, כי אתה לא מרגיש אחראי, אם אתה לא צריך להסתכל ״בלבן של העיניים״ למי שאתה מדבר עליו.

זה בדיוק כמו שאומרים שקניה בכרטיס אשראי יותר אימפולסיבית מקניה בכסף מזומן, או שקל יותר לכתוב טוקבק מתלהם מאשר לומר לאדם בפניו מה אתה חושב.

פייסבוק היא שיטה חדשה מאוד ליחסי אנוש. וגם המבוגרים שמשתתפים בה עדיין לומדים אותה והם אפילו קצת בנחיתות בעולם הזה. אז ברור לגמרי שיהיה ניצול לרעה וזיקוק של התנהגות קיצונית לטוב ולרע:
מצד אחד אנחנו רואים קמפיינים של התגייסות וטוב אנושי מופלא ולעומתם יש מסעי השתלחות ושנאה מפחידים וחייתיים.
אני בעצמי לא תמיד יכולה לשאת את זה, אז אני בטוחה שאני לא מוכנה שהילד שלי יהיה שם.

אבל למה הוא רוצה רשת חברתית?

כל הקטע ברשת החברתית זה להתקשר עם חברים

אם החברים שלו לא שם, עם מי הוא ידבר?

במובן מסויים, את שואלת אותנו "לילד שלי משעמם לשוחח עם חבריו לכיתה, איפה הכי כדאי למצוא אנשים זרים שידברו איתו?"

אני לא מתנגדת נחרצות לרשתות חברתית בגיל הזה. אני כן נגד "להיות ברשת בשביל הרשת".

בנותיי נכנסו לפייסבוק, כשכל חבריהם היו שם. כאשר את המפגשים החברתיים קבוע שם. היום הן כמעט לא שם, כי הפייסבוק שייך לזקנים. הילדים בווטסאפ. (או במקום אחר שהם לא סיפרו לנו עליו כדי שלא נפריע ...)

Leco1

New member
השאלה שלי היתה מאוד פשוטה

ענית לי מתוך עולם הפחדים שלך.

איזה פחדים?

איזה פחדים בדיוק ראית בשאלתי? אני לא חושבת שזה לעניין שילד בן ישוטט סתם ברשת חברתית כדי למצוא חברים, בלי שום קשר לפחדים.

השאלה שלך אכן היתה פשוטה ברמת העברית. אבל לא ברורה מבחינת הכוונה שמאחוריה.

אם החברים של הבן שלך משעממים אותו בשיחותיהם, אז הוא רוצה אולי להכיר חברים חדשים

אבל הדרך לעשות את זה היא לא על ידי להיכנס לאיזו רשת חברתית ולנסות לחפש שם חברים, אלא בצורה קצת יותר מוכוונת. כמו להירשם לחוג.

Leco1

New member
רשת חברתית

השאלה שלי היתה פשוטה בכל הרמות. לפעמים שושנה היא שושנה היא שושנה (גרטרוד שטיין).
הסכנות שברשת מוכרות, בטח ובטח לילדינו הצעירים.
לא חשבתי לפרט כי זה נראה לי לא חשוב.
במסגרת השתתפות בתוכנית טלוויזיה מסויימת בני קבל משימה הקשורה ברשתות חברתיות ומכאן התגלגל העניין.
הרעיון לחזור למכתבים, עט ודף....נפסל על הסף :)
בכל אופן, תודה על תשובתך.

מאי 282

New member
הרשת של הכדורעף בגינה זו

הרשת הכי חברתית שאני מכירה לגילאי 10.

noa_f

New member
בהחלט. גם הרשת של שער הכדורגל (ואפילו לא חובה

שהיא תהיה!)

NORD

New member
חיפשתי בזמנו ולא מצאתי כאלה

זה באמת היה נחוץ ומתאים לבת שלי, אבל לא מצאתי כזה.
אני כן הרשיתי פייסבוק בגיל עשר.

למעלה