פייסבוק לא מאשרת לילדים מתחת גיל 13 לפתוח
חשבון (כמובן שהיא לא בודקת יותר מדי לעומק) כי זה החוק האמריקאי ולטעמי, החוק הזה מתירני מדי. מן הסתם הוא נחקק בהשפעת לחצים של מפרסמים...
ואני חושבת שזה חוסר אחריות לתת לילדים צעירים לפתוח חשבון פייסבוק, במיוחד אם הוא לא מנוטר באופן קבוע ע״י הוריהם.
אתה רואה ילדים - שההורים שלהם לא מרשים להם להשאר לבד בבית או לחצות כביש או בטוחים שצריך ״מפעיל״ למדורה שלהם - מסתובבים חופשי בפייסבוק וכותבים מה שעולה על דעתם ללא שום כיוון והדרכה.
פייסבוק הוא מראה של העולם - כולל החלקים המוקצנים ביותר שלו. ולעתים הקיצוניות הזו יוצאת גם מאנשים שלא יעשו להתנהג ככה בחיים האמיתיים, כי אתה לא מרגיש אחראי, אם אתה לא צריך להסתכל ״בלבן של העיניים״ למי שאתה מדבר עליו.
זה בדיוק כמו שאומרים שקניה בכרטיס אשראי יותר אימפולסיבית מקניה בכסף מזומן, או שקל יותר לכתוב טוקבק מתלהם מאשר לומר לאדם בפניו מה אתה חושב.
פייסבוק היא שיטה חדשה מאוד ליחסי אנוש. וגם המבוגרים שמשתתפים בה עדיין לומדים אותה והם אפילו קצת בנחיתות בעולם הזה. אז ברור לגמרי שיהיה ניצול לרעה וזיקוק של התנהגות קיצונית לטוב ולרע:
מצד אחד אנחנו רואים קמפיינים של התגייסות וטוב אנושי מופלא ולעומתם יש מסעי השתלחות ושנאה מפחידים וחייתיים.
אני בעצמי לא תמיד יכולה לשאת את זה, אז אני בטוחה שאני לא מוכנה שהילד שלי יהיה שם.