רשעי או רשאי ?

n o g a1

New member
רשעי או רשאי ?

ההורים שלי לא רשעים אחד לשני יותר ההורים שלי לא רשאים אחד לשני יותר כך ענה הבן שלי למשהו בבריכה שאמר לו להגיד לאמא שתשכנע את אבא אין לי מושג על מה. ואני תוהה,מה עדיף לי? ההורים שלי לא רשעים אחד לשני יותר - זה אומר שהוא חווה אותנו ממש כמגעילים אחד לשני, רעים ואכזריים. ההורים שלי לא רשאים אחד לשני יותר - זה אומר שהוא חושב שבזוגיות , בני הזוג רשאים לשלוט זה בזה , להחליט , להתמזג עד אובדן האינדיווידואל שלהם. מה עדיף לי ? להאמין שהתכוון ל"רשעים" או "רשאים"? איזה באלגן!

ערסlight

New member
הבלאגן

למה לך להאמין... אפשר סתם לשאול. ואם ממש בא לכם... אתם רשאים. [יש לך את ברכתי]

n o g a1

New member
ממנו התשובה לא תגיע

כי הוא קלט שאמר משהו לא ברור. בנתיים מאמינה שהתכוון שאנחנו כבר לא רשעים אחד לשני יותר, כלומר - מסתדרים יפה , למרות שפעם היינו רעים:( ולמה "מאמינה"? "אני מאמינה ש.... " זה לא דטרמיניסטי , אלא משהו שברור לי לגמרי שזה בגדר אמונה שלי ,כי ככה נוח לי. מה איכפת לי להאמין ש...:)?

מאוד הגיוני שהתכוון ל"רשעים"

כי ילד לא מכניס את המילה "רשאים" למשפט כמו שאמר (זה נראה לי יותר מדי מתוחכם עבור ילד בן 7)

אא ניר

New member
לפי הניק שלך

את גם אמא שלך, גם עצמך, וגם סבתך. וגם הבן/בת שלך.

קטי30

New member
עם כוונה בלי כוונה עם הבנה בלי בחנה

הילד הוא ילד מאמי. רשעים לא מחייב מגעילים אחד לשני אל תהיי קשה עם המילה קחי אותה לכיוון רשעים = לא מסתדרים רבים לא טוב להם ביחד היה יותר "מרושע" להם אם היו נשארים ביחד.
רשאים לא מחייב הבט של שליטה הם לא רשאים להיות שוב ביחד במובן הפשטני של המילה.
מה עדיף?? לראות את זה כחטיבה שלמה ולדעת שילדים הם בסה"כ ילדים זה אנחנו המבוגרים שמחפשים מה שמעבר למילים. ערב טוב נוגה

מזל חי

New member
צריך מילון לשפתם של הילדים

היום הבן שלי אמר לי שהוא נראה לו "הכי הכי גרוש" מה את חושבת שאני הבנתי ? לא הבנתי

למעלה