רשמת משפטית

groishir

New member
רשמת משפטית

היי. לאחר דרך ארוכה ופתלתלה עם הצבא קיבלתי היום שיבוץ לתפקיד של רשמת משפטית.
אשמח לשמוע על יתרונות, חסרונות (תהיו עדינים... אני קצת חוששת) ובעיקר יציאות. על הנייר אני לא מעוניינת לעשות יומיות, נראה לכם שמקום
המגורים שלי ישפיע על מקום השירות?
דירגתי את התפקיד הזה לפני אחרון במנילה, וקצת לא ציפיתי שאליו יזמנו אותי.
יש לי עוד חודש וקצת לגיוס, עדיין אפשר לשלוח בקשה לשינוי שיבוץ? התפקידים האחרים במנילה שלי שנראו לי הגיוניים הם
חיילת במערך הקורסים בחה"א וחיילת בחיל התקשוב. מה דעתכם?
תודה. :)

JuSt A GiRl 94

New member
ככה

אני רשמת משפטית, אז אני יכולה להסביר.
איפה את גרה? הרשמות מתחלקות לשתי מסגרות שונות. בתי המשפט (שם שופטים פלסטינאים)- בבסיס עופר ליד ירושלים ובסיס סאלם בצפון
ובתי הדין (שם שופטים חיילים)- בקסטינה, יפו ומעט בנות גם בקריה ואולי אחת בחיפה.

טכנית- התפקיד הוא יומיות ומשבצים אותך על פי מקום המגורים שלך. השעות הן 8-5, חוץ מהבנות בקרייה שעושות משמרות טיפה שונות במהלך השבוע.
אני די בספק אם תצליחי לשנות שיבוץ. זה דורש המון פרוטקציות..משבצים ממש מעט בנות לתפקיד הזה, לפי סימול עברית גבוה/הכי גבוה. את עושה טירונות רגילה במחנה 80/ניצנים, אחרי זה יש תקופת סיפוחים לבסיס שתהיי בו בסדיר (כמעט בטוח שתחזרי אליו), ואז יש קורס של חודש וחצי בצריפין, שם לומדים את ההקלדה ויש עוד כמה שיעורי העשרה. הקורס ממש בסדר מבחינת משמעת, המפקדות ממש סבבה ויש אווירה טובה, רק חשוב לא להתחרפן מהשיעורי הקלדה (משהו כמו 7 שעות ביום). אולי תסגרי שבת אחת בקורס, אם כן- תעשו ממש קצת שמירות, וזה בכללי חוויה. יש התחשבות בקורס ביציאה לאירועים חשובים, ומבחינה רפואית יש יחס מעולה, מה שכן האוכל מזעזע.

לגבי בסיס סגור- אני יודעת שיש אצלנו אופציה לישון בבית החייל הקרוב לבסיס אם את משובצת בבסיס רחוק מהבית שלך. זאת עדיין לא החוויה שאת מדברת עליה.

השירות הסדיר- בעיקרון הוא מאוד משתנה לפי איפה שתשובצי. אני כבר יכולה להגיד לך שאת לא תמיד תטחני, יהיו שעות מתות, ואת תחליטי אם לקחת את השירות בכיף או לא. מבחינת תורנויות אני כמעט בטוחה שבכל הבסיסים בנות לא נשארות לילה/ שמירות, אלא עושות רק שגרה ומטבח פעם בכמה זמן.

לכל שאלה את מוזמנת לכתוב לי...

כמה שאלות

גם אני קיבלתי שיבוץ לתפקיד רשמת משפטית... אני די מבואסת מהתפקיד כי הוא נשמע לי נורא משביז ומשעמם.
חשוב לי מאוד בסיס סגור, זה אולי הדבר שהכי חשוב לי. גם בתי המשפט בירושלים ובסיס סאלם הם בסיסים פתוחים? אני גרה באזור השרון. אם אני רוצה לשרת רחוק יתחשבו בי?

JuSt A GiRl 94

New member
היי

כל הבסיסים פתוחים, לצערי.
אני מאמינה שאם את גרה בשרון, אז תשרתי באחד מהבתי דין- יפו/קריה/קסטינה, והכל שם פתוח.

אבל

אם אני אבקש בכוונה רחוק? אין בסיסים שרחוקים ממני ואם אני אבקש אני אוכל לשרת בהם ולהשאר?

JuSt A GiRl 94

New member
אז זהו ש

אני מאמינה שישבצו/שיבצו אותך מראש, עוד לפני הקורס, ביחידה של בתי הדין הצבאיים ולא בתי המשפט. בתי הדין זה רק ביפו, קסטינה והקרייה. אם היית בבתי המשפט (עופר/סאלם) היית יכולה להיות נגיד בסאלם בצפון ולגור בבית החייל הקרוב. אין שום אופציה לישון בבסיסים האלה, כי מדובר ביחידות פתוחות.

אני אגיד לך בכנות- אם את רוצה בסיס סגור בכל מחיר- האופציה היחידה שלך היא אצל הקצין מיון, וסביר להניח שהדבר היחידי שהוא יציע לך זה להיות תצפיתנית (שחלק מאוד אוהבות את זה) אלא אם תהיי סרבנית או משהו כזה..

אבל יש בכלל עם מי לדבר?

קצין מיון אני אוכל לראות רק בבקום? ממש מתסכל אותי לחכות חודשיים. גם דחו לי את הצבא בחודש בגלל התפקיד...

JuSt A GiRl 94

New member
אמממ

קצין מיון תוכלי לראות רק בבקו"ם.
זה הזמן לראות אם יש לך פרוטקציות..

groishir

New member
היי

קודם כל, תודה על התשובה המהירה והמפורטת!
אני גרה במודיעין, כמה דקות מעופר, אז אם את אומרת שזה לפי מקום מגורים, סביר שלשם, הקריה או יפו.
הקורס הוא גם יומיות?
כן, בית החייל באמת לא נשמעת לי כמו אופציה מלהיבה.
איך את מרגישה לגבי השירות הסדיר שלך? את נהנית מהתפקיד בתכלס? מצליחים ליצור מעין הווי עם הבנות? פשוט יומיות נשמע לי קצת מדכא.

groishir

New member
וגם

קראתי בעולים על מדים שיש אופציית התקדמות
לתפקיד של אחראית רשמות או מדריכה בקורס.
עד עכשיו בתקופת השירות שלך, דיברו איתכן על זה?

JuSt A GiRl 94

New member
אם את גרה במודיעין

כמעט בטוח שתהיי בעופר- אז נתראה :)
הקורס הוא לא יומיות- חודש וחצי בצריפין במתכונת של בסיס סגור. שו"שים עם הרבה חמשו"שים בהפתעה ואולי תסגרו שבת אחת.
מה שנחמד זה שמכירים את הבנות בקורס ומתקרבים שם מאוד. אני מסכימה איתך שהמנטליות של בסיס פתוח היא שונה...אבל זה עלייך ועל הבנות כמה תתקרבו וכמה תזמו להיפגש ותעשו דברים כיפים ביחידה עצמה.

לבנות שהן טובות בשירות ובקורס, יש אפשרות לצאת להדריך בקורס אחד (את לא הופכת למפקדת קבועה כי יש רק 2-3 קורסים בשנה, את יוצאת ליום מיונים ואם כן יוצאת להדריך פעם אחת). לגבי אחראית רשמות אני לא יודעת- זה תלוי בסיס- יש כל מיני תפקידים קטנים שמשנים את אופי השירות טיפה ובכל בסיס זה משהו אחר...

למעלה