רשמי מסע, NO 2

galvin

New member
רשמי מסע, NO 2

היום היה יום מעניין יחסית- טיילתי בשטחים הפתוחים באזור מגוריי (רעננה), באזור מטעי אבוקדו ממזרח למסילת הרכבת. ראיתי אוכלוסיה שלמה של צבי ביצות לאורך ואדיות אכזב ובבריכות קטנות שנותרו בהם (בריכות עד עומק מטר). ראיתי ממש אוכלוסיה. בבריכה אחת היתה נקבה בוגרת ממש (30 ס"מ), זכר צעיר (15), ועוד זכר שבקע שנה שעברה, לדעתי. בבריכה אחרת היה זכר בוגר (20) ובעוד 3 בריכות שלא טרחתי לברר את מין הפרטים ראיתי סה"כ עוד 11 צבים. ראיתי שועל מתרחק ממני עם מה שנראה כמו קיפוד בפה- מה שהפתיע אותי. יכול להיות שזה היה חולד. עדיין הרבה ראשנים, שלא טרחתי להגדיר כי אני לא מתמצא בזה ממש- וגם מצאתי ראש כרות של זעמן שחור צעיר (שכבר הפך לשחור, אבל צעיר יחסית). הוא היה מונח על שביל עפר חשוף סמוך למסילת הרכבת- והיה תלוש באופן שמעיד כנראה על ציפור שטרפה אותו. לא היו שרידים נוספים בשטח. שכחתי לציין שלאחד הצבים הזכרים שכן בדקתי היתה חסרה כף רגלו השמאלית הקדמית... אני מניח שזה הזיק מאוד לכישורי הטיפוס שלו אבל הוא נראה בסדר. אל דאגה. למתעניינים בחרקים- דבורי עץ צהובות בשפע, והמון המון יתושים. שבת שלום.

בהחלט נשמע מעניין

מעניין אותי לדעת לפי מה אתה מזהה את המין של הצבים? האם רק לפי המראה שלהם ממרחק אותו שאתה תופס ומסתכל על אורך הזנב או שקע בבטן?

galvin

New member
בלתי אפשרי

בלי לתפוס אותם. לאורך הסיור תפסתי 3 שהיו ממש זמינים ולא היה צריך להציק להם יותר מדי כדי לבדוק- ואז לפי שריון וזנב. אפשר לנחש בקירוב טוב לפי גודל וזנב אבל זה לא מדוייק. בכל מקרה- כל צב שוחרר לאחר כמה רגעים חזרה לבריכה ממנה נלקח. דבר מעניין הוא שהיו עליהם עלוקות ממין שנקרא עלוקת הצבים, מטבע הדברים- שעליו לא מצאתי אינפורמציה- אפילו לא באינצקלופדיה של החי והצומח. מה שברור הוא שעל כל צב וצב שמצאתי היו עשרות עלוקות כאלו.

למעלה