רשמית נפתח החורף!

beagle

New member
רשמית נפתח החורף!

אכלתי קרמבו, העונה התחילה. הקרמבו נצרך במצבו הטוב ביותר בחודשים נובמבר - פברואר. אז יש שיגידו שאני מקדימה את המאוחר, אבל אני תמיד הקדמתי את זמני, אז תתרגלו לזה. לקרמבו עטיפה מטאלית, לרוב בגווני כחול או חום. לאחר הסרת הקליפה המתכתית, תגלו פרי בצבע חום שוקולדי. מנקודה זו והלאה ניתן לאכול את הקרמבו ללא כל התעסקות יתרה. הקרמבו מתחלק לשלושה חלקים (מה שהופך אותו לפרי הכי ישראלי שיש): עוגיה. כשהקרמבו טרי ובמצבו הטוב ביותר, העוגיה תהיה פריכה בדיוק במידה הנכונה. יותר רכה מבצק פריך, אבל עדיין בעלת מרקם נגיס. קרם. לבן ומתוק. נוטה להצמד לזויות הפה, ודביק באופן כללי, אולם שווה את המאמץ. בו. ציפוי שוקולד. רצוי לבחור קרמבואים שלהם ציפוי שלם ולא פגום, ואם ניתן, גם מבריק. אז איך יודעים שהקרמבו טוב? או. קודם כל, בחרו קרמבואים שצורת ביצתית נאה, הקליפה שלהם מבריקה וחסרת קמטוטים באופן יחסי. שנית, קרמבו שיש בו שקע, רוב הסיכויים שציפוי השוקולד שלו יהיה סדוק, וחלק גדול ממהנאה שבנגיסה הראשונה המתפצפצת ימנע מכם. שני זנים שולטים בשוק: קרמבו קלאסי, בטעם מתוק ונילי. קרמבו למתוחכמים, בטעם קפה. חובבי קרמבו אמיתיים יעדיפו תמיד את הקלאסי. מאמרים אין ספור נכתבו לגבי צורת האכילה הנכונה של הקרמבו: עפ"י בית הלל ניתן להתחיל מהעוגיה, אולם צורת אכילה זו מלכלכת עפ"י רוב. עפ"י בית שמאי מתחילים מהקרם, ומסיימים בעוגיה. צורת זו מועדפת עלי, לא רק בגלל הדביקות הנמנעת, אלא בגלל שהעוגיה היא החלק הטעים יותר בקרמבו (למרות שיש כאלה שיחלקו עלי), ועדיף לשמור אותה לסוף. הקרמבו אינו מתאים לבישול, אפיה, טיגון, חליטה או כל צורה אחרת של חימום. יחי החורף. יום שבת, חמין.

נירהמ1

New member
ועוד דבר - לא הספקתי לשלוח ../images/Emo39.gif

את כל ההודעה. לחצתי בטעות על "שלח".
איזה הסבר ממצה. כל הכבוד! איפה נעלמת לנו לאחרונה? רואים אותך כאן מעט מאוד, שלא לדבר על כך שאת מזניחה את הסיכום השבועי תקופה ארוכה. גם המחליפה (עודדי) קצת שכחה מהעניין.
חותמת על עצומה להחזרת הסיכום השבועי! כל טוב ביגל,

mozal

New member
עם כל הכבוד לבית הלל ובית שמאי

אנשי הקרמבו האמיתיים לא מתחילים לאכול את הקרמבו מהביסקוויט. הם גם לא מתחילים לאכול את הקרמבו מהקרם. למרות ששכחת את המיעוט הפרוורטי של העדה שמתחיל את הקרמבו ע"י כרסום וקילוף זהיר של ציפוי השוקולד תוך חשיפת הקרם, אח"כ אכילת הקרם ולבסוף הביסקויט, גם כך לא אוכלים אנשי הקרמבו המיסתוריים את קרמבואם. "אם כך", תשאלי, "הכיצד זה אוכלים אנשי הקרמבו את הקרמבו שלהם"? ובכן, אנשי קרמבו אמיתיים יודעים כי הקרמבו נברא בצלמו ובדמותו כקרמבו שלם אחד. וככזה הם גם אוכלים אותו. קרמבו שלם נכנס אל הפה, קרמבו שלם גם נלעס, קרמבו שלם יורד לקיבה, אחרת זה לא מנומס.... עונה מוצלחת. מי ייתן ולא תדעי עוד ספוגיות. מיקי יו"ר אגודת "אנשי הקרמבו"

נירהמ1

New member
חחחח - השרשור מתחיל להיות ../images/Emo39.gif

מעניין. אני כנראה משהו באמצע, אוכלת את העוגיה קודם, אבל לא מפרידה בין הקרם לשוקולד, אלא מחליקה בשני ביסים את הקרם עם השוקולד. השנה אצלי עוד לא נפתחה, מחכה שהשוק יהיה מוצף בחבילות הקרמבו של "פלדמן" (40 קרמבו בקרטון), זה מספיק לילדים שלי (בעיקר לילדים - אבל גם לי קצת
) בערך ליומיים.

bali

New member
מנהל
יחי בית הלל!!!!!

אני מהנוגסים בעוגייה ראשית. העוגיה לדעתי היא דווקא החלק הפחות טעים בפרי הזה ולכן הוא נאכל בהתחלה, משאיר את הקרם הקלאסי (וניל תמיד!) להתמסמס בפה בעונג. אחלה מאמר

odedee

New member
../images/Emo46.gif

את לא יכולה להקדים את זמנך. גם לפי הגדרה, כי זמנך הוא בדיוק (ממש בדיוק) הזמן שבו את נמצאת, וגם בגלל שזה סותר עקרונות מדעיים בסיסיים כמו סיבתיות, Causality. את עושה משלוחי קרמבואים לסן פרנסיסקו?

beagle

New member
אם צריך, רק מה....

נראה לי שבדואר תקבל מחית קרמבואים. תקרא שוב על "איך לבחור את הקרמבו" ותבין שזה לא ילך. לעומת זאת, אני מוכנה להביא קרמבואים. גם יגיעו במצב סביר. אתה משלם כרטיס טיסה?

למוניה

New member
אחחחחח קרמבו

ממש נוסטלגיה, אין כמו הקרמבו בארץ! כאן הם לא טעימים והביסקוויט ממש פוי. שנים שלא אכלתי. ואיך אף אחד מכם לא הזכיר את הריח? או שזו רק שריטה שלי? אני יכולה להריח את הקרמבו דקות ארוכות לפני שמתחילה לזלול

אריןסאן

New member
לביגל שחזרה אלינו!! ../images/Emo39.gif ../images/Emo39.gif

גע-גע-גע-גע-נו מאוד מאוד!!! יש סיכוי שהסיכום השבועי יחזור? ושנזכה יותר לחזות בזיו כתיבתך?

ששק

New member
היית חייבת עכשיו???.

פיתום סתם ככה ממש מתחשמק לי קרמבו...

למעלה