רשמים מהקורס

pomelit

New member
רשמים מהקורס

כתבתי הודעה כ-ז-א-ת-י ארוכה בפורום תאונות דרכים, אז אתם בהחלט מוזמנים לקרוא אותה שם. פומלית - בנסיון להפיץ את בשורת הפורום השכן

hal9k

New member
קורס מצויין ../images/Emo45.gif

מומלץ בהחלט לכל נהג (שלא עבר קורס דומה...) - כאלה שלא ממש משוגעים על נהיגה
ילמדו (לרוב) על הרגלי נהיגה רעים שצברו וגם (ובעיקר) יוכלו לתרגל יציאה ממצבים מסוכנים (בלימות חירום והתחמקות ממכשולים, והחלקות), שאותם בבוודאי שאין מתרגלים בלימוד נהיגה רגיל. ללא ספק עדיף על פני היתקלות במצבים כאלה בפעם הראשונה על הכביש האמיתי. וזו "השקעה" נבונה מבחינת מחיר הקורס. אבל גם כאלה שהדגש מבחינתם הוא יותר נהיגה ספורטיבית ושיפור ביצועים ((אני
)יפיקו ערך רב מקורס זה והוא יהווה בהחלט בסיס טוב והכרחי לקורסים מתקדמים וספורטיביים יותר (כאלה מוצעים גם באלטרנטיבי). זאת למרות שהדגש בקורס זה אינו (מן הסתם) על נהיגה ספורטיבית. כמו כן, הם יפיקו לא מעט הנאה מוטורית מהסקיד קאר. המדריכים מצויינים: שליטתם בחומר טובה מאוד (כמובן) - וחשוב לא פחות, הם יודעים להעביר גם בצורה טובה את הנושאים לתלמידים. והכל היה מאורגן ומסודר מאוד (למרות שהיו כמה פרקי זמן בהם היינו צריכים להמתין שאחרים יסיימו תרגילים). אני אישית הייתי עם אוטו המצוייד ב ABS, כך שאת כל תרגילי הבלימה סיימתי כבר בניסיון הראשון. קצת קינאתי באחרים שהיו צריכים לנסות שוב ושוב... בכל אופן, הצטרפתי כצופה לרכב שאינו מצוייד ב ABS כדי לראות איך הדברים מתבצעים שם. נקודה מעניינת: המדריכים לא ממליצים על פימפום בבלם ברכב כזה, גם בכביש רטוב - כדי להשיג מרחק בלימה קצר יותר. אני לא כ"כ בטוח לגבי זה, שכן הייתי פעמיים (כנוסע) בתאונות בהן הנהג לחץ לחיצה ארוכה על הבלם בכביש רטוב והרכב החל להחליק ועבר לנתיב אחר (לא הנגדי למרבה המזל בשתי הפעמים). סיכום: להתראות בקורס הבא ב 1/2

דני ג

New member
הערה קטנה בעניין הבלימה ללא ABS

נכון ציינת כי לומדים לבלום ללא פמפום. הסיבה לכך היא כי פעולת הפמפום ה"אנושית" הנה איטית ובלתי אפקטיבית. אם לא די בכך, אז שהיא מגדילה את מרחק הבלימה עשרות מונים עקב שחרור הבלם לפרקי זמן ארוכים מהנדרש. התשדירים ששודרו לפני מספר שנים בטלוויזה היו שגויים מיסודם והטעו את הציבור, לכן גם נגנזו. שם למדו לפמפם בקצב של לחיצה לשניה ... מתכון בטוח להכפלת מרחק הבלימה. מה שלומדים בקורס הוא "בלימה דגרסיבית", שפירושה נעילת גלגלים רגעית (בלימה מקסימלית) ואז הרפיה קלה מהדוושה עד למצב בו הגלגלים חוזרים להסתובב וההיגוי חוזר אך עדיין תחת בלימה חזקה. דני G.

למעלה