רשמים מהסדנאות

רשמים מהסדנאות

הגעתי ביום ראשון בשעות אחר הצהריים המאוחרות כך שלא הייתי בביקור בתעשיות בית אל אבל שמעתי שהיה נחמד בערב היתה הרצאה של בחור שאת שמו שכחתי על השבטים בפפואה ניו גיני היתה הרצאה ממש מעניינת ואפילו מצחיקה נהיניתי ביום שני הייתי בסדנה של נאוה ליברמן - מירקמים למדנו כל מיני מירקמים שונים שאפשר לשלב בעבודות נאוה הראתה לנו שתי עבודות שעשויות ממרקמים שונים כמו ריקמה עם סרט במכונה או ציור על קנווס שגוזרים ומחברים ועד כל מיני שקשה להסביר צריך לראות וכאן המקום לספר לכן על חומר חדש יחסית שניקרא אנגלינה אלו סיבים מתכתיים בכל מיני צבעים מיטליים שכאשר מגהצים אותם (כמובן בין שני דפי פרגמנט או אפיה או אפילו מטליות ניר של מטבח) הם נידבקים ונוצרת יריעה קטנה שאפשר להשתמש בה כמו בבד אני הכרתי כבר את החומר הזה משעור שעשיתי אצל בתיה אייכנהולץ לפני כחצי שנה אם יש למשל עבודה שיצאה לנו קצת משעממת אפשר לשנות בה בתוספת של כל מיני מירקמים כאלה כולל האגלינה אני אישית מאד נהינתי עד כדי כך שלא יצאתי אפילו לראות מה קורה בסדאות אחרות

../images/Emo9.gifהמשך

ביום שלישי הייתי בסדנה של ניצה הופמן עקלתונים מנקודת האפס הרעיון הוא ליצור תנועה המזכירה משהו מהטבע כמו תנועת גלים בים או שדה שיבולים כמובן שהבדים שהביתי לא התאימו (החתיכות שהיו לי היו קטנות מידי) אז התפשרתי על משהו אחר ואני מקווה שיצא יפה מאד נהיניתי אחרי שנתיים שלא היתי בסדנאות ולא עשיתי כמעט כלום בשבילי זה היה מאד מעורר והגביר את הרצון שלי לחזור לתחום הטלאים אמנם לא ממש הסתובבתי בין הכיתות אבל דיברתי בזמן הארוחות עם בנות ושמעתי רשמים וניראה לי שרוב הבנות נהנו.גם האווירה נעימה למרות שאני לא מכירה הרבה בנות באגודה בכל זאת היה לי נחמד. השתדלתי לפרסם את קיומו של הפרום והצעתי לבנות שאיתן דיברתי לבקר בפורום ולהשתתף אני מקווה שיענו לעצתי זהו מצטערת שאני לא יכולה לספר יותר על הסדנאות האחרות הייתי מאד שקועה במה שעשיתי

chayahd99

New member
../images/Emo13.gif נשמע ממש מעניין

אני כ"כ מצטערת שלא יכולתי להגיע בעצמי. ...ואיזה יופי שעשית יחסי ציבור לפורום. מקווה שנראה את הפירות בקרוב
לגבי החומר שהזכרת "אנגלינה" - איך כותבים את זה באנגלית
אני רוצה לחפש ברשת מידע נוסף על זה.

חברה שלי ניסתה למצא חומר ברשת על אנגלינה

ויצא לה על אנגלינה גולי יש מקום אחד בארץ נכון להיום שבו אפשר לקנות בנס ציונה אעביר לך במסר את השם או שמותר כאן שכל מי שרוצה תדע יש לחנות הזו אתר

chayahd99

New member
לגבי פרסומות

מכיון שהחנות טרם הוזכרה בפורום ובכל מקרה מדובר על פרסום חד פעמי שבו אין לך אינטרס, את מוזמנת לכתוב את שם החנות וקישור לאתר. אני אוסיף את הקישור לדפי הקישורים כדי שהמידע יהיה נגיש לכולם.

החנות נקראית הבית של ביתיק

בנס ציונה רח ביאליק 21 ויש להם אתר הם גם מקבלים הזמנות בטלפון ו שולחים בדאר אם מישהי צריכה הסבר איך לעבוד עם החומר הזה אשמח לעזור

chayahd99

New member
../images/Emo51.gif ומה לגבי האתר../images/Emo35.gif

יש לך את כתובת האתר שלהם
חיפשתי ברשת ולא מצאתי.

האמת היא שאמרו לי שיש אתר ועכשיו שבדקתי זה לא

אתר הם מופיעים בדפי זהב ויש גם כל מיני קישורים שהם מוזכרים בהם הייתי בחנות הזו לפני כמה חודשים יש להם כמעט כל מה שקשור לסיבים

chayahd99

New member
האמת, הכי טוב...

הכי טוב זה אם תוכלי לסכם במאמר קצר את הנושא, ככה זה יהיה מתועד במאגר וכל מי שתחפש מידע בנושא תוכל למצוא את זה שם בקלות במקום לחפור בארכיון הפורום. מה את אומרת
נלך על הדיל הרגיל שאת כותבת ואני עורכת

chayahd99

New member
../images/Emo45.gif איזה קישורים מעולים

אני צריכה עוד לעבור לעומק אבל זה נשמע ממש מעניין. תודה על כל החומר.

חרוזית1

New member
אסנת נראה שהעברת בנעימים את שלושת הימים

נשארת גם לאסיפה השנתית? אם כן מה סיכמו? יום נעים חרוזית

כן הייתי ם באסיפה השנתית

לא היו החלטות חדשות הוצג הוועד החדש ואושרה חברות בוועד של מישהי שהחליפה אחרת אני אפילו לא זוכרת את שמותיהן והיו הגרלות כרגילטאני זכיתי שלוש פעמים אלה שלחוץ מחוברת אחת ישנה אמנם אבל טובה את שאר הדברים זרקתי היתה מישהי שדיברה (יותר נכון כעסה מאד) על נושא ההגרלות שבנות מביאות את הזבל שלהן והיה ויכוח שאולי הוא לגיטימי אבל קצת מכוער ומאד לא נעים מה שאני זרקתי היה חבילה של חתיכות בדים קטנות שרובן לא היה אפילו כותנה באמת מביש למרות שלא בגלל זה קונים את כרטיסי ההגרלה אבל אם כבר עושים את זה אז שיהיה מכובד חוץ מזה באמת מאד מאד נהינתי אני גם תמיד לוקחת לי חדר לבד אז שני לילות ישנתי באלכסון וחוץ מהסדנאות היה לי גם כיף בבדידותי

כרמלה2

New member
דוקים. מבוסס על משחק הדוקים.

היגעתי ביום שני בבוקר ומיד התחלנו בסדנאות. הסדנא הראשונה הייתה "דוקים". מכינים ריבועים של 20+20 באיזה צבעים שרוצים ואחר-כך חותכים כל ריבוע אפשר באלכסון חזק או אלכסון עדין יותר ןמכניסים רצועות ברוחב אינץ'. אלה הדוקים. אחרי שחתכנו את החיתוך הראשון, ממשיכים עם החיתוכים. עושים חיתוך שני שחוצה את הדוקים. כך עושים ארבעה חיתוכים ומכניסים דוקים. הדוקים צריכים להיות בצבע שונה מהריבועים כדי שיבלטו. אם רוצים אפשר להכניס פה ושם סרט בצבע כסף או זהב ברוחב אינץ'. זה מקפיץ את העבודה. צילמתי את העבודות של הבנות ושל המורה טלי רונלי ריקליס אבל אני לא רוצה לשים כאן עבודות שהן לא שלי. אני לא הצלחתי לעשות משהו שמצא חן בעיני. הדוקים שתפרתי היו בצבע דומה מדי לריבועים ואני כבר הייתי אחרי מאמץ גדול אז לא המשכתי בעבודה. אני לא כל-כך בריאה והרגשתי ממש לא טוב אבל לא וויתרתי. מקווה שבשבועיים הבאים אצליח לעשות כמה ריבועים בבית כשהכל נוח וזמין ואז אעלה תמונות.

כרמלה2

New member
דומם. העברת תמונה בשלמותה בטכניקה של טלאים.

לוקחים תמונה של מאטיס למשל ומעבירים לבד. זה לא צילום אלא תמונה מבד בכל מיני טכניקות לפי הציור. למשל אם יש תמונה של אישה בחדר ואישה נוספת עומדת במרפסת, פשוט מעתיקים את קווי המתאר וגוזרים את דמויות הנשים ומשלבים בעבודה. אבל לפני כן בונים את הרקע. בתמונות של מאטיס יש רקעים בכחול, ירוק, תכלת ,וורוד.מכינים רקע למשל כחול בכמה בדים כחולים בטכניקה של פסים למשל. את הרקע הירוק אפשר להכין בקרייזי. כך מסיימים את כל הרקעים ומתחילים להתרכז בנשים ובכיסאות שבחדר. אפשר להכין מגזרת נייר של הכיסא ולחתוך בד לפי המגזרת (קודם לשים פליזלין דו-צדדי ואחר-כך לגזור. מורידים את חלק הפליזלין שצריך להוריד ופשוט מדביקים את מגזרות הבד על העבודה ליצירת כיסא.כך ממשיכים עד ליצירת כל התמונה. לא חייבים לעשות באותם צבעים שבתמונה. אפשר לשנות את הצבע לפי מה שאוהבים. נאווה ליברמן לימדה את הסדנא הזאת. גם טלי וגם נאווה היו מקסימות והסדנאות עברו בכיף. רק חבל שהיה כל-כך חם..

chayahd99

New member
חייבת לראות תמונות...

אני מניחה שאז אני אבין יותר מה הטכניקה. מקווה שתרגישי טוב ונשמח לראות תמונות, גם של העבודות שנראות לך לא הכי.

chayahd99

New member
../images/Emo3.gif קצת התבלבלתי

הדוקים לא קשורים לאנג'לינה, נכון

למעלה