רשמים מהמפגש

deep ocean

New member
רשמים מהמפגש

היה לדעתי מפגש יעיל, פורה, מעניין, מלמד ופרודקטיבי! שמחתי להכיר את הנשים מאחורי הכינויים (למרות שאיני זוכרת כרגע מי זאת מי. זה היה יותר מידי בשבילי) ואת הגברים מאחורי הכינויים שלהם (כן כן היו גם 2 גברים במפגש). הקישור לאתר עליו דיברתי במפגש נמצא כאן. ניתן ללמוד מהם מבחינת עיצוב אתר, תכנים רלוונטים לאתר (תכנים שלהם כמובן), והרשמה לרשימת תפוצה באופן לא מאיים. יום טוב ושבוע נהדר! מיכל

deep ocean

New member
דוגמא למכתב תפוצה מהאתר

סתם להתרשמות. אני יודעת שהתכנים לא רלוונטים והכל.

אורלי_ל

New member
תודה לחנה על האירוח

ואתכן/ם שמחתי להכיר
היה מפגש מעולה.

אכן אחלה מפגש...

תודה לחנה ותודה לכן, יופי של פנים מאחורי הכינויים הוירטואליים, לכבוד היה לי. אפרת

../images/Emo51.gif לכולכן שהגעתן ../images/Emo39.gif

המפגש היה מבחינתי שיא שאחריו עוד הדרך ארוכה לשיאים נוספים - כמו פסגה קטנה. נקודת המעבר בין הקהילה הוירטואלית ליציאה לחיים.... שמחתי ולכבוד היה לי להכיר אתכן אישית ושלא לדבר על האוכל ועל הדיון....(בדיוק בסדר הזה
). יוצאת כעת לצילומים למבט נשי בנושא (כמה מפתיע) הקונפליקט בין אמהות לקריירה וליום עמל כללי ואקליד בערב את הסיכום. תודה, תודה, תודה. חנה

deep ocean

New member
והעוגות היו ממש מצויינות!

והאירוח היה נהדר!!!! חנה את נפלאה!

הייזל

New member
חצי ../images/Emo32.gif ההיסטוריה של המד"ב

אני מתנצלת אבל אני פשוט לא זוכרת את שמך(יש לי גבינה שוויצרית במקום זכרון) הנה קישור לאתר של ענבל שגיב(עם התזה על מד"ב). משעשע למדי שדווקא אישה כתבה תיזה על מד"ב בארץ. אוה, והוספתי קישור לאתר מד"ב פמיניסטי בחו"ל. יש גם מידע על מד"ב לסבי שם אם אני לא טועה. דרך אגב: זו פעם שלישית שאני שולחת את ההודעה הזו.

deep ocean

New member
חהחחהה איזה חמודה

זה בסדר, גם אני לא זוכרת את השמות של כולן. זה בלתי אפשרי. שמי מיכל
גם קשה לי לקשר בין הפרצופים שראיתי לכינויים שלהם כאן.

soulbird

New member
התרשמות בקשר למפגש

ראשית כל אומר שנהנתי מאוד לשמוע דעות שונות משלי . זו הסיבה בשבילה באתי. כדי ללמוד ולשמוע. תודה לחנה לאירוח אבל יש לי הסתייגות אחת : היה לי הרושם שמה שהפמיניזם חוטרת להפלייה מתקנת. שהיא בעצם הפלייה נגד גברים. מה עושה אחד שנגד הפליה נקודה? לא לצד הזה ולא לצד הזה
בעייתי מקצת לדעתי.

מירה ח.

New member
שוב התחלנו?

ציפור, כמה פעמים כבר הסברנו כאן בפורום שאין "אפלייה" מתקנת. יש "פעולה מתקנת". עם אפלייה אי אפשר לתקן. יש רעיון וגם חוק במדינה ישראל שפועל לתיקון עוולות העבר שהדירו את הנשים מצמרת האירגונים, מדרגים בכירים וכד´. כמו למשל: אם יש גבר ואישה שמועמדים לאותו תפקיד ושניהם _זהים_ בכישוריהם, החוק מחייב את המעסיק (בסקטור הציבורי) להעדיף את האישה מביניהם. זאת משום שברוב המקומות בעבר העדיפו וקידמו גברים שכישוריהם היו נחותים מאלה של נשים, בגלל שהם גברים (קיראי את תגובתה של טל על שאלתך הקודמת לגבי נשים בעולם העבודה). חוק ההעדפה המתקנת הוא חוק שמטרתו _לתקן_ עוולות של דורות רבים בהן לנשים לא ניתנה דריסת רגל ב"חלונות הגבוהים". אני שוב חוזרת: הפמיניזם איננו חותר לאפלייה של גברים, אלא להשוואת התנאים בהם גברים ונשים (וכל הקבוצות האחרות) יוכלו לפעול כדי להגשים את עצמם ולהשיג עמדה רצוייה (=שיוויון הזדמנויות).

Boojie

New member
משעשע?

היום רוב, או אחוז גבוה מתחום המד"ב בארץ נשלט על ידי נשים. מספיק להסתכל מה קורה בפורומים: מתוך חמישה פורומים פעילים, ארבעה מנוהלים על ידי נשים (וואינט, וואלה, אורט, תפוז - שמנוהל על ידי שתיים! להזכיר לך מי?
). רק אחד מנוהל על ידי גבר, ו... טוב, אף אחד לא ממש מתייחס לפורום ההוא ברצינות, כידוע לנו. כנ"ל אם מסתכלים באגודה - אחוז גבוה מהפעילויות מאורגנות על ידי נשים, שמהוות חצי מהוועד. בקיצור, נחמד לראות שבניגוד לסטראוטיפ ("נער מתבגר, מחוצ´קן, בלי דאודורנט ועם שיער שמנוני"), תחום המד"ב בארץ הוא תחום נשי להפליא.

הייזל

New member
את יודעת בדיוק כמוני

שבתקופה שהתיזה הזו נכתבה (1997 לפחות) לא היו 5 מנהלות פורומי מד"ב. למעשה אנשים די הסתכלו עליי עקום כשהבחינו במה אני קוראת ורוב קוראי המד"ב בספריית התיכון שלי היו בנים. אז את מאשימה אותי שאני עדיין מרגישה כמו מיעוט נרדף? שלא לדבר על הכמות "המדהימה" של סופרות מד"ב ופנטסיה שהספרים שלהם תורגמו. עד לפני זמן קצר היו רק ארבע: מרגרט וויס(והיא לא כתבה לבד), אורסולה לה-גווין, אן מקקפרי(שני ספרים בלבד), סי. ג´י. צ´רי(שני ספרים בלבד). היו עוד סופרות שספרים בודדים שלהן תורגמו כמו שרי טפר, פטרישיה מק´קיליפ אבל כולן מתבטלות בשישים לעומת המסות העצומות של סופרים גברים שתורגמו.

אושר מ

New member
זה נכון. הרבה יותר קשה בעברית

למצוא ספרי מד"ב שנכתבו ע"י נשים (מתורגמים!!) לעמות אלא של גברים. לעומת זאת, במדפים בחו"ל הן שולטות... ואגב, מישהי פה קראה את בוז´ולד?

wasaby

New member
רק בחופש של כיתה י´

כשהגעתי לנוער שוחר מדע הכרתי בפעם הראשונה בנות אחרות שקוראות מד"ב.

Boojie

New member
וונדה מקאינטייר (נחש חלומות),

זנה אנדרסון (הנידחים), מרגרט אטווד (מעשה השפחה), פטרישיה מק´קיליפ (טרילוגיית בעל החידות), היו עוד. אני מסכימה שלא היו הרבה, אבל המצב היה פחות עגום מכפי שאת מתארת אותו. למרבה השמחה, המצב בימינו השתפר לעין ערוך. אגב, עלי מעולם לא הסתכלו עקום בגלל שקראתי מד"ב, אבל אני לעולם לא אשכח טראומה קשה אחת שהיתה לי בגיל ההתבגרות, כשנסענו לבקר קרובים שלנו שגרו במושב, והם בדיוק עברו בספריה האזורית כדי לשאול ספרים. הם התכוונו לקחת ספר של אסימוב, אבל הספרנית, כשהיא שמעה מהם ש"בת דודה שלנו באה לביקור", המליצה להם לקחת במקום את... נשים קטנות. אחרי שהם ראו את התגובה שלי, הם מעולם לא שקלו עוד לקחת ספר שהספרנית המליצה להם במקום מה שהם רצו באמת...

sista

New member
גם אותי שעשע מדע בדיוני

בערך בשנות התיכון והאמת היא שאני די הסתרתי את זה מחוסר סביבה תומכת. הייתי קוראת בעיקר רוברט סילברברג, ארתור סי קלארק, הרלן אליסון, וקצת היינלין וכל מה שהיה בספריה של "המועדון האליטיסטי של התיכון שליד האוניברסיטה" או בקיצור "ליד"ה. וכן, הייזל, ירדתי לאשפתות וקראתי גם את פארק היורה ואת "ספירה" של מייקל קריצ´טון בהנאה רבה. מה שכן, הייזל, לא הבנתי את הגישה שלך לגבי מהו מדע בדיוני איכותי ולא איכותי - אותי מה שעניין שם זה היצירתיות והפנטזיה ולא הביסוס על המציאות.

soulbird

New member
אני בכיתות י- יב קראתי

את הסידרה של Terry Pratchet -disk world novels וקראתי את ההוביט של טולקין (שהיה כתוב בצורת קומיקס). והייתי פריקית של star treck

למעלה