רשלנות רפואית למי לפנות בתביעה

רשלנות רפואית למי לפנות בתביעה

בשנת 1993 עשיתי ניתוח בכתף ימין על סמך בדיקת EMG שקבעה שיש לחץ באיזור פלקסוס הבראריאלס התחתון וכל זאת משום שהתלוננתי על נירמולים ביד ימין. בבדיקת רופא והממצאים של ה EMG הוחלט על ניתוח לאחר הניתוח שערך 6 שעות מעל ערכתו של הרופא הוסר חלק מהקליביקולה ובמקום שמו פלטה. בסיום הניתוח נעלמו הנירמולים ביד ימין אך היו לי כאבים עזים בכתף לאחר בדיקות נאמר לי שהגוף דוחה את הפלטה ולכן יש לנתח שוב ואכן לאחר חצי שנה בוצע ניתוח נוסף שבו הוציאו את הפלטה ובנוסף את כל הקלביקולה ומאז ועד היום אני סובל מכאבים 24 שעות מוגבל בשתי הידים ולא יכול להתאמץ. כמו כן אני מנסה לפתור את הבעייה מאז ועד היום ואני עדיין בטיפולים עד לרגע כתיבת המכתב כאשר בבדיקת EMG שנעשתה בתאריך 27.5.04 התגלה שוב רדיקולופטיה C6-7 מימין כמובן שמאז הניתוחים אני מוגבל בעבודתי אך למרות זאת אני ממשיך לתפקד בקושי. שאלתי 1 האם הזמן שעבר מאפשר לי להגיש תביעה רפואית כנגד בית החולים. 2 האם אני יכול להגיש תביעה לביטוח לאומי. 3 במידה וכן האם זה יחשב מיום שבוצע הניתוח. 4 מעמדי הכלכלי הוא עצמאי. אשמח לקבל את המלצותיך בתודה מראש.

בעניין הרשלנות לכאורה ...

בעניין הרשלנות לכאורה - אינני בטוחה שיש כאן רשלנות רפואית: אבל מומלץ לבדוק זאת אצל עורך דין, ולפנות אליו עם כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים. ייתכן שיהיה צורך להתיעץ עם מומחה בכירורגיה או כירורגית כף יד. לגבי שאלת התתיישנות: זה תלוי במועד גילוי הנזק- שווה פגישה עם עורך דין, היות ונראה לי שחסרים לי פרטים משמעותיים על מנת שאוכל לקבוע אם יש התיישנות או לא. לגבי תביעה לביטוח הלאומי: שוב, לצערי אין לי מספיק פרטים- צריך לדעת במה אתה עובד, ומה בדיוק מצבך הרפואי (ייתכן שיש צורך בבדיקה על ידי רופא). האם תוכל להוכיח אובדן השתכרות ממשי? האם פנית לעורך דין בנושא זה? מה הוא אמר ?

למעלה