רשלנות/רמאות של האופטימטריסט?

השורד

New member
רשלנות/רמאות של האופטימטריסט?

שלום, אני משתמש בעדשות מגע חודשיות כשנתיים. לפני כ-4 חודשים, כאשר הייתי צריך לחדש את המלאי, פניתי בהמלצת חבר לאופטימטריסט חדש. ביקשתי ממנו עדשות חודשיות וסיפרתי לו שסוג העדשות הקודם גרם לי לאדמומיות ויובש. הוא המליץ על SoftLens 66 Toric. לאחר שימוש של מספר ימים ללא בעיות, הוא בדק אותי, אישר ש"הכל תקין" והזמנתי מלאי לשנה. קיבלתי 12 זוגות עדשות כמצופה. היום עת ששוטטתי ברשת, נדהמתי לגלות שעדשות אלו הם למעשה דו-שבועיות (כלומר מאושרות ע"י ה-FDA (והמלצת היצרן) לשימוש לתקופה של עד שבועיים)! הוא מעולם לא הזכיר זאת. מכאן שב-4 החודשים האחרונים, חצי מהזמן הלכתי עם עדשות שפג תוקפן. ידוע לי כי ישנם אופטימטריסטים ה'מאשרים' ללכת עם עדשות דו-שבועיות גם 3 שבועות או 4 - אך למיטב ידיעתי חובה לבדוק את מצב העדשות אחרי שבועיים כדי לאשר שהם עדיין שמישות. מיותר לציין שהוא לא זימן אותי לשום בדיקה כזו! ובנוסף שילמתי עבור שנה וקיבלתי למעשה עדשות שבשימוש הרגיל אמורות להספיק רק לחצי שנה... לי זה נשמע מאד מסריח. אני שוקל להגיש תביעה. אשמח לשמוע דעתכם ובנוסף המלצות כיצד עלי לנהוג.

בכמה כסף מדובר?

השאלה הראשונה היא בכמה כסף מדובר - אם מדובר בסכום עד 18,000 ש"ח- שקול להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. לפני שאתה מגיש תביעה - פנה אל האופטומטריסט, בקש את הפיצוי שנראה לך הולם: ייתכן שלא יהיה צורך בתביעה.

למעלה