רשימת ספרנים חשובים

DGtal

New member
רשימת ספרנים חשובים

עד שפרוייקט ערך הספרייה שלי בויקיפדיה יתאושש, החלטתי לפחות לארגן רשימה של ספרנים ומידענים חשובים (בארץ, בעולם וגם בספרות), בתקווה שמישהו יכתוב עליהם ערך בעתיד. כיוון שאני די חדש בתחום, אני לא מכיר מספיק, ולכן אשמח אם תוסיפו. הלינק למטה הוא לקטגוריה הרלוונטית, כדי שתראו על מי כבר נכתב (לא רבים), ותוכלו להוסיף שם עוד שמות, רצוי עם תיאור קצר. אתם גם יכולים להוסיף פה, ואני אעביר. אגב, מראש קראתי לערך "ספרנים ומידענים", כדי לא להסתבך עם ההבדל הלא-ממש-ברור בין המקצועות. תודה

DGtal

New member
תיקון קישור

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%98%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94:%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%A0%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%9D

Sapientia

New member
לא עובד../images/Emo7.gif

אבל הפרוייקט מבורך. שמואל ואיירין סבר מופיעים שם? (שמואל הקים את ספריית אוני' חיפה)

DGtal

New member
סבר לא מופיעים, ושאלה על איירין

בקטלוג של ב"א כתוב: "הספרייה בחברה/אירן ושמואל סבר" וזה אותה אחת? ומה הקשר ביניהם? והאם גם עליה "ראוי" לכתוב ערך אנציקלופדי (במילים אחרות, אין לי מושג קלוש עליה)?

חייםלוי

Member
מנהל
הם בעל ואישה אאל"ט

הוא היה מקים ומנהל ספרית אוניברסיטת חיפה. בשנת 2000 יצא ספרו הקמתה וניהולה של ספריית אוניברסיטת חיפה תשכ"ט-תש"ס. עם אשתו הוא הוציא את הספר: הספרייה בחברה / מאת אירן ושמואל סבר ; עורכת - פנינה שחף. ‬ ירושלים : מרכז ההדרכה לספריות בישראל, תשנ"ז. ‬

Sapientia

New member
כן, זאת אותה אחת.

זאת שאלה קשה. שמואל הקים את ספריית האוניברסיטה, ואילו היא הקימה "רק" את המעבדה לספרנות ילדים אצלנו. היא התעוורה לפני כמה שנים, לצערי. אני יכולה לשאול את ראש החוג שלי- היא מכירה את שניהם יותר טוב.

למעלה