רשימת הקנייה שלי ללידה

רשימת הקנייה שלי ללידה

עגלה+תיק החתלה
סל קלים-אם לא מגיעים עם עגלה אז אולי שווה להשאיל או לחכת על כסא בטיחות.
שידה
מזרנים
מיטות
מזרן לשידה
מגן ראש
אמבטיה
טטרות
חיתולי פלנל
טרמפולינות
מד חום
משחת החתלה,סבון,שמן לאמבטיה,קרם גוף
מוצצים
בקבוקים
סטרליזטור
אוניברסיטה
שמיכות-עבות ודקות-תלוי מתי יולדים.
מנשא-אולי כדאי להשאיל לראות אם נח.
בגדים ראשוניים להוצאה מבית החולים ולימים הראשונים בבית-לא להגזים עם ניו בורן אולי יוולדו מספיק גדולים שזה יהיה חבל.
עריסות ומזרנים להשכיר מחנות ושם לרכוש את המצעים.
אלכוהול
טיטולים
מחלק מנות
זה מה שיש לי ברשימה!מוזמנות להוסיף,להוריד,לייעץ וכל דבר אחר

בנוסף,לבעלות הניסיון,ראיתי שניתן לקבל מחברות מסויימות ערכות התנסות בבית של טיטולים ושל אוכל ומשחות..האם שווה לפנות לחברות האלה?

fialka3

New member
קראתי הודעה שלך למטה, אבל אענה לך כבר פה

לגבי בגדים - יש נוי בורן קטן ונוי בורן רגיל. ניו בורן קטן הוא עד שלוש קילו ורגיל עד 4 וחצי בערך. ברגיל השתמשתי הרבה והקטנה שלי שנלדה שני קילו עד עכשיו לובשת אותו. לגבי קטן - קניתי רק כדי להוציא מבית חולים. אחר כך השתמשתי קצת לקטנה, אבל לא חושבת שזה הכרחי. ועד משהו - תשאלי אולי את בני משפחה או חברים האם הם רוצים למסור לך בגדים. לי נתנו הרבה, אפילו יותר מדי.
לגבי שידה - בשבילי זה היה דבר הכרחי, כי אחרי ניתוח מאד כאב לי גב, לא הייתי מסתדרת בלי
לגבי הנקה - אני ויתרתי כי אני לבד וזה היה כבר מעבר ליכולת שלי. אם את רוצה להניק, הייתי מדברת עם יועצת הנקה עוד לפני לידה. אפשר להניק שניים בו זמני.

מביאים לי מלא בגדים אבל אף אחד לא מביא ניו בורן..לכן קנינו כדי שיהיה להתחלה..במיננה יש להם ממש פיצקי עד 2.5 קילו אפילו..אז קניתי גם שלהם 2..תראי מעדיפה שיהיה מאשר שיחסר..מה שמטריד עכשיט זה הברית שלא מוצאת כלום..מטריד!!
לגבי השידה-שמעתי שזה עוזר לגב וכדאי מאוד לרכוש ולכן מתלבטת אם לרכוש הכל כבר ולהוריד מהראש את כל הדברים האחרים..להיות בראש שקט..מממ..לא יודעת..
לגבי ההנקה-כולי תקווה שאצליח-חברה שחי שילדה תאומות אמרה שהיא ניסתה להניק אבל הן היו ככ קטנות שלא הצליחו לתפוס..ואצלי-אני גדלה בכל המקומות מלבד בציצי חחח מקווה שזה אכן לא ישפיע על תוצרת החלב..נקווה שיהיה בסדר..ואיך מניקים 2 בו זמנית??חח יואו זה נשמע מתאים לנשים אמיצות בלבד!!!

liri251

New member
בתור אחת שכבר הניקה בכל זאת

התייעצתי עם היועצת הנקה שוב. אמרה שבתאומים נולדים קטנים ולכן בשביל להניק בהתחלה צריך לשאוב. אמרה שרק ממשקל של 2.800 ולפחות שבוע 37 קיים אצלם רפלקס הנקה. אמרה לבוא לבית החולים עם משאבה ולשאוב שש שעות אחרי הלידה ואחר כך כל 3 שעות. אני קניתי משאבה כפולה של מדלה. לגבי איך להניק שניים אז יש תנוחת פוטבול. תסתכלי. היא הציעה להניק אחד מצד אחד ואז אחד מהצד השני. ויש גם כרית הנקה מיוחדת לתאומים שמאפשרת הנקה יחדיו. ממליצה בחום להתייעץ עם יועצת הנקה אם את בעניין. עם הבן שלי היא הצילה לי את ההנקה.

fialka3

New member
הקטנה שלי הצליחה לתפוס

למרות שנולדה שני קילו. רק שלי זה היה קשה מדי, לכן ויתרתי. גם לא התקוונתי להלחם בשביל זה מהתחלה. נראה שלא רציתי מספיק האמת. אבל אם את רוצה זה בהחלט אפשרי וכדאי.

כמה דברים
אחרי שקראתי את ההודעות שלך גם בשרשור ההיכרות וגם פה.
מבחינת בגדים, מצעים, מגבות וצעצועים (טרמפולינות/אוניברסיטות ודומיהן) - אל תקני הרבה. זה מסוג הדברים שהרבה אנשים מביאים בתור מתנות ללידה ואת תמצאי את עצמך עם סטוקים שתצטרכי להחליף.
&nbsp
מוצצים, בקבוקים וכו' - אל תקני הרבה, ובמיוחד בבקבוקים אל תקני הרבה קטנים כי מהר מאד הכמויות גדלות ואת תעברי להשתמש רק בבקבוקים הגדולים. מעבר לזה, שאת מתכננת להניק ויכול להיות שבכלל לא יהיה לך צורך בבקבוקים.
מעבר לכך, יכול להיות שתקני של חברה מסויימת ותראי שזה לא עובד להם (לשניהם או לאחד מהם) ותרצי להחליף לחברה אחרת... אצלי למשל הפיצי השתמש במוצצים של אוונט והפיצית במוצצים של טומי טיפי.
&nbsp
משאבה - אני לא הייתי קונה משאבה. בטח לא בשלב הראשון כשאת עוד לא יודעת אם את מתחברת להנקה ואם את מסתדרת איתה. יש המון מקומות שניתן בהם להשכיר משאבות, ואם תראי שזה עובד לך ואת צריכה לשאוב (יכול להיות שבכלל לא יהיה לך צורך לשאוב ותסתדרי עם הנקות בלבד...) אז תוכלי לקנות.
&nbsp
לגבי ההנקה - אפשר לתזמן את ההנקות שלהם שיהיו ברצף או להניק אותם בו זמנית. זה עניין של ניסיון. עכשיו זה נראה לך כמו משימה בלתי אפשרית, אבל מניסיון של הרבה אמהות - ההנקה בו זמנית דווקא יכולה לחסוך זמן (וכאמא לתאומים את תגלי שזמן הוא מצרך יקר). מצד שני, היתרון בהנקה של כל אחד בנפרד הוא שהיא מאפשרת לך זמן אחד על אחד עם כל תינוק (וגם זמן 1:1 הוא מצרך יקר ...).
&nbsp
*קחי בחשבון שיהיו לך המון ביקורים בשילב ובסופרפארם בהתחלה - גם להחלפות וגם להשלמות של דברים שתראי שיותר נוחים לך או שתרצי לנסות. אז אל תהיי בלחץ לקנות כמויות של הכל מעכשיו. תמיד אפשר לעשות השלמות והתאמות...

fialka3

New member
מסכימה עם רוב מוחלט של הדברים

רק הערה אחד לגבי בקבוקים - לי יש קטנים עדיין, נסיתי לתת לגדולה יותר בקבוק גדול ולא הלך, אנסה שוב בקרוב. הן בנות שלושה חודשים. עד כמה שאני יודעת, מומלץ להחליף בקבוקים כל שלושה חודשים גם ככה.

הבעיה עם בקבוקים גדולים יותר
היא הרבה פעמים הפטמות - כי היצרנים מגדילים אוטומטית גם את הפיטמות. אבל אפשר לקנות בקבוקים גדולים עם פטמות קטנות יותר, ואז לגודל הבקבוק אין משמעות מבחינת התינוקת.
&nbsp
*לגבי ההמלצה להחליף את הבקבוקים - אני לא החלפתי. החלפתי פטמות כל תקופה או כשהן נשחקו, ואת הבקבוקים החלפתי רק כשראיתי צורך.

fialka3

New member
כן, רק שמחיר של בקבוק עם פטמה

לא שונה בהרבה למחיר לפיטמות בנפרד. וגם לא ראיתי פטמות בנפרד מגיל אפס.
בעיה אצלנו היא לא בפטמה, כי נתתי לה עם פטמה של בקבוק ישן - זה אותו יצרן ואותו סוג. בעיה עם כמות - היא התחילה לפלוט הרבה עם הגדלת נפח קצת.

יכול להיות שהיא עדיין לא צריכה לעלות בכמות...
מבחינתי המדד הוא אם תינוק מסיים בקבוק. אני תמיד רוצה שישאר קצת בבקבוק - אז אני יכולה להיות בטוחה שהוא אכל ושבע. לתינוקות יש מנגנון רעב ושובע טוב, והם בד"כ לא אוכלים יותר ממה שהם צריכים , ויודעים להפסיק כשהם שבעים.
מה שכן, חשוב להקפיד על האכלה נכונה, לא לאפשר לתינוק "לבלוע" את כל הבקבוק בבת אחת, גם אם הוא רעב, אלא לעשות הפסקות יזומות.

fialka3

New member
זהו שהיא כן מסיימת בקבוק 120

וכן נראת לי רעבה עדיין. ולפי משקל היא צריכה כבר קצת יותר. היום שוב נסיתי לתת לה יותר - היא אכלה 140 והייתה אוכלת יותר אם לא הייתי לוקחת ממנה, אבל שוב פלתה הרבה ובכתה מכאבי בטן...

איך יודעים כמה לתת??

במיוחד אם בחרת להניק.איך את יודעת כמות?
אם שואבים אז בסדר יודעים כי בטח אומרים כמה צריך,נכון??לא ישחררו מבית החולים בלי הוראה של כמה הם צריכים לאכול..
צריך לשקול אותם בבית כל פעם לראות שהם באמת עולים במשקל באופן תקין או שמספיק הביקור בטיפת חלב?(שזה בטח ביקור של פעם בשבוע שבועיים,נכון?)
ובבית החולים אחרי ניתוח,שלא כמו בלידה טבעית,לא נותנים אותו ישר לאמא שתתן חלב..מה מאכילים אותם שם?

וטיטולים-שכחתי לשאול-לקנות מההתחלה סוג מסויים?וכמה?איך יודעים מה מתאים?לפי ספיגה?

וואיי וואיי איזו חפירה חח מלאת שאלות!!
סורי ותודה על ההתייחסות:-*

fialka3

New member
מנסה לענות

אחרי ניתוח חלב לא מגיע מיד. לי הגיע רק ביום רביעי, אבל עד אז אני כבר הבנתי שהרבה יותר קל לי עם בקבוקים וויתרתי...
ביעקרון, אם הכל בסדר איתך ועם התינוקות, מביאים אותם לקצת זמן בזמן הניתוח אם הוא לא בהרדמה כללית ואחר כך 6 שעות לאחר ניתוח. לי לא הביאו באותו ערב כי לא הרגשתי טוב, הקאתי את כל הנשמה בגלל חומרי הרדמה ולא יכולתי לקום. אז בטח נתנו להם כבר תמ''ל.
לגבי כמה לתת - עם לא מניקים, יש פורמולה - 150 מל *משקל בקג/כמות ארוחות ביום
זה כמות לאחרוחה אחת
הקטנה שלי נולדה שני קילו - זה משקל גבולי לשיחרור, אז ביום שיחרור - זה היה יום חמישי - אמרו לי ללכת לטיפת חלב ביום ראשון ולשקול אותה. בטיפת חלב כבר אומרים לך מתי לבוא שוב. בשבועיים ראשונים הייתי שם פעמיים בשבוע עד שהבנות לא התחילו לעלות במשקל כמו שצריך. טיפת חלב למזלי במרחק הליכה קצרה מהבית שלי, כי אחרת לא הייתי יכולה ללכת לשם אחרי ניתוח. חזרתי לנהוג שבועיים אחרי ניתוח
לגבי טיטולים - אני קניתי קופסא אחד של פמפרס פרמיום מידה 1 וזה היה גדול בעיקר לקטנה, לה קניתי אחרי כך מידה 1 של חגיס, הם מאד קטנים. לא הייתה לנו בעית התמאה עם טיטולים האלו

ניתוח קיסרי!

זה מלחיץ ממש!!
אני אמנם קבעתי לשבוע 37+2 ומקווה לסחוב עד אז ולא להגיע למצב של ניתוח חירום.
היית בהרדמה מלאה?
אני הבנתי שחלב לא מגיע ישירות אחרי הניתוח כמו שאת אומרת,אולי זה באמת עושה את זה נח יותר להמשיך עם התמל ולא ללכת על הנקה..

לגבי המשקל-2 קילו זה גבולי?לפחות הם בתינוקייה ולא בפגייה?
וטיטולים-לקנות מראש או לחכות?נותנים משהו בבית החולים?

לא יודעת איך אצליח לסחוב..כבר כבד מאוד והם יחסית גדולים-בשבוע 26 הגדול היה ~880 גרם..עד כה הייתי בשמירה אבל לא שהייתי צריכה להיות במנוחה מלאה-לא שניקיתי יותר מדיי או בישלתי יותר מדיי אבל עדיין יכלתי לעשות מינימום-עכשיו זה מתחיל להיות כבד..עוד 9 שבועות וחצי-לא מאמינה!!!
זה קטע,לפני שקבעתי את הניתוח זה לא היה כל כך ריאלי,פתאום כשיש תאריך זה קיבל משמעות אחרת..זה כבר אמיתי!!
למרות שעד עכשיו אני לא מאמינה שאני בהריון..זה מטורף!!!
הלוואי שנעבור(אני וכל בנות הקבוצה המצפות)את כל התקופה הזו בכייף ונזכה לחזור בידיים מלאות בפיצפונים שלנו הביתה!!מתרגשת

fialka3

New member
כן, זה לא קל

בטרימסטר שלישי נהיה לי כבד, כאבי גב, צרבות מטורפות, קשי לעמוד וללכת, חוסר שינה מוחלט... עכשיו עם שתי תינוקות אני ישנה הרבה יותר טוב בלילה מאשר בסוף ההריון. אבל שום דבר מזה לא הפריע לי להגיע לשבוע 37+ ויש לי עכשיו שתי תינוקות וזה שווה הכל. צעד וצעד, הכל עובר. הכי חשוב שיהיו בריאים וכל יום בבטן מאד חשוב.
אני עברתי ניתוח בהרדמה ספינלית. בערב לא הרגשתי טוב בכלל ולא הצלחתי לקום, אבל בבוקר יום למחרת קמתי והלכתי. בטח, עם משככי כאבים. כאב לי במיוחד הגב.
לגבי הנקה - כן, תמל זה יותר קל, אבל זה לא אומר שאת צריכה לותר על הנקה עם זה חשוב לך. לי לא היה כל כך חשוב ואני לבד. אם יש סביבה תומכת זה הרבה יותר קל.
הקטנה שלי נולדה שני קילו והייתה איתי במחלקת יולדות. אבל שיחרור היה תלוי במשקל שלה, אם לא הייתה עולה מעל שני קילו, היו משירים אותנו לעוד יום. נראה לי שגבול פגיה זה 1800, אבל זה תלוי גם בשבוע הריון ומצב של תינוק.
אני קניתי קופסא אחד של טיטולים מראש. בבית חולים נותנים לתקופת בית חולים ואפשר לקחת טיפה הביתה, אבל זה ממש מעט.
יהיה בסדר. אם יש לך עוד שאלות או את צריכה משהו, אנחנו פה בשבילך כדי לענות ולתמוך.

נכון!!

בגדים באמת לא קניתי המונים-בעיקר לקטנטנים להתחלה ובגלל שאני פוחדת שאולי דברים לא יספיקו להתייבש לי אז קניתי 4 סטים לכל אחד..שזה סביר לדעתי..יודעת שאקבל הרבה ממידה 0..אז כאלה לא קניתי כמעט רק אמא שלי קנתה כמה אוברולים אז זה לא נורא..
כל הטרמפולינות ואוניברביטה מביאים לי..ומצעים צריך רק לעריסה בינתיים אז בעלי כבר יקנה כשייקח עריסה מאיפה שייקח..
מוצצים קניתי בינתיים אחד לכל אחד ובקבוקים לא קניתי בכלל כי אחד יש לי מהערכה של שילב ואני אקבל כמה גם בקנייה של הלידה שאני אעשה ואשתדל שיהיו מחברות שונות כדי באמת לנסות ולראות מה מתאים..מקסימום אבקש שיקנו לי כמתנה במקום שיביאו דברים מיותרים

אני אנסה להניק..מקווה שאצליח-לגבי בית החולים-זה אומר שאני צריכה להגיע כבר עם משאבה לשם כדי לשאוב??

זמן אחד על אחד-אני כל כך פוחדת שלא אצליח..איך מתמרנים?במיוחד בלילות..מה עושים כששניהם בוכים?פוחדת שלא אצליח לתת את מירב תשומת הלב לכל אחד..

ולגבי ההחלפות וזה-בטוחה שיהיו המון טיולים(אגב אחרי כמה זמן יוצאים איתם החוצה לטייל בחוץ?טיפת חלב?הם פיצקיים כאלה חח תמיד לא הבנתי איך חברות שלי מפחדות לנהוג עם הילדים אחרי הלידה..עכשיו אני מבינה מאיפה נובע הפחד)..אז אני לא דואגת לגבי כמויות חח אמרתי לאמא שלי גם להוריד הילוך-סבתא לנכדים ראשונים שחיכתה להם כל-כך הרבה זמן קשה להוריד לה את ההילוך אבל היא טיפונת נרגעה חח

לבי"ח את לא צריכה להביא שום ציוד
פרט לבגדים שאיתם הם משתחררים (לא חייבת שיהיו איתך בלידה, אם יש מי שיביא לך אותם אח"כ), ומוצצים - שאותם לא נותנים בבי"ח (בהנחה שאת רוצה לתת מוצץ. אני אישית מאד מאד בעד מוצץ, יש כאלה שפחות אוהבות).
לגבי ההנקה - אם זה חשוב לך - תנסי. אם יש לך אפשרות ורצון אפילו הייתי משקיעה ביועצת הנקה טובה שתעזור לך בהתחלה. אני ניסיתי בהתחלה, אבל כשלא הלך - ויתרתי. בדיעבד - אני חושבת שעשיתי החלטה טובה כי בבחירה בין השפיות שלי ובין הנקה - אמא שפויה נראה לי חשוב יותר...
זמן אחד על אחד זה משהו שצריך לייצר, בהתחלה את יכולה לנצל האכלות, מקלחות, הרדמות וכו' ובהמשך את כבר תמצאי לעצמך את הדרכים שמתאימות לך לייצר אותם.
לגבי הלילות - בהתחלה הייתי מבקשת ממישהו שיעזור כי זה באמת מלחיץ אם שניהם בוכים. בהמשך את כבר תמצאי את הדרך איך להרגיע את שניהם בו זמנית. את תדעי לזהות איזה בכי "דחוף " יותר ומי צריך שיגשו אליו קודם.
בסופו של דבר - הם מאד מרגישים אותנו. אם את תפעלי לא מתוך לחץ אלא באופן רגוע גם הם יגיבו אליך בהתאם.
לגבי יציאה מהבית - את תראי מתי מרגיש לך נוח לצאת איתם מהבית. בהתחלה אלו יהיו גיחות קצרות - לטיפת חלב ובחזרה, ועם הזמן את תרגישי בטחון לצאת ליותר זמן.
בעצם מה שאני מנסה להגיד - הוא שעם הזמן והניסיון את תרגישי בטוחה יותר בהרבה דברים. בהתחלה כדאי לשריין את מי שאת יכולה שיעזור ויתמוך בך (לא להתבייש לבקש) עד שתרגישי שאת פחות זקוקה לזה.
ואנחנו תמיד כאן לתמיכה

תודה על העצות!!

היי לא הייתי פה הרבה זמן
סופסוף מצאנו דירה אז עכשיו מתפנה לנשום קצת לרווחה(8 שבועות לפני לידה באמת הגיע הזמן!!)אמנם כניסה שבועיים לפני הלידה אבל לא נורא הכי חשוב שיהיה לקטנים מקום לחזור אליו!!
שבוע שעבר עשינו מוניטור פעם ראשונה-בכיתי כמו ילדה קטנה מההתרגשות!!!

אמרתי לאמא שלי שנכבס כמה ימים לפני הניתוח ואם בהערכת משקל יתברר שהם קטנים ממש אז אפשר אפילו אחרי הניתוח כי אנחנו כנראה נישאר שם זמן מה..
מוצצים צריך לעשות להם אעזושהי סטריליזציה לפני שימוש ראשון?אני אביא איתי בתיק כבר כי בגדים שמים להם שם ואין צורך להביא מהבית,נכון?
מממ..אמרו לי תחתונים לאחרי הניתוח משהו שיהיה נח כי רגילים לא נח וכואב,ולא רשת כי זה נתפס,אז נראה מה אני אמצא..ובגדים להחלפה..מקסימום נטרטר את מר בעל

אני אנסה גם את עניין ההנקה-מסכימה איתך שאמא שפויה זה עדיף!!

הלילות הכנתי את בעלי שלפחות בהתחלה יתכונן לעזור עד שאני אתפוס את הקטע ואז אוכל לתת לו קצת יותר זמן לישון..ובמשל היום אמא שלי משוריינת כבר מעכשיו(בגלל זה חיפשנו בית עם חדר נוסף לאורחים-אורחים=אמא שלי שתנוח קצת חחח)ואולי אם המשפחה שלו ירצו לתת יד אז לא נגיד לא..

וכן כולם אומרים לי לא להתבייש חח זה כרגע נשמע לי לא ריאלי כי אני הכי לא אוהבת להתעלק אבל בטח אין כל-כך ברירה..

הכי חשוב שנחזור בידיים מלאות ובבריאות איתנה!!ושהכל יעבור בשלום!!עברנו כל כך הרבה בהריון הזה ש..כבר לא יכולה לחכות לראותם!(פוחדת קצת מעניין הקטנטנה ש״דוללה״ אבל..מאמינה שלא אראה את השרידים ושנצלח גם את הרגע הזה
)

תודה רבה רבה!!
ההתרגשות בשיאה!!!

כיף שדברים מסתדרים
אני מקווה שגם במעבר הדירה תהיה לך עזרה, כי אני לא בטוחה ששבועיים לפני הלידה את תוכלי להתעסק בזה בכלל...
&nbsp
לגבי הכביסות - ממש אין צורך להיות בלחץ, בבי"ח מלבישים אותם בבגדים של ביה"ח ואת צריכה להביא רק סט בגדים אחד ביום השחרור מביה"ח. כך שאת הכביסה את יכולה לבקש ממישהו לעשות גם אחרי שהם נולדים.
&nbsp
לגבי המוצצים - צריך לעשות סטריליזציה אבל בבי"ח יש אפשרות לעשות את זה.
&nbsp
תחתונים - אכן תחתוני רשת הם לא מתאימים במקרה של קיסרי כי הם נתפסים בסיכות (לא זכרתי שמתוכנן לך ניתוח). מה שכדאי במקרה כזה הם תחתונים בגזרה גבוהה ("תחתוני סבתא") כיוון שהחתך הוא נמוך ואת תרצי תחתונים שהגומי שלהם יהיה מעל החתך ולא בדיוק עליו.
&nbsp
ולהכין את כל מי שאפשר מראש לכך שבהתחלה תזדקקי לעזרה רבה ובעיקר בתפעול של המטלות השוטפות: כביסות, ניקיונות, קניות, בישול, שטיפות בקבוקים וסטרליזציות.... שיהיו מודעים ומוכנים לבוא לתרום ולא לבוא להתארח

למעלה