רשימת אתרים לא צרפתיים שביקרו בהם

natyh

New member
רשימת אתרים לא צרפתיים שביקרו בהם

גולשי הפורום.
אני מתכבד לפתוח רשימה של אתרי סקי מחוץ.לצרפת ,בהם גלשתם.
הכל מתאים.
מאמין שיש כמה כאלו מחוץ לצרפת שאולי שווים בדיקה.
כדאי לציין יתרונות האתרים ,מחיר ציוד הדרכה ועוד ,כדי שנוכל לדעת האם אכן קיימת אפשרות כזו.
האם באמת כדאי לעשות מעשה מרסלו ולגלוש בתורקיה , אולי ביוון ,גרוזיה ,צכיה סלובקיה בולגריה רומניה .
או באמריקה אוסטרליה ניו זילנד יפן,
קנדה , או אולי שנמשיך ונחזור כל שנה רק לקלאב בצרפת ?

נפתלי99

New member
אתה רוצה שנסגיר שמות של אתרים טובים, בהם אין עברית שולטת?

נו נתי.
&nbsp
אתה לא רציני.
&nbsp
היינו השנה באתר נפלא, ושבוע שלם שמענו עברית רק פעם אחת בודדת, משלושה סנובורדיסטים חביבים.
&nbsp
אתה רוצה שנסגיר שמות של אתרים מומלצים שבהם אפשר להנות ולגלוש להנאתנו בלי שהרסו אותם בצרחות בעברית כמו בפנקן-מיירהופן ?

natyh

New member
אפשר להשתמש בקודים ...

natyh

New member
נפתלי אם לא תעזור לי ...

אמשיך לנסוע רק לקלאב בצרפת ,וגבי יכעס כי לא אשתפר...

...

נפתלי99

New member
אני בעד אוסטריה

למרות שאני אוהב מאוד את האתר הנפלא "שלושת העמקים" בצרפת, אני מעדיף לגלוש באוסטריה, בגלל חווית חופשה שונה לגמרי.
ברמת מחיר מסויימת, בתי המלון באוסטריה הרבה יותר מפנקים, עם ארוחות מצויינות, ספא ובריכה, עיירות נחמדות שאפשר להסתובב בהן טיפה בערב, ואפשרות לנסוע בסקי-באס למרחק לא גדול ולהגיע לאתר נוסף הכלול באותו הסקי פס.
האתרים עצמם בד"כ מתוחזקים להפליא, עם מסלולים הרבה יותר רחבים מצרפת, והמסלולים עצמם גם בד"כ הרבה פחות עמוסים ממה שרואים מהאתרים בצרפת.
&nbsp
מי שהולך לקלאב מד, בד"כ גם חוזר לארוחות צהרים בקלאב, אבל גולשים ותיקים בד"כ נשארים על ההר למעלה, ובצרפת אין הרבה מסעדות הרים שוות, אבל באוסטריה המסעדות נהדרות, עם אוכל טעים באמת, ובירה קרה.
&nbsp
אוף - רק מכתיבה כאן אני עולה בי ריר לזכר הצלעות המדהימות שאכלנו בצהרים באוברגורגל ביום שישי לפני שלושה שבועות, וצלעות עוד יותר טעימות יום למחרת בשבת בזולדן. אני דורש את המתכון!
&nbsp
אבל - זה בסדר.
שכל הישראלים ימשיכו לנסוע רק לאתרים בצרפת, ומקסימום למיירהופן וסט. אנטון, וישאירו לנו את מרבית האתרים באוסטריה ללא עברית מדוברת.

natyh

New member
תודה נפתלי .

איך הדולומיטים באיטליה מבחינה זו .
מסלולים רחבים , סקי באס ,קישורים בין האתרים.
כל מרחב שביל החלב ?

נפתלי99

New member
לא אוהב את הדולומיטים

הייתי רק פעמים בדולומיטים, ולא מתלהב לחזור לשם.
האזור של הסלה-רונדה הוא הגדול במתחמים שם, והרוב מגיעים לעשות בו את הסיבוב ימינה או שמאלה, מה שאומר המון זמן מעליות ארוכות מאוד, והרבה המתנות בתורים ארוכים, ולא מי יודע מה הרבה גלישה.
רוב המסלולים שם שטוחים יחסית, ומה שמסומן כ"שחור" הוא אדום בינוני באוסטריה.
כנראה שהדולומיטים מתאימים יותר לגולשים מתחילים עד בינוניים לכל היותר.
&nbsp
השאלה היא מה אתה מחפש באתר הסקי.
&nbsp
אני כבר לא מחפש את האתר הכי גדול, עם סקי ספארי, אלא אתר מעניין, מגוון מסלולים שחלקם מאתגרים, מתוחזק טוב, בלי תורים במעליות, מסעדות הרים שוות, מלון טוב עם פינוקים ולא יקר מדי.
&nbsp
באמת שלא מבקש יותר מדי

yo12

New member
דולומיטים, לא רע לדעתי.

נכון שיש "הקלות" בסימון רמת הקושי של המסלולים, אבל יש מרחב גלישה גדול, נוף מהיפים לטעמי, מסלולים רחבים, מטופחים ומגובים בתותחי שלג. יש גם מסלולים ארוכים לדוגמא הססלונג בואל גרדנה ומסלול באורך 10 ק"מ שמגיע לאורטיזי.
הייתי פעמיים בסוף ינואר וכמעט לא היו תורים למעליות. ברוב הפעמים גלשתי ישר למעלית. במקרים בודדים המתנתי דקות ספורות.
העיירות והלינה ממש בסגנון אוסטרי.

lastnight

New member
זכותך לא לאהוב, אבל מה שכתבת ברובו לא נכון

1. סיבוב הסלה רונדה כיפי, אבל לא חייבים לעשות רק אותו. הגלישה מהטופ של המרמולדה חווייתית מאוד ( 1800 מטר ירידה רצופה ) , ואפשר גם לגלוש בכל אחד מהעמקים של מרחב הסלה בלי להגיע לסיבוב.
2. הייתי שם פעמיים , ומעולם לא חוויתי תורים במעליות . המרחב עצום , ומכל עמק יש עליות אחרות לסיבוב הסלה.
3 . הדבר היחיד הנכון - נהוג לומר במידה של צדק שאדומים איטלקים הם כחולים צרפתים , ושחורים איטלקים הם אדומים צרפתים . אבל יש גם יוצאים מן הכלל , כמו חלק מסיבוב הסלה, בפרט בצד של אלטה בדיה, הירידות בססלונג בואל גרדנה, וכמובן הירידה מהמרמולדה בחלק העליון שלו שאינה קלה כלל .
4. לא תמיד "מתוחזק טוב" זה יתרון . נחמד גם לגלוש באיזורים שחתולי השלג לא כבשו אותם . שוב - הירידה ממרומי המרמולדה כזאת.
5. אין כל יתרון באתרים האוסטרים על פני הסלה רונדה , למעט חיי לילה . ואם רק הסקי קובע , המרחבים הגדולים המחוברים בצרפת ( 3 העמקים , פרדיסקי ואספאס קילי ) וצרוויניה-צרמאט אפילו עדיפים .
השנה הייתי בשביל החלב ( בסאוזה ) וכיסיתי את רובו , וגם הוא נחמד מאוד .
תמשיך לנסוע לאוסטריה. אני אמשיך לגלוש באיטליה וצרפת .

לא הייתי מכליל לגבי כל איטליה וכל צרפת

במונטרוסה האדומים לגמרי אדומים, חלקם אדום כהה מאד. בקורטינה, אראבה, מדונה די קמפיליו, הסימון אמין ומה שמסומן אדום זה זה. מסכים לגבי צ'רוויניה, חלקים גדולים מדולומיטי סופרסקי ושביל החלב, הרבה אדומים שם היו צריכים להיות כחולים.

מצד שני בצרפת, פארדיסקי (לז ארק יותר ולה פלאן פחות), פורט דו סולי, ואל דיזר - די ברור שהרבה כחולים שודרגו לאדומים ליצור תחושה של גיוון, ובעצם הם לא כאלה.

lastnight

New member
כתבתי מחשבה רווחת. היא בוודאי לא מדוייקת

לדעתי , כל סיווג המסלולים המסלולים לא פשוט , ולכן רחוק מלהיות מדוייק. הרי גם בתוך מסלול נתון יש חלקים קשים יותר וקלים יותר. חוץ מזה, לא רק מידת התלילות קובעת - גם הרוחב , פני המשטח ( מוגולים מקשים יותר מאשר פני שטח חלקים ), העיתוי במשך היום ( לדוגמא קרח ראשון בבוקר יכול להקשות, לפני שמגיעים גולשים ולפני שפני השטח מתחממים קצת ) וכו' . יוצא לכולנו לגלוש על אדומים שמרגישים כמו כחולים , ומצד שני על אדומים "כהים" שלא נופלים משחורים .
אגב, לא מסכים לגבי לז ארק/לה פלאן . לז ארק יותר מאתגר מלה פלאן והאדומים יותר אמיתיים . גם לא לגבי מונטרוסה שם הייתי בשנה שעברה. הוא לא הרגיש לי אתר עם אדומים קשים . ודווקא שחור תלול השנה בוייה לאטה ( שהחזיר מססטרייר לסאוזה ) היה ראוי לשמו יותר משחורים שהעבירו אותי בשנה שעברה מגרסוניי ( שם שהינו ) לאלאניה ולשמפולוק. במיוחד זכור לי שחור לייט שהוביל לאלאניה. זה רק מראה שזו לא מתימטיקה מדוייקת , ושנינו חווינו את המסלולים קצת אחרת .

מחשבה רווחת אצל מי? אצלך?

כתבת שאדומים איטלקים הם כחולים צרפתים ושחורים איטלקים הם אדומים צרפתים וזאת פשוט הכללה לא נכונה. נקודה. אם נדמה לך אחרת, זאת כמובן זכותך. זבש"ך. נכון שסימון מסלולים זה לא מדע מדוייק, בעיקר במסלולים עם תנאים משתנים, למשל אדום עם קטע קצר שחור, האם לסמן לפי רוב המסלול או לפי הקטע הקשה ביותר? אין הסכמה לדברים האלה ונתקלתי במקרים גם לכאן וגם לכאן.

תנאים משתנים לא רלוונטי, התנאים משתנים בכל המסלולים. עד שיתחילו לשים תמרורים מתחלפי לפי התנאים באותו רגע, המציאות היא שבכל מסלול בעולם תתקל בתנאים משתנים.

לגבי לז ארק / לה לפלאן, לא הבנת מה אמרתי. אמרתי שהסימון יותר מדוייק ולא שהאתר יותר קשה או קל. אז אם אתה בוחר להגיב, לפחות תבין את ההודעה שאתה מגיב עליה כי מה שכתבת לא רלוונטי.

ואגב, אני ממש לא חסיד של איטליה מסיבות אחרות ובקושי גולש שם. רק ההכללה שעשית לא נכונה.

lunatick

New member
לא עונה על השאלה

OK דולמיטים (לדעתי הנוף הכי יפה באלפים וסקי קפי, כמה מסלולים ארוכים מאוד ועירות קסומות) לא. מה כן, חוץ מצרפת אינך אוהב שום מקום?.
והרשימה שלי: אורטיסאי והסשדה, סנטה-קריסטינה והססלונג האדום. ועוד באיטליה: צרוויניה והשכן המקסים שלה אבל זה בשוויצריה ובאוסטריה זולדן.
ונטי: מותר כבר לסכם את העונה, סלח לי אם אני לא זוכר את התחזית שלך. אשר לי היתה פתיחה נהדרת בדצמבר (צרוויניה) המשך חמים עם המון שלג ב3העמקים וסיום לוהט אבל עדין לא הפריע לגלוש ב2אלף.
הלוואי גם בשנה הבאה.

lunatick

New member
מתנצל. מבקש סליחה מנפתלי, התחלתי לקרוא מהסוף

ובשבוע שעבר (אבל זה בצרפת) פגשתי 2 משפחות ישראלים שנהניתי לגלוש בחברתם.

marceloros

Member
מנהל
אני משוגע אני

מספיק משוגע לנסוע ללמוד סקי בטורקיה, מה אני אעשה הייתי תפרן ולא הבנתי כלום בסקי, רק שצריך שלג ועושים סקי.
האם אני ממליץ על הר ארסיאס?
אין כ"כ צורך יש סוצ'י כנראה ע"פ סקי-דיל.
&nbsp
ברילוצה זה סיפור אחר כי אפשר לנסוע עוד חודשיים להשלמות

והנופים חלומיים.
אין לי אבל חוו"ד מקצועית חוץ מזה שפתוח בקיץ שלנו, כי הייתי יומיים לפני הסגירה בסקי אביב, חם, סלאשי ועם 2 מסלולים פתוחים.

natyh

New member
תודה מרסלו

דוקא לדרום אמריקה אני לא צריך המלצות....
אני רק צריך מישהו שיתן לי תקציב פתוח....
כי את האתרים אני מכיר....ואתה לא רוצה שאתחיל ....
אגב השהיה שם היום בארגנטינה וצילה תתפלא יקרה יותר מאירופה אולי בפעם וחצי עד פעמיים ,השנים הטובות נגמרו....
חלק מהאתרים בפטגוניה מאד מוצלחים אך המסלולים קצרים את רמת התחזוקה אני לא מכיר .
כשמשלבים עלות תמורת תועלת הגעתי למסדנה כי בקירה נתנה לי פי חמש יותר יחסית לעלות תןעלת בדר אמריקה, לפי האתרים שבדקתי ,אם הנסיון שלך צבחינת עלות תועלת אחר אשמח לשמוע הכוונה בלי להוסיף את עלות הכרטיס.

marceloros

Member
מנהל
אני לא יכול לעזור גלשתי שם בטעות

לא זכור לי אבל יוקר מיוחד, שוב בסוף סוף עונה, שכרתי הכל חוץ מגרביים ותחתונים
&nbsp

natyh

New member
הפוך

אלו האתרים שחיפשתי רשמים מהם.
בעיקרון
חוץ משבוע אחד וגם הוא לא בקלאב לא הייתי בצרפת כלל.
איפה כן :
לה פרווה סנטיאגו דה צילה ,כהתחלה.
יאסנה צופוק סלובקיה.
אנדורה פאל ארינסל ארקליס.
רומניה פויאנה בראשוב ,סינאיה.
כאמור צרפת פורט דה סולי.
בקירה ברט , קטלוניה .
פורמיגאל אראגון .
לונדה קסטיליה ליאון.
עוד חמישה פעמים עם הדרכה מסיבית 10 ימים בערך לפעם לא כולם מודרכים בבקירה ברט.
פארק אגיאס טורטאס סקי טורינג.
פעמיים רצוף סופיה בולגריה שילוב סקי טורינג וסקי ,הר בגובה 2380 עד 1500 בערך אם אני זוכר נכון .
אתר עם שלג מצוין בתקופות בהן ביקרתי.
מה שחיפשתי בגדול הם האתרים הקטנים במרחב עמק אאוסטה ויה לטיאה הדולומיטים וכולי.
האתרים הספרדיים מצויינים להדרכה
ואני מכיר אותם בגדול לא רע , כמובן שיש לי עוד המון אתרים גם בקטלוניה המערבית קטנים וגדולים שלא ביקרתי בהם כי ההתניידות בין האתרים לא קלה.
ניסיתי מס פעמים אף פעם לא יצא משתלם במונחי עלות תועלת.
בכל עונה כבר לפני אפשר בהנחה של תחזית נכונה למצוא את האתרים שיתאימו.
דוקא העונה הזו התאימה במיוחד לצרמאט צרוויניה די בודאות משוכנע שהמלצתי ללכת על האתר הזה.
בכל עונה טובה חלשה בינונית אםשר תמיד לבחור אתרים שמאד יתאימו .
התחזיות מושפעות מאד מהשפעות מקומיות, בספרד לדוגמא שני האתרים בקירה ופורמיגאל שני אתרים בגדלים דומים מושפעים ממערכות אטלנטיות ועדיין קיימים הבדלים משמעותיים מאד באיכות וכמות השלגים בין האתרים ,כל שנה נוטה לטובת אתר אחר.
בלי לחפור יותר מדי , המטרה היתה לחפש אתרים בדגש מקומי ,עיירה מקומית אתר מקומי כוח אדם מקומי הגאה באתר שלו,והדרכה טובה על ידי כאלו שגדלו באתר ומכירים כל ממ בו.
לאו דוקא אתרים גדולים וממוסחרים .
זו היתה כוונת השירשור בגדול.
קפריסין בהחלט מענינת מהבחינה הזו .

למעלה