רשימה מבישה!

Mr.Z

New member
רשימה מבישה!

רשימה רעה שתביא להפסד של קולות רבים ואף של כמה מנדטים בבחירות! השיטה של הבחירות דפוקה! היו צריכים לעשות את הבחירות בכל הארץ שמאות אלפי המתפקדים יוכלו להצביע ולא מרכז הליכוד שבתור אחד שנמצא בנוער ליכוד אני מודה שמרכז הליכוד הוא קיצוני , רוב האנשים בו הם חסרי השכלה ובעצם קובעים את האנשים שיובילו את עתיד המדינה לפי הג´ובים שהם יחלקו וכמות הנשיקות שיקבלו מאותם מועמדים! וככה נוצר מצב שבו צחי הנגבי נבחר מקום 1 , ישראל כץ מקום 6(???), דני נווה מקום 5 , גדעון עזרע במקום ה-7 (???) , גילה גמליאל שמי שהיה צופה אתמול בתוכנית החוליה החלשה שהיא הופיעה בה היה מתבייש שאישה כזאת חסרת ידע כללי בסיסי הגיעה למקום כ"כ גבוה ברשימה לכנסת. ומזכירה (רוחמה אברהם) של רה"מ לשעבר הגיעה למקום גבוה, מה זה צריך להיות?? בעוד שמועמדים שצריכים להיות בחמישיה הרשונה הגיעו למקומות נמוכים בגלל שהם לא חילקו מספיק ג´ובים כמו למשל : ציפי ליבני אשר האהדה לה בציבור הרחב היא גבוהה מאוד! שאול מופז - רק מקום 12!!! אהוב אולמרט מקום 33!!! זלמן שובל אחרי המקום ה-50!!! רובי ריבלין היה צריך לקבל מקום הרבה יותר גבוה! מאיר שיטרית רק מקום 16!!! וכך זה ממשיך... אני מצטער להגיד אבל אני שזה היה יום שחור למפלגת הליכוד ואני מקווה מאוד שרה"מ לא יתייחס למקומות ברשימה לכנסת אלא יבחר את האנשים לפי כישוריהם ולא כאמור לפי מס´ הנשיקות וכמות הפיצות או המסטיקים שהם חילקו בקרנבל האליטות(רוב המועמדים ביבזו מאות אלפי שקלים...) של אתמול! תיסלחו לי על סגנון הכתיבה אבל אני נסער כמעה מהתוצאות המבישות שיעלו לנו במס´ לא מבוטל של מנדטים בבחירות הכלליות!

ידידי היקר, תאמין לי שאני מבין אותך

התחושה שלי אתמול היתה כמו של אחרי הפסד בגמר גביע, ורק מי שהוא אוהד שרוף של איזו קבוצת כדורגל יבין איזו תחושה מחורבנת זו. אני שואל את עצמי אם הסופר אלי עמיר, שנכנס במפלגת העבודה למרות שרק לפני מספר חודשים הגיע לפוליטיקה, היה נכנס אצלנו. נראה לי שלא, וזה מצער.

גבלון

New member
השיטה רעה, אבל לא הרשימה

אני דווקא לא מצטרף לזעקות השבר הללו. אני חושב שאמנם ישנם פנים לא מוכרות וחדשות ברשימה, ואני מודה שפרצופם של ישראל כ"ץ ודני נווה בצמרת לא ערב לחכי, אבל בסך-הכל מדובר ברשימה מאוד צעירה, מאוד מגוונת, והיא כוללת בצמרת אנשים כמו לימור לבנת, נעמי בלומנטל (אותה אני מאוד מעריך), ציפי לבני, שאול מופז, עוזי לנדאו וגם מאיר שטרית נמצא במקום טוב (מקום 16 זה לא נמוך עבור מפלגה ששואפת לכיוון 40 המנדטים). ישנן 8 נשים שעשויות להיכנס מתוך הרשימה הזו לכנסת הבאה, וזה דבר חסר תקדים שאף מפלגה לא יכולה להתהדר בו מלבד הליכוד. אני ממש לא מתקנא ברשימת העבודה. יופי שאלי עמיר נכנס, אבל בסה"כ מדובר ברשימה תקועה, עם אותם השמות הישנים והמאוסים, כשרוב הצמרת מורכבת מאנשי אוסלו דוגמת מצנע, אברום בורג, יולי תמיר, ושאר ה"כוכבים". אני ממש לא חש בקנאה כשאני רואה את השמות הללו, מה גם שהבחירות הן לא על שם זה או אחר, אלא על דרך, אידיאולוגיה והשקפות עולם שונות.

Mr.Z

New member
הרשימה רעה והשיטה רעה...

אמרת על 8 נשים שעשויות להיכנס לכנסת הבאה והליכוד צריך להתהדר בכך... אני לא יודע מה איתך אבל אני לא מתהדר בכך שגילה גמליאל המושחתת נכנסה למקום ה-11, אני לא מתהדר בכך שענבל גבריאלי המלצרית תיכנס דרך רשימת הליכוד לבית המחוקקים בגלל שלדוד שלה יש מס´ בתי קזינו , אני לא מתהדר בכך שרוחמה אברהם המזכירה תיכנס דרך רשימת הליכוד לבית המחוקקים. הבחירות הן לא רק על אידאולוגיה, וגם אם כן האידאולוגיה של צחי הנגבי לא הייתה מנצחת את הבחירות אלא האידאולוגיה של שרון שרוצה להגיע להסכם ולא רק לחיות על החרב. הבחירות הן גם על יושר, אמינות וזה גם חלק מהסיבה שהציבור אוהב את שרון בגלל שהוא נתפס בציבור כאדם מאוד אמין וזה היה עד להופעת השחיתות הנוראית בפריימריז שתעלה לליכוד באובדן של מס´ לא מבוטל של מנדטים בבחירות.

לא צריך להגזים

ברשימה של הליכוד יש מספר אנשים לא ראויים על פי ענייני סדרי דין וממשל תקין ולעומת זאת יש אנשים ראויים גם אם אני לא מסכים אתם. מתברר שהשיטה שבה חברי מרכז בוחרים את הרשימה היא שיטה קלוקלת המביאה לסחיטת חברי כנסת ושרים. שיטת הפריימריס(שהיתה בעבודה) גם היא לא המוצלחת ביותר משום שכדי להבחר ולהיות מוכר צריך הרבה משאבים כספיים, ואז נוצר מצב שח"כ או מועמד תלוי בספונסר שלו שמבקש בתמורה טובות הנאה. אני חושב שהפתרון המתאים הוא פריימריס בתוספת של הגברת האכיפה על מערכת המימון ובתוספת מתן עונשים מרתיעים(ולא רק חודש עבודות שירות) למי שנותן ומקבל שוחד בפריימריס. הבחירות בעבודה התאפיינו בפחות גימיקים לא לעניין, בורקסים, נקנקיות וגרעינים. מאידך מפלגת הגמלאים הזו אינה יכולה שלא לשעמם את הציבור. ואגב אני בספק האם ציבור הבוחרים עושה שיקול מי הם נבחרי המפלגה שלו ברמה פרטנית. הערה: הכותב הנו בוחר שינוי.

למעלה