רשיון

Nevermind8

New member
רשיון

לפני כ-4 שנים היה לי התקף ראשון אבל הנויירולוג החליט לא להתחיל טיפול תרופתי כי כל הבדיקות היו תקינות (EEG,MRI), לפני כשנתיים היה עוד אחד ומאז אני עם 200 מ"ג למיקטל והכל בסדר. אחרי ההתקף השני לא דיווחתי למשרד התחבורה אבל אני גם לא נוהג מאז. דיברתי עם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים לפני כשבוע והפקידה שם בדקה את הרשיון לפי תעודת הזהות ואמרה שאין להם שום תעוד על אפילפסיה ושהרשיון שלי בתוקף מה שקצת מוזר כי הבנתי שהרופא מדווח למשרד הרישוי. עכשיו השאלה שלי היא מה לעשות עם הרשיון, לדווח /לא לדווח, אם כן אז למי? והאם הם ישאלו למה לא אמרתי משהו עד עכשיו?

עדידי127

New member
המלצה - לדווח

נכון, רופאים אמורים לדווח, אבל כפי שאומרים בצבא - אמור זה שם של דג. לא כל הרופאים אכן מבצעים זאת. מצד שני, חובת הדיווח חלה גם עליך.... לפי התקנות כל אדם שחל שינוי במצב בריאותו חייב לדווח על כך. אמנם אין דיווח במשרד הרישוי, אבל אתה חולה אפילפסיה ומקבל טיפול תרופתי. במקרה של תאונה, גם אם מישהו מתנגש בך, ונושא האפילפסיה עולה - אתה עלול למצוא את עצמך בלי ביטוח. במקרה של תאונה שנגרמה מהתקף אפילפטי אז אתה עלול למצוא את עצמך בבעיה חריפה. רצוי לדווח. הדיווח הוא למשרד הרישוי. במידה ואתה מאוזן לחלוטין, בלי כל התקף משום סוג שהוא במשך שנה לפחות, התהליך יהיה אולי קצר יותר ותקבל את הרישיון חזרה במהרה.

baudrate

New member
לדעתי השאלה הגדולה זה האם לנהוג או לא

גם זה שיש רשיון פורמאלי ביד עדין לא מתיר לנהוג, ועדיף לנקוט בגישה שאי אפשר לנהוג עד שלא מקבלים אישור מרופא. יכול להיות שיש טעם לדווח ולעבור דרך המכון הרפואי כדי להיות בטוחים שזה בטוח לנהוג.

למעלה