רשיון על אופנוע

edenpo

New member
רשיון על אופנוע

שלום, אני בת 20 יש לי רשיון נהיגה לרכב וכרגע אני מעוניינת להוציא רשיון על אופנוע... האם אני אמורה לעשות תיאוריה שוב? כמה שיעורים מינימום? על איזה אופנוע אני יכולה להוציא רשיון? ואיך עושים את זה בכלל? אשמח לתשובכם המהירה...

NewUser4

New member
זה תלוי

1. כמה זמן (במדויק) יש לך רשיון לרכב? 2. ישנם שתי דרגות שאת יכולה להוציא עבורן רשיון: א. עד 50 סמ"ק. ב. עד 500 סמ"ק (או ידני או אוטומטי בלבד). תלוי איזה מהן את רוצה.

edenpo

New member
תשובה

יש לי רשיון משהו כמו שנה.. ז"א אני יכולה להוציא רשיון על 250?

Sup1

New member
קצת פירוט

יש שלושה דרגות שאת יכולה להוציא 1)עד 50 סמ"ק(ממש לא מומלץ) 2)עד 500 סמ"ק אוטומטי(בדרך כלל למי שרוצה לרכוב רק על קטנועים) 3)עד 500 סמ"ק רגיל- אפשר לנסוע על כל הכלים עד 500 סמ"ק (מומלץ) אני עשיתי את סעיף 3, כי ב50 סמק אי אפשר לעשות כלום ואם כבר עושים עד 500 שיהיה תאפשרות לעלות על אופנועים עם גיר רגיל. את שיעורי הנהיגה ל 500 סמק רגיל עושים בדרך כלל על אופנועי DR350 אוGS500 או ER500 500 סמק אוטומטי עושים בדרך כלל על קטנוע 150 סמק.

Sup1

New member
שכחתי בנגוע לתאוריה

אם יש לך רישיון פחות משנתיים זה אומר שאתה מקבלת פטור מתאוריה

costaet

New member
לא בכל מקרה...

אם היא עברה לפני יותר משנתיים אז אין לה פתור, בגלל שהיא בת 20 הגיוני שהיא עשתה לפני יותר משנתיים ואז אין לה פתור.

אוראל1988

New member
פטור מתיאוריה לאופנוע מקבל כל מי

שמחזיק בידו רישיון לרכב פרטי, בלי קשר לזמן שיש לו רישיון! יום, שנתיים, 40 שנה.... זה לא משנה ברגע שקיבלת רישיון 02 אתה לא צריך לעשות תיאוריה על אופנוע. אם יש לך מעל 3 שנים רישיון 02 אתה נדרש במבחן שליטה בלבד (בלי שיעורים) עם עברת תיאוריה לרכב ועדיין לא הוצאת רישיון, אתה לא פטור מתיאוריה על אופנוע.

costaet

New member
לא ממש נכון

בקשר לתאוריה אתה כנראה צודק. אבל בקשר למבחן שליטה בלבד אתה לא. מה שאמרת נכון רק לגבי רישיון ל50סמ"ק. לעד500 צריך מינימום 15 שיעורים ואם יש לך רשיון לעד50 אז זה רק 8 שיעורים מינימום.

NewUser4

New member
קצת סדר

אז ככה. כדי שתוכלי לנהוג על אופנועים בנפח 250 סמ"ק עלייך להוציא רשיון בדרגה ב' (עד 500 סמ"ק). ניתן לבחור בין אוטומטי (בעיקר קטנועים) לידני (גם אופנועים ועוד מספר בודד של קטנועים שאינם אוטומטיים). עלייך לגשת למשרד הרישוי ולקבל חותמת פטור מתיאוריה על הטופס הירוק. יש לעשות בדיקת עיניים בלבד. (פטור מתיאוריה אגב, לכל מי שיש רשיון לרכב ללא תלות בזמן). עלייך לעשות 15 שיעורים מינימום ולאחריהם טסט במגרש ובחוץ. כל האמור נכון גם לגבי הוצאת רשיון מדרגה א' (עד 50 סמ"ק).

למעלה