רשיון נשק - יש סיכוי?!

Sharon25

New member
רשיון נשק - יש סיכוי?!

יש לי בעיה, על פניה נראית ללא פתרון - אך אני אנסה בכל אופן. השתחררתי מהצבא לאחר קרוב לשנה בשל "סעיף נפשי" (21) שהיה בעצם תרגיל שלי בשביל להשתחרר מצה"ל עקב בעיות ת"ש גדולות שהיו לי. היום אני מצטער על הצעד הזה, אך אני לא אבכה על חלב שנשפך (ולהעלות פרופיל בחזרה - סיפור ארוך ארוך..). וכעת לבעיה: אני סטודנט, והעבודה היחידה כמעט בה אני יכול לעבוד היא העבודה שאני עובד בה כרגע - אבטחת מועדונים בסופ"שים. אני מאוד לא רגוע מהסכנות בעבודה, ורוצה בכל אופן להוציא רשיון לנשק. אני יודע שהסיכוים שלי , בהתחשב בפרופיל הצבאי, קלושים ביותר, אם בכלל. אבל אני רוצה לעשות משהו כזה, ותגידו לי אם נראה לכם שיש סיכוי. אני מתנדב כבר שנה במשטרת ישראל (מתנ"א), ובמסגרת זו אוחז בנשק. בשביל להתקבל להתנדבות במשטרה, היתי צריך להביא מכתב מפסיכאטר שהוא מאשר שאני רשאי להחזיק נשק. והפסיכאטר אכן אישר זאת.. וכמו שאמרתי, היום אני אוחז בנשק במסגרת ההתנדבות. כך ש - אני יכול לצרף לבקשה לאישור רשיון לנשק 2 טפסים. 1 - הטופס מהפסיכאטר שאני רשאי ויכול להחזיק בנשק. 2 - מכתב המלצה מהמשטרה, בה הקצינה מאשרת שאני מחזיק נשק, ועושה את עבודתי נאמנה. נראה לכם שיש סיכוי לצעד כזה?? או שחבל לי על הזמן.. והבירקוטריה המזורגגת תגבר על הכל. ________________________ אני אשאל את זה אחרת, וחד יותר. יש לעזעזאל סיכוי של אחד שהשתחרר מהצבא על פרופיל, לאחוז איי פעם בנשק במסגרת אזרחית (למשל אם הוא עובר דירה לאזור הקו הירוק?? סתם דוגמא..)??? או שזה אבוד לי!! ואם זה אבוד לי, אני רוצה להגיד לכם - חרא מדינה!! אני מתנדב מעל 20 שעות חודשיות, אוחז בנשק כמו גדול במסגרת ההתנדבות, אינטלגנציה גבוהה, הכל טוב!! ורק במדינה כמו שלנו הפאק הזה של "השתחררת על סעיף" יכול לדפוק לך הרבה בחיים, באסה של מדינה.

אתה יכול כן..

ב"ה תן לחברת אבטחה שמעסיקה אותך להגיש את הבקשה - היא תתן מס´ זהות שלך - ות´פרטים שלך. אם ההצלבות שהם יעשו עם הצבא יהיו ממש ממש מסובכות, לא תקבל, ב"כ הם כן מאשרים.. בהצלחה, ושמור על עצמך איש.

ישראל26

New member
רשיון נשק .

ידידי היקר שלום !! ראשית אני לא חושב שהמדינה היא כל כך "חרא " כמו שאתה כותב , ומסתבר שישנם "כמה אנשים " שלא משתחררים כל כך בקלות על 21 בגלל בעיות הסתגלות או בית אלא מוצאים פתרונות -חורקים שיניים , נעזרים בחברים ובעזרה שהצבא אמור לתת ועוברים את השירות בשלום . אומנם לא באתי לתת לך מוסר כי אין לי שמץ מה הרקע המשפחתי שלך ולמה החלטת לעזוב -דרך "21" אבל אין מה לעשות - ובזה עליך להאשים רק את עצמך ותהיה גבר בזה - מה שלא חושבים עליו בעבר קשה לכעוס על המדינה "כעת ". אתה הלכת לקב"ן והשתחררת מצהל כבעל בעיה נפשית . ומכיון שבמדינת ישראל אחת מהמערכות המיון הטובות ביותר לעניין כשירות רפואית /נפשית לנשק היא צהל -רוב המערכת מסתמכות עליה ובנוסף -לשכת הבריאות המחוזית - וזאת כי חייב להיות פיקוח שאנשים שהם חולי נםש ואינם יכולים לגעת או להתקרב לנשק לא יגיעו אליו . ומכיון שמבחינת המדינה אתה בקטגוריה זו אפילו שעשית זאת לטובת שחרור מצהל (שלדעתי אי השלמת שירות מלא או התחמקות משירות כמו החרדים -ואני אומר זאת כאחד ששירת כמה שנים טובות.. היא כבר בעיה קשה בפני עצמה ) המדינה מסווגת זאת כך , ובכל זאת במשטרה נתנו לך הזדמנות לשנות זאת ואף העלאת פרופיל ושירות מסודר במילואים (שלפחות אולי יתנו לך הרגשה שהנה אתה מנסה לשנות את המצב או לכפר על הטעות יחזירו את המצב לקדמותו . ואז כולי תקווה שצהל יעלה לך את הפרופיל ואז תוכל להוציא נשק מחברת אבטחה . בכל מקרה כרגע -מכיון שמשרד הפנים מקבל יעוץ מלשכת הבריאות לגבי כל אחד -אני בספק אם יאשרו לך נשק צמוד -אלא אם כן אולי מראש תביא את מכתב הפיסיאטר , המלצות רבות , ותעודה המעידה על העלאת פרופיל . שיהיה בהצלחה וקצת ציונות במצב הקשה של המדינה .בכל זאת מישהו מגן עלינו ממחבלים ובגבולות מה הוא יגיד ? מדינה חרא ? או למה הלתגייס בכלל ...... בהצלהח !

למעלה