רשיון נהיגה

רשיון נהיגה

שלום לכולם,
בני בן ה-13 אובחן לאחרונה כאספרגר. באופן מפתיע אני מתקשה למצוא מקור מידע רשמי אשר אוכל ללמוד ממנו על ההשלכות לעתיד. הפסיכיאטרית שאבחנה אותו אמרה לנו למשל לא למהר לפנות לביטוח לאומי ולקופת חולים ולחשוף אותו כי הדבר עלול לפגוע ביכולתו לקבל רישיון נהיגה וגיוסו לצבא.
לעומתה גורמי טיפול אחרים אמרו לי שזה לא נכון (עניין רישיון הנהיגה). אשמח אם תוכלו לשתף אותי מניסיונכם האישי.

תודה מראש,
אחת שבאמת לא יודעת

dina199

New member
אני יכולה להגיד רק לגבי הצבא
.

הצבא נותן פטור לאספרגרים גם אם הם לא מוכרים בביטוח לאומי. ואז אפשר להתגייס בהתנדבות (או להתנדב בשירות לאומי). לדעתי שירות רגיל לא טוב לאספים (הבן שלי אובחן בגיל 14 ושירת בצבא בהתנדבות).
כעיקרון הביטוח הלאומי לא מעביר פרטים לגורמים אחרים, אלא אם כן חותמים על ויתור סודיות. כנ"ל קופי"ח.

Ziggy Stardust7

New member
גם אני קיבלתי פטור מגיוס לצבא

ולכן התנדבתי לשירות לאומי.לא התנדבתי לצבא משום שהייתי סבור שבשירות לאומי אוכל לתרום הרבה יותר, ואכן תרמתי המון
(התנדבתי בבית ספר לחינוך מיוחד ועזרתי שם לתלמידים).

אני חושב שעוד מוקדם כרגע לחשוב על הצבא, אבל אם לבן שלך יש כישורים יוצאי דופן בתחום מסוים, למשל בתחום המחשבים, יכול להיות שהוא יוכל להתנדב לצבא ולהרגיש שהוא תורם, או אם יש לכם פרוטקציות.
עוד לפני שאובחנתי היה לי ברור שלא אהיה חייל קרבי, ורציתי בכלל לשרת בלהקה צבאית, אבל בלי פרוטקציות קשה מאוד להגיע לשם.

אם אתם סבורים שהוא יתקשה לשרת בצבא, גם אם זה בהתנדבות, תמיד אפשר לעשות שירות לאומי במקום שהוא יתרום בו.
נכון שבני שירות לאומי אינם לובשים מדים, אבל בעיניי מה שחשוב הוא עד כמה אתה תורם למדינה, ופחות חשוב מה אתה לובש.

לגבי רישיון הנהיגה:
לעניות דעתי זהו נושא מאוד מורכב אצל אנשים עם אספרגר, ולראייה ישנם אספרגרים שנוהגים וישנם כאלה שלא (לי אין רישיון).
אני לא מכיר את הבן שלך, אבל כשיגיע הגיל שבו הוא יוכל להתחיל ללמוד נהיגה, אני ממליץ בחום להפנות אותו לבדיקת כשירות לנהיגה בבית לוינשטיין ברעננה.אני הייתי שם ועשו לי שם בדיקה מאוד מקיפה ומקצועית, שכללה שיעור נהיגה, סימולטור נהיגה ומבחנים ממוחשבים.

יש גם את המכון לבטיחות בדרכים ברחוב הארבעה בת"א, אבל ממה שהבנתי הוא פחות מומלץ משום שמגיעים לשם בעיקר אנשים עם לקויות פיזיות, ולא אנשים עם קשיים אחרים כמו אספרגר.

בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה!

TikvaBonneh

New member
אין לה מושג

הביטוח הלאומי וקופת חולים לא מעבירים נתונים לאף אחד. לא לצבא ולא למשרד הרישוי.
זה שהיא למדה רפואה לא מסמיך אותה להבין בעניני ביורוקרטיה. היא סתם מדבר מהירהורי ליבה.
העזרה שתקבלו מביטוח לאומי, מקופ"ח ומהרווחה רק תבטיח את עתידו. כפי שכבר ראית, הוא זקוק לתמיכה וסיוע, וכמה שיקבל יותר, יכולתו בעתיד תהיה טובה יותר.

schlomitsmile

Member
מנהל
היא טועה כדי לקבל פטור מצה"ל היינו צריכים להגיש איבחונים ולבקש פטור, למרות שבכורי מוכר בבטל"א.
המידע לא עבר מבטל"א לצה"ל.

אם תשיגו לבנכם מענים מתאימים בעזרת הקיצבה וההכרה בקופ"ח,
זה יעלה את סיכוייו להיות מסוגל להתנדב לצה"ל או שירות לאומי
ולהיות נהג טוב, וחשוב מכך בהרבה- להיות בנאדם שמח.

למעלה