רשיון משיט

mistral

New member
רשיון משיט

היי לכם יש לי רשיון משיט עד 24 מטר לשיט חופי, כמובן אופנוע ים ומפרשית. לא שילמתי את האגרה מעל חצי שנה, האם יקחו לי את הרשיון?

../images/Emo26.gifלדעתי לא

אבל יש רק דרך אחת לברר את זה. לשלם ולהתקשר למשרד התחבורה האגף לכלי שיט קטנים-חיפה

dolphi

New member
נכון להיום אין כל מגבלה

קיימת תקנה בבישול האומרת כי מי שרישיונו לא שולם במשך תקופה של שנתיים, יעבד את רשיונו והוא יצטרך להבחן מחדש.

בת ים

New member
תוקפו פג לאחר שנתיים

אבל אני מצטרפת לדעתו של אלון, כדאי לשלם. למה לקחת צאנסים???

אדם99

New member
אין מגבלה כרגע

את הרשיון שלי הוצאתי ב-1976 ושילמתי את האגרה ב 1998, הרשיון נכנס לתוקף ללא בעיות ברגע ששילמתי את האגרה. אינני רואה את ההגיון להפיג את תוקפו של הרשיון לאחר תקופה של שנתיים, כאילו ששכחנו איך להפליג פתאום. מעניין איך זה עם רשיון נהיגה.

zerez

New member
רשיון נהיגה

מי שלא חידש רשיון נהיגה במשך שנה לא יכול לחדשו יותר וצריך לעבור מבחנים מחדש. אני לא בטוח שזה כולל תיאוריה וטסט מלאים אבל החידוש הוא לא אוטומטי.

arik2000

New member
לאחר שנתיים של אי תשלום

האגרה ,הרשיון מתאדה לחלוטין. וזה מנסיון...... הגיון לא תמצאו הרי למה יש שומרים בפתח משרד הרישוי? כדי שההגיון לא יכנס פנימה.

עקרבנון

New member
למה לא הגיוני???

בוא נניח שמישהוא עשה רשיון ומזה 37 שנים לא הפליג, (והדרך של משרד התחבורה ידע על זה היא שהוא לא חידש את רשיונו) גם כן צריך לחדש לו את הרשיון עם התשלום?? אז נראה לי ש"הויכוח" שלך עם ההוראה הוא עניין הזמן ולא המהות, והרי חוק או תקנה צריך שיהיו ברורים והזמן צ"ל נקוב במדוייק אז קבעו שנתיים, מה לא הגיוני בזה? אולי אתה רוצה לשוט ביציאה ממרינה הרצליה (או אשדוד או קישון) כשממולך משייט אחד שאחרי שנתיים שלא ראה ים ועלה לראשונה על ספינה? אז נכון שאחד השקרים הכי מפוסמים וכאשר אתה שומע אותו תברח זה: "אנחנו מהממשלה באנו לעזור לך" אבל מאידך לא כל דבר שנעשה בא לפגוע בך, ולפעמים דוקא כן יש הגיון בדברים.

soso_sami

New member
לוגיקה טעונה הוכחה

לא כל אחד שיש לו אקווריום עם דגים הוא הומו. ולענייננו - כמה אנשים לדעתך ישנם שכן מחדשים את רשיונם באדיקות מזה 37 שנים ולא עלו על כ"ש בכל התקופה הזו??? תן לי לגלות לך... לפחות אחד שאני מכיר ומכאן אני מסיק שישנם בארץ מינימום של שלושה ולא הייתי רוצה להיפגש עם מי מהם על המים על אף שמשרד התחבורה מקפיד לשלוח להם את הרשיון ולגבות מהם את האגרה מדי שנה. לחילופין - מה על אותו שייט מדופלם שיצא לשלוש שנים הפלגת תענוגות נינוחה סביב העולם עם חניות ביניים וכעת חזר לארץ כשבאמתחתו אלפי שעות הפלגה ומיילים אינסופיים. הייתי מת לדבר איתו, לשמוע אותו ובטח להפליג איתו וללמוד ממנו. אבל אחד כזה לשיטתך ראוי שישללו ממנו את הרשיון שהרי לא שילם את האגרה לחידוש הרשיון. כך שאני לא בטוח שהלוגיקה המוצגת בהודעתך רלוונטית לטיעונים. אגב אני זוכר תקופה לא כל כך רחוקה שבכלל לא הייתה אגרה. מיום שקיבלת את הרשיון עם התמונה הוא היה אצלך ולא נדרשת לחדש אותו בכלל. אם נוספו לך הסמכות היית מגיע עם התעודה המקורית והיו מוסיפים חותמת וחתימה במקומות הרלוונטיים. ושלא ישתמע שאני תומך בשיטה זו או אחרת הישנה או החדשה כל שאני אומר זה... צריך לחשוב על זה לעומק ומצוא דרך נכונה לפקח ולבקר לטובת כולנו ולא דרך להכניס עוד כמה מעות למשרד זה או אחר או להוסיף עבודה לפקיד זה או אחר

עקרבנון

New member
ככה סתם!! תגובה

א. 37 שנה היה על דרך הגזמה, לא כדוגמא מוחשית ב. לא "לשיטתי" אינני דובר ממשלתי ואינני מיצג שום ממשל, ג. אם היית מטיב לקרוא היית רואה שהעובדה שלא חודש הרשיון זו הדרך בה נודע למשרד על כך שבן האדם לא שט, לטעמי בכל מקרה בו ידוע להם על מקרה כזה עליהם לדרוש בחינה חוזרת, אבל מה אין דרך אחרת לדעת. ד. גם מי ששט בעולם יכול לחדש את רשיונו, לגבי רשיון לרכב אלפים עושים זה בשגרה בעת שהותם בחו"ל, או בסיוע בני משפחה או בדואר. ה. כמי שיצא לו מידי פעם לקבל שרות במחלקה לכ"ש קטנים הם לא בדיוק המאפיין של עובדי מדינה שנגדם כיום "IN" לתקוף ולהשמיץ.

soso_sami

New member
סליחה שלא הובנתי כהלכה

ראשית דברי לגבי הסיפא שלך - בשום אופן לא התכוונתי לבקר או לתקוף או להשמיץ את העובדים (להערכתי) המסורים של מחלקת כ"ש קטנים ואם מדברי השתמע שכך אני מנצל במה זו להתנצל. כל שרציתי לומר בהודעתי כי הלוגיקה המובאית בהודעה הקודמת דורשת הוכחה. כלומר הטענה שהדרך של משרד התחבורה לדעת אם הפלגתי או לא היא ע"י בחינת חידוש הרשיון ותשלום האגרה היא טענה פגומה שכן נתתי דוגמאות על דרך ההגזמה (לא כדוגמא מוחשית) הסותרות גישה זו. אם בכוונת משרד התחבורה לאתר בעלי רשיון שאינם מפליגים כמו בעלי רישיון נהיגה שאינם נוהגים עליהם "להמציא" כלי רלוונטי יותר ויעיל יותר לשם כך. אולם אני מעלה את ההשערה שחידוש הרישיון ותשלום האגרה מהווה כלי לשימוש אחר שאינו ידוע לי (ולמען האמת לא התעמקתי בו מספיק) ואולי נציגי המחלקה יאירו את עינינו. בכותבי "לשיטתך" בהודעה שלי לא באמת חשבתי שאתה נציג המדינה אלא שבהודעתך ניסית לתרץ ולהסביר את גישת משרד התחבורה ונקטת עמדה שוב אם פגעתי אני מתנצל ונאמר "לשיטתם". לסיכום הטענה שהעלית כאילו חידוש הרשיון ותשלום האגרה הם כלי בידי המשרד לדעת מי הפליג ומי לא וע"י כך לבקר את הנושא ולחייב בחינות חוזרות מחייבת הוכחה או הבהרה ואיני מקבלה כפשוטה. ההשערה שלי היא שישנן סיבות אחרות או נוספות לכך לדוגמא דרך לגביית מס לקופת המדינה (לגיטימי לדעתי) וכד'

arik2000

New member
סמי מסכים איתך לחלוטין

הסיבה היחידה לאי חידוש הנה התשלום בלבד. אני בטוח שמשרד התחבורה לא בוחן בדרך זו ע"מ לוודא שאנשים מפליגים כי זו אינה דרך הגיונית לבחון זאת. וברוב המקרים למי שלא מחדשים לאחר שנתיים זה לאנשים שהיו החו"ל ולא היה בראש מענייהם אגרת הרשיון....לדוגמא אני. לכן זה מקומם אותי העניין כי הייתי צריך לחזור שוב על כל התהליך המייגע של רישיון. וכך הם עושים גם לגבי כושר שייט ליאכטות שעוגנות בחו"ל. וכמובן רשיונות נהיגה.

למעלה