רשיון משיט - שאלות

Guy Yafe

New member
רשיון משיט - שאלות

שלום לכולם,
אשתי ואני רוצים להוציא רשיון משיט. הספקנו לעבור על ההודעות הנבחרות ועל כמה דפים אחורה בפורום, ונשמח למענה לעוד כמה שאלות.
הרקע שלנו בים הוא אפסי: הפלגות תיירותיות של כמה שעות בכל פעם שאנחנו יוצאים לחופשה. לכן אני מקווה שבפוסט הזה לא אראה כאחד שלא מבין שום דבר ונכנס לתחום לא לו.
המטרה שלנו היא להוציא רשיון משיט 30 בשביל הפלגות משפחתיות מדי פעם ואולי טיולי משפחות בים התיכון או בחו"ל (לא, אני לא אלון מזרחי. אני מפריד בין טיולים שיוצאים מהארץ אל רחבי הים התיכון לבין טיולים שמתחילים ממדינה זרה ורחוקה). בשום אופן אין לנו כוונה להקיף את העולם בכוחות עצמנו.
ישנם שני עניינים עיקריים שמדאיגים אותי בהחלטה אם בכלל להוציא את הרשיון ובהחלטה איפה להוציא אותו:
התחום שאני בא ממנו (עולם התכנה) מלא ב"בתי ספר" שמתיימרים ללמד את החומר ובעצם הם חאפרים שמלמדים חומר שהתיישן כבר בשנות התשעים וגם את החומר הזה מלמדים ברמה מאוד נמוכה. למעשה היחידים שמסוגלים לזהות אם קורס הוא איכותי או לא, הם אלה שלא צריכים אותו. השאלה שלי היא האם זה ככה בבתי הספר ללימוד שיט? אין לי שמץ של מושג באיזה בית ספר לבחור. אנחנו נוטים כרגע לבית ספר מסויים רק משום שאת החומר העיוני הוא מעביר בעיר מגורינו (באר שבע).
העניין השני הרבה יותר משמעותי: כשהייתי בן 17, המורה שלי לנהיגה לימד אותי לעבור טסט. רק אחר כך אבא שלי לימד אותי לנהוג. אני מניח שזה ככה גם בלימודי ימאות: מה יהיה אחרי שאשיג את הרשיון? האם אוכל כבר לצאת להפלגות לבד? האם חשוב לצאת להפלגות מודרכות למשך תקופת זמן? האם זה מסוכן להפליג לבד מיד אחרי שקיבלתי את הרשיון?

תודה לעונים,
גיא

ניסחת את הבעייה מצויין. בביהס הם מכווני מטרה לעבור את הבחינות. הלימוד הוא בסיסי ביותר מטבע הדברים ולכן בשייט
חשוב הנסיון. אתה בהחלט יכול לבדוק בבתיהס ולבקש הפלגות נסיון - רק קח בחשבון
שהמדריך בהפלגות הוא זה שיודע להרשים ויכול להביא הרבה נרשמים.
במאמרי הפורום תמצא חומר רקע להוצאת הרשיון די מעודכן וגם המחירים לא השתנו בהרבה.

בהצלחה,

gb228

Active member
אתה די צודק בהשוואה ללימוד נהיגה

הבדל הוא שנהיגה זו פעולה כמעט יומיומית, יש לך 3 חודשי מלווה וכחצי שנה-שנה אחרי הרשיון אתה כבר קרוב לודאי בטוח לחלוטין בנהיגה שלך. ביננו - זה לא אומר שאתה נהג שידע להחלץ ממצב מסוכן לכשתיתקל בו. לכך נדרשות עוד הדרכות נוספות והתנסויות מעשיות. בא נאמר שזה קצת דומה לנושא נהיגת שטח - גם אם יש לך רשיון נהיגה הרבה זמן כנראה שלא היית לוקח ג'יפ ויוצא לבד לשטח עם עבירות קשה.
בנושא שייט הענין הוא שזו פעולה אותה תבצע לעיתים הרבה יותר רחוקות (לא זכורה לי תכנית לבנות מרינה בבאר-שבע, כנראה בגלל התנגדות הירוקים
). זה עדיין לא אומר שאין דרכים להנות מנושא השייט ולצבור בהדרגה נסיון ובצורה בטוחה.
1. פלוטילות - כמה מבתי הספר/מועדונים בארץ מארגנים הפלגות מרובות סירות בחו"ל. ל"צי" כזה מתלווה צוות מדריכים שמארגן ונמצא בסביבה לתמיכה. יש גם חברות השכרה בחו"ל שמארגנות פלוטילות על אותו עיקרון - אם אין לך מחסום עם השפה האנגלית זו יכולה להיות אופציה מענינת (ואולי אפילו עדיפה).
2. הפלגה משותפת עם מישהו עם יותר נסיון, לארגן "פלוטילה" פרטית של שתי סירות. לפני מספר שנים עשיתי זאת עם חבר שהיה בעל רשיון, ואפילו עשה מספר הפלגות כאיש צוות, אבל חשש לשכור סירה לבד. ידוע לי גם על כאלו ששכרו סירה וצירפו אליהם שייט מנוסה.
3. אם תעברו לאזור המרכז יש מספר מועדונים אליהם ניתן להצטרף כחברים ולצבור שעות ים ולהצטרף להפלגות מודרכות.
לגבי בחירת בי"ס - אכן מרביתם באים בגישה של "לעבור את הבחינה" - לפעמים בתוך זה מצליחם ליפול על מדריך שנותן מעבר לכך, אבל לא לבנות על זה.
4.אם אתה מתכונן רק לשכור בחו"ל, ומתוך הבנה שהקורס זה לא מה שמעניק את הנסיון, יש את האופציה של הרשיון האמריקאי/בריט, שמוכר ע"י כל חברות ההשכרה בחו"לי - קצר וזול יותר. את נושא ההפלגות בארץ ניתן לפתור בהצטרפות לאחד המועדונים שמחזיקים סירות בגודל שאינו דורש רשיון ומאפשרות להפליג אחרי קורס של 5-6 מפגשים - בסירות אלו ניתן לצבור נסיון במפרשנות וימאות בדיוק כמו על סירה הגדולה מהן ב 6 מטרים
בכל מקרה, ברוכים הבאים לתחום.

Guy Yafe

New member
תודה לעונים

שמחתי לשמוע על הרעיון של הפלוטילות. אנחנו נחפש מועדון שיט שמציע אותן.
לצערי אין לנו מקורבים (חברים או משפחה) שיוכלו לשמש כמנטורים שלנו, אבל אני מקווה שנמצא חברויות חדשות בקורס. אגב, האם העולם הזה נחשב עולם יחידני או שזהו עולם שנרקמות בו חברויות ושיתופי פעולה?

אין לנו כוונה לעבור למרכז, כי הדרום זה הבית שלנו. החלטנו שאנחנו מוותרים על מקום עבודה ועל היתרונות שישנם במרכז. הגיע הזמן שהדרום יהפוך לעוד מטרופולין.
מצד שני, תל אביב והרצליה נמצאות בסך הכל שעה ורבע של נסיעה מהבית שלנו. המרכז לא באמת רחוק

השורה התחתונה כפי שאני מבין אותה היא שכל בתי הספר אותו דבר ובסופו של דבר הרווח היחיד שלי מהם הוא שיהיה לי רשיון. אם כך, כנראה שאבחר בבית הספר שירשים אותי הכי טוב בהפלגות ובהרצאות המבוא. בכל מקרה אני אעשה רשיון ישראלי. אני לא ממהר לשום מקום ולא אכפת לי לשלם עוד כמה שקלים ועוד כמה חודשים.

שוב תודה לכולם,
גיא

lunatick

New member
בתי ספר

אני לא יודע מה רמת בתי הספר בארץ. אבל אם כל מה שאתם רוצים זה מפעם לפעם לשכור סירה נאמר לשבוע ביוון או קרואטיה או כל מקום חוץ מארצנו, אתם יכולים לשלב שבוע שיט +לימוד שבסופו קרוב לוודאי שתקבל תעודת הסמכה לשיט חופי שתתקבל בהרבה מקומות בעולם (לא פה). המחירים הם ללא השוואה ואתה לומד לשוט. יואב

roysharon

New member
יש הבדלים בין בתי הספר

אבל כמו בהרבה תחומים אחרים צריך לדעת מה לחפש ומה המשמעות של כל דבר. לדוגמא:

- בנות כמה הספינות שבה לומדים את החלק המעשי, ומה מצב התחזוקה בהן. בתי ספר שיש בהן ספינות ישנות, או ספינות חדשות עם תחזוקה גרועה, יהיו חווייה מאד לא נעימה, הרבה זמן שהולך לאיבוד על תקלות במהלך השיעורים המעשיים, שיעורים שמתבטלים (משמעותי למי שמגיע מרחוק), וכיו"ב.

- כמה שעות כלולות בשיעורים המעשיים, וכמה תלמידים בכל שיעור. מי שאין לו רקע ימי נדרש ללמוד מספר נכבד של מושגים, מכשירים, שיטות הפעלה, ותמרונים. זה לוקח זמן. הייתי אומר מינימום של 40 שעות בקבוצה של 4 אנשים + מדריך. פחות מזה אני לא רואה איך אפשר להגיע לרמת ידע/ניסיון טובה מספיק בשביל סיכויי מעבר טובים במבחן. חלק מהזמן (כרבע) אתה הסקיפר, ובשאר הזמן אתה איש צוות. שני הדברים חשובים, ובשניהם אתה לומד דגשים אחרים שנחוצים למבחן, וגם לשייט אחר כך. בשניהם חשוב שהשיעורים יהיו עם אותו הצוות ועם אותו המדריך. יש בתי ספר שיבטיחו לך כמויות גדולות בהרבה של שעות, אבל לא בצוות קבוע, ולא עם מדריך קבוע. יש בתי ספק שמציעים לתלמידים להצטרף להפלגות מועדון (כלומר: הפלגות של שייטים מוסמכים) בשביל "לצבור שעות ים" לכאורה. אבל בפועל הפלגות כאלה שבהן אין לך כמעט הזדמנויות ללימוד שיטתי שוות מעט מאד. בתי ספר כאלה מציעים לך את מה שממילא משולם כבר (הפלגות חברי מועדון), ומנסים להציג את זה כשיעורים, שבפועל הרבה יותר יקרים.

- מה אחוזי המעבר של כל בית ספר. אין על זה נתונים חד-משמעיים, וכל בית ספר מספר את מה שהוא רוצה. אבל בפועל יש הבדלים גדולים בין בתי הספר (הכי טובים עומדים ב-85-90%, הגרועים כנראה בסביבות 50-60%). הדרך הכי טובה להשיג על זה נתון זה למצוא קשר חברתי לאחד הבוחנים של משרד התחבורה ולשאול אותו באופן לא פורמלי. דרך אחרת זה לשאול בוגרים של בתי הספר.

זה רק מדגם. אבל יש עוד הבדלים רבים. אני במקומך הייתי מגיע פיזית לבית הספר (ממילא הגדולים נמצאים במקום אחד, במרינה הרצליה), רואה את המקום, מבקש לעשות סיור על הסירות. אם אתה יכול תביא איתך חבר שמבין בסירות -- שיגיד לך מה מצב התחזוקה, ויראה דברים שאתה לא תחמיץ. אם אפשר תבוא לאחד מערבי המועדון שבית הספר עורך, כדי להתרשם מכמות החברים, ואולי גם לדבר איתם קצת. חלקם יהיו מוטים לטובת המועדון הספציפי, אבל רבים מהם מסתכלים גם על מועדונים אחרים וגם עוברים מדי פעם ממועדון אחד לשני, כך שהם ידעו להגיד לך משהו לגבי אלטרנטיבות אחרות.

אם אתה רוצה עוד פרטים צור איתי קשר 052-8550555 . גם אני איש מחשבים. וגם אני הייתי לפני כמה שנים באותו המקום שאתה נמצא בו כעת. בהצלחה!

galeynaama

New member
ממליץ לך לשאול את אותם שאלות ששאלת כאן את

בתי הספר שבהם בדקת את ענין קורס הסקיפרים ותשמע את תשובתם, אם התשובה תתאים ותהיה דומה לעונים לך בפורום, זה לפחות אומר שביה"ס אמין ולא מנסים למכור לך "לוקשים",
בהצלחה

הדייג5

New member
חשוב מאוד..תבדוק מול בית הספר כמה מיבחנים

מעשיים כלולים בתשלום..כבר שמעתי על בית ספר שמאפשר מבחן מעשי אחד בלבד..ואם ניכשלתה..תצטרך להשכיר מהם את הסירה לצורך מבחן נוסף..וכך הלאה עד שתעבור.
עלות ההשכרה כמו שהבנתי היא כאלפיים שקל שמיתחלקים בין הניבחנים שלא עברו בפעם הראשונה..
תחשוב על זה....
בגדול כולם מלמדים אותך לעבור ואתה מסיים עם ידע מינמלי... מה אפשר כבר ללמוד מעשרה שעורים מעשיים בים וממבחנים שכל השאלות והתשובות ידועות מראש..וכאשר לא ראיתה ים מימיך..
טוב..אולי מהחוף....

ברוך הבא לים..
בהצלחה

sailor

New member
לגבי ידע מינימלי

כמו בכל לימודים זה תלוי בתלמיד לא פחות מאשר בבית הספר.
אמנם דברים השתנו מאז שלמדתי (12 שנה), אבל היו, וככל הידוע לי עדין יש הפלגות לימודיות לתלמידים בשלב הקורסים התאורטיים ותלמיד שרוצה באמת ללמוד יוצא לכמה שיותר הפלגות כאלה.
אלה הפלגות טכניות בעיקר, ללימוד נושא ספציפי.
בנוסף תלמידים יכולים להצטרף למועדון ולצאת להפלגות במקביל ללימודים.

לחליפין אפשר לחפש סירה שתארח תלמיד, גם את זה עשיתי במקביל ללימודים התאורטיים וזה בהחלט עזר.

דודיגל

New member
היי גיא.כמורה נהיגה ומדריך לנהיגה מיתקדמת

אני מלמד בצורה שונה נהיגה מיתקדמת לעומת תלמיד חדש שמתחיל את דרכו.יש תהליך למידה וניסיון.כן יש מורים טובים שילמדו כיצד להיתייחס לרכב ביטחון ויש מורים פחות טובים.כך מין הסתם בתי ספר לשייט אני למדתי לשוט בהרצליה בב"יס שלימד אותי כל שאפשר במיסגרת עם כמה שיותר שעות הפלגה מודרכות ,כמה שרציתי לינוק הניקו אותי ,כמו בנהיגה.שייט זה המון ניסיון ותוך כדי לומדים מיקרים ותגובות לכן יש פלוטילות, ויש מועדון, ןיש חברים להפליג איתם ולילמוד מהם.ואין מה לעשות הדבר מצריך די הרבה הפלגות בעיקר לחו"ל.אגב בשייט כמו בנהיגה לא מפסקים לילמוד

Guy Yafe

New member
תודה לעונים, האם אפשר לשאול על מחירים?

מעניין אותי לדעת מהם המחירים של שכירת יאכטה לאחר הוצאת הרשיון (בהנחה שאני לא חבר בשום מועדון). האתרים באינטרנט לא היו נדיבים במיוחד במסירת פרטים כאלה.
שכירת יאכטה למשך כמה שעות?
שכירת יאכטה לכמה ימים לחופשה בים התיכון?
האם יש הבדלים בין יאכטה לזוג לבין יאכטה משפחתית?
האם המחירים כוללים דלק, ביטוחים וכו'?
האם יש שונות גבוהה בין המחירים או שכולם פחות או יותר סטנדרטיים?

גיא

הדייג5

New member
בגדול..זה באלפים.. אבל תסיים קודם

מכיר רק מישהו אחד שמזכיר ל"פרטיים".. המחירים לא כוללים דלק. וביטוחים.תבדוק מחירים באתרים שמשכירים בחו"ל. עדיף יאכטה "משפחתית" שתוכלו להשתתף בהוצאות..מומלץ 4-6 אנשים.
אבל זה עוד מוקדם מדי..
בעניין שות ..זה משהו כמו 4 שעות.אבל זה פתוח..

danielia1

New member
מלמדים גישות לעגינה, עגינת חרום עם מפרשים

אדם בים, התנהגות עם מפרשים במצבים שונים. ומצבי חרום שונים. מה שאתה צריך זה לקלוט את מה שמסבירים ולהבין את שורש הבעה והפתרון לכל דבר. גם לימוד אוירונאוטיקה יתרום לך הרבה בהבנת שיט מפרשים. ותה חייב לרכוש ידע טכני בטיפול במכלולי כלי השייט אשר בזמן תקלה בלב ים תוכל לנצל את הזמן כדי לתקן מה שפשר

אני חושב שעדיף שתצא קודם להפלגות עם חברים בארץ ובחו"ל ואז תדע יותר ותבוא לקורס עם ידע בסיסי מורחב ותבין על מה המדריכים מדברים. שהקורס לא יהיה לימוד סינית עבורך.

GIARRI FABIO

New member
יש ימאים זקנים ויש ימאים אמיצים

שלום לך
1. כבר יש לך את התכונה החשובה שאתה מתיעץ ומוכן לשמוע מספר דעות. ואם אתה נשאר בספק אז עדיף להמנע מהעסוק בזה.
2. בצע סקר למציאת בית ספר שנותן לך את מירב האפשרויות והזמן להמצא בכלי שייט בים, כולל הפלגה לחו"ל ונגישות להפלגות יום ולילה, בין בשכירות מודרכת ובין בהצטרפות לאחרים. המחיר אינו מרכיב לשקול זה.
3. כמו בכל מאורעת החיים, לעולם אין אפשרות להמנע מהפתעות וממקרים, שעוד לא התרחשו. גם לימאים הוותיקים והמנוסים קורים מקרים, שלא היו מוכנים להם, אלא שהם יודעים לתאר אותם כסיפור הצלחה. כך שיכול להיות, שמייד עם קבלת הרשיון תצא לשייט מוצלח בתנאי מעבדה, ורק לאחר מספר הפלגות פתאום יתרחש מה שלא הוכנת לקראתו.
איך ענה נפוליאון לשאלה מי הם הגנרלים המוצלחים ביותר? ....אלה שיש להם מזל!
4. כבר כתבתי כאן שנסיון החיים הוא כמו האור האחורי של כלי השייט - הוא מאיר את הדרך שכבר עברנו!
5. תלמיד של סוקרטס פנה אליו וסיפר שמצא אישה והוא מתלבט אם להתחתן איתה אם לא?! ענה לו סוקרטס -
עשה מה שיבוא לך כך או כך תתחרט...

למעלה