רשיון לאקדח

momo6900

New member
רשיון לאקדח

שלמלום לכולם, אני מתנדב יח"מ כבר שנה+ האם מישהו מכיר אופציה קצרה לקבלת רשיון לאקדח????????

הוא מתנדב שנה ומשהו

ככה הוא כתב וזה עוד לא מספיק כי צריך לפחות 3 שנים

r a n 2 9

New member
אין אופציה קצרה

ומה שהבנתי עצרו כרגע את האישורים לקבלת רישיון לכלי ירי למתנדבים.

ליאור451

New member
עליך לחפש עילה אחרת לאקדח בינתיים

בינתיים יש מצב "ישראלי" בו הרשיונות החדשים הוקפאו (כלומר בוטלו ללא סיבה). אני לא רואה סוף למצב זה. היום יותר קל להוציא רשיון בעילת תושב / עבודה ביישוב זכאי (החלטה רעה של ממשלת ישראל).

benzvie

New member
בכלל לא החלטה רעה טוב ומבורכת

יש הרבה אבל הרבה כלי נשק בידי מי שאינו צריך בפרט מיגזר מסויים שאם לא היתנדב לא היה בחיים מקבל אקדח!!!! ולאחר קבלת הנשק הוא / הם מפסיקים פעילות והנשק נישאר בידם וכך מגיע לידיים לא רצויות. לכן היה צריך לעשות לזה סוף!!!!!! וטוב שעה אחת קודם !!!!

ghost7

New member
הגיון מעוות, (של הממשלה), לדעתי.

העברינים, שממילא לא יקבלו רשיונות לנשק, מחזיקים בו. יוצא שההחלטה חלה, בעצם, רק על האזרחים שומרי החוק. בנוסף- לצורך פגיעה יזומה- השוק האזרחי, והשרות הצבאי, מספקים אמצעים רבים, שפגיעתם קשה בהרבה מפגיעת אקדח. אבל להם- או שאין רשיונות, או שאין צורך ברשיון. נכון- הם גם יותר מסורבלים. יתרונו הגדול של אקדח הוא להגנה עצמית- משום היותו קומפקטי וזמין. והרעיון האחרון שהעלית- להתנדב במשך כמה שנים, רק לשם הרשיון לאקדח? לא נשמע לך מוגזם? הרבה יותר קל ופשוט (ומהיר)- להתקבל לעבודה בחברת שמירה...

benzvie

New member
אז ככה

לא כל אחד מתקבל לעבודה בחברת שמירה, שנית הנשק הוא של חברת השמירה ולא פרטי. שלישית אני מכיר כאלה שבאו להתנדב וברגע שקיבלו רישיון לנשק פשוט נעלמו ואני לא מבר על עברינים אני מדבר על בני מיעוטים !!!!!!! בזה אני סוגר נושא מבחינתי יום טוב

ליאור451

New member
רן, אני מבין אותך, אך בכל זאת

מי שמתנדב, מוציא רשיון לאקדח ומפסיק להתנדב דינו כמי שמחזיק כלי ירייה ללא רשיון (כמו מי שמחזיק רובה צה"לי גנוב - האפשרות השנייה לאנשים מהמגזר שעליו אני סבור שאתה מדבר). התופעה מצריכה טיפול פרטני ולא עונש קבוצתי לכל המתנדבים בשם הפוליטיקל קורקטנס. כמו כן נראה לי יותר קל לרכוש כלי ירייה גנוב ללא רשיון במחיר סמלי ובאופן אנונימי מאשר להתנדב 3-5 שנים ולקנות במו כספך בצורה שהמדינה יודעת מי אתה. בדעה אישית, אין דבר כזה יותר מדי כלי ירייה בידיים ציבוריות. הבעיה בראש ובראשונה היא עודף אנשים לא-אחראים או פושעים שלא יודעים לקבל אשמה על דבריהם. להתייחס לעם שלם כאל ילדים מפגרים בגלל השטויות של חלק מהם זה פתרון פופוליסטי שמחזק את הפושע ואת הרודן. לדעתי ככל שיצמצמו את מספר כלי הירייה המוחזקים והנישאים כחוק בידי הציבור, שיעור הפשע בישראל רק יעלה. בברכת שבת שלום, ליאור

yigal1000

New member
לפי מה שאני יודע!!!!

אחרי שנה ביח"מ אפשר להוציא פטור מרמק"מ מקבלים או אחרי 5 שנים במשמר האזרחי הקלאסי...

למעלה