רשיון לאופנוע

רשיון לאופנוע

שלום לכם. במידה ויש לי רשיון למכונית 02, ואני רוצה לעשות רשיון לאופנוע עד 500 סמ"ק (אני מעל 18) מה אני צריך לעשות? איזה טפסים להוציא, איזה בדיקות, וכו'? תודה לעונים

costaet

New member
טופס ירוק

ולעבור בדיקה רפואית וראיה. אחרי זה ללכת למשרד הרישוי ולקבל פתור מתאוריה ושיחתימו שאתה כשיר לנהיגה. שים לך שעוד חצי שנה (החל מראשון בינואר 2007) משתנות ההגבלות בדרגות הרישוי, אז מומלץ שתעבור על הדרגות החדשות ותבחר במה שמתאים לך.

איפה אני יכול למצוא את השינויים?

ואני צריך לעשות עיניים ובדיקה רפואית?
עוד שאלה..כמה בערך יוצא ההוצאת רשיון?

costaet

New member
תשובות

בקשר לשינויים אתה יכול לחפש בפורום אופנועים. עלות הרישיון כמובן משתנה, תלוי במחיר לשיעור ובכמות השיעורים שתקח. המינימום כרגע הוא 15 שיעורים של 40 דקות או עשר שיעורים של שעה. כמובן שיש אגרה וצריך גם לשלם למורה בשביל לגשת לטסט על שימוש באופנוע. לי עלו השיעורים משהו כמו 120 לשיעור של שעה, למרות ששמעתי על מספרים נמוכים בהרבה כמו 70-80 אבל זה היה לשיעור של 40 דקות... בגדול זה לא מסובך להוציא רשיון, זה לא צריך לקחת הרבה יותר ממינימום שיעורים וגם הטסט לא מסובך... אמור לצאת בסביבות 1500-2000 ש"ח.

NewUser4

New member
תשובה

1. יש להוציא טופס ירוק (טופס בקשה לרשיון נהיגה). 2. לעשות בדיקת עיניים. 3. לגשת למשרד הרישוי ולקבל חותמת "פטור ממבחן עיוני". 4. לעשות 15 שיעורים של 40 דקות. 5. לעבור מבחן מעשי הכולל מבחן שליטה במגרש ומבחן נהיגה בכביש.

למעלה