רשיון חובבי רדיו

רשיון חובבי רדיו

שלום, אני מתעניין בחובבות רדיו והייתי רוצה לדעת כמה דברים בנוגע לתחביב: 1. מאיזה גיל ניתן לעשות רישיון (מדובר על דרגה ב')? עד כמה שאני יודע אין הגבלת גיל אבל רציתי לוודא. 2. מאיפה מומלץ לקנות מכשירים (אינטרנט, סוכנים?)? האם יש בעיות במכס בנוגע ליבוא מכשירים? 3. יש ברשותי את הספר "יסודות האלקטרוניקה והתקשורת לחובבי רדיו" בהוצאת מט"ח. האם הוא מכסה את כל החומר למבחן של דרגה ב' (גם את הנהלים וגם את הטכני?) תודה מראש, גיא

4Z1PF

New member
תשובות

1. אין מגבלת גיל בארץ 2. מכשירים תוכל לקנות אך ורק לאחר שיהיה לך רישיון. כל הדרכים שהזכרת טובות. לכל דרך היתרונות והחסרונות שלה. 3. אין בעיות במכס אם ברשותך הרישיון המתאים 4. בספר חסרים שני פרקים: תקשורת ספרתית ולוויני תקשורת. לפרק הנהלים כדאי גם לקרוא את תנאי הרישיון כפי שהם מופיעים על הרישיון שלנו מצידו האחורי.

תודה על התשובות

הנה כמה שאלות ממוקדות יותר: 1. הייתי מעוניין לדעת יותר בפירוט על היתרונות והחסרונות של קניה מסוכן ומהאינטרנט? האם קיימות שיטות נוספות? מה הכי מומלץ? 2. כשקונים את המכשיר, הקנייה כוללת את כל מה שדרוש להפעלה (מפתח מורס, אנטנה, מנוע לאנטנה, מיקרופון, אוזניות וכו')? 3. האם יש אחריות על מכשירים? 4. האם יש את המידע החסר בספר במקורות אחרים (ספרים, אינטרנט)? 5. האם יש הגבלות על מיקום התחנה (אני יודע שיש הגבלה על גובה האנטנה בקרבת נמלי תעופה), או האנטנה? תודה מראש, גיא

עוז מ

New member
עוד תשובות

אופציות קניה: 1. אני ממליץ לחובב מתחיל לנסות ולקנות ציוד משומש מחובבים אחרים - הרבה יותר זול. 2. כאשר קונים מכשיר חדש הוא כולל אך ורק מכשיר ומיקרופון. 3. יש לקחת בחשבון שיש לקנות או לבנות אנטנה, רצוי שיהיה בתחנה מתאם אנטנות, וכמובן צריך מד יג"ע וספק כח שיפעיל את המכשיר, כמו כן יש להביא בחשבון כבל קואקס מהמכשיר לאנטנה. 4. אם אתה קונה מסוכן - יש אחריות. לשאר השאלות אין לי תשובות ברורות.

תודה על התשובות

עוד כמה שאלות: 1. ציוד משומש מגיע עם כל מה שצריך להפעלה? יש חנויות או סוכנים לקניה של ציוד משומש? 2. האם צריך להוציא רישיון למכשיר עצמו (כמו "טסט" במכונית)? תודה, גיא

עוז מ

New member
עוד תשובות

1. בארץ אין חנויות או סוכנים שמוכרים ציוד משומש. 2. אין צורך להוציא רישיון למכשיר, כאשר רוכשים מכשיר חדש מקבלים היתר ממשרד התקשורת והמכשיר נרשם ברישיונך.

למעלה