רשיון בינלאומי

צנוביץ

New member
רשיון בינלאומי

אני מחפש עבודה על יאכטה לכמה חודשים בסביבות אפריל ונרשמתי לאתר שמציע כל מיני עבודות על יאכטות, בפתיחת משתמש אני צריך למלא איזה תעודות יש לי מהרשימה שצירפתי, אז איזה רשיון מהרשימה הבאה מקביל לרשיון הישראי משיט 60:
Master mariner
MCA Master of yachts less than 3000gt
MCA Master of yachts less than 500gt
MCA Master of yachts less than 200gt
MCA Chief mate certificate less than 3000gt
MCA OOW certificate yachts less than 3000gt
MCA OOW certificate yachts less than 500 gt
STCW95 Basic training certificate
Yacht rating certificate
ENG1 medical certificate
Navigational Watch Rating Certificate (NWR)
EDH certificate
RYA/IYT Yachtmaster Ocean (oral+practical) commercially endorsed
RYA/IYT Yachtmaster Offshore (oral+practical) commercially endorsed
RYA/IYT Coastal skipper
RYA/IYT Day skipper offshore
RYA/IYT Advanced powerboat
RYA/IYT Powerboat level 2
Food safety/food hygiene certificate
Non-MCA Officers certificate (give details below)
Coastal skipper certificate
Shipboard Safety Officer certificate
Shipboard Security Officer certificate
Business and law certificate
Navigation and radar certificate (OOW module)
General ship knowledge (OOW module)
GMDSS certificate (OOW module)
Advanced sea survival (OOW module)
Helicopter Landing Officer course
Chief officer commercial II/2 over 3000 gt
OOW Unlimited
Jet ski instructor licence
MCA MEOL
MCA AEC

בנוסף אשמח להמלצות לגבי מקומות שבהם אפשר למצוא עבודות ביאכטות, יש לי משיט 60 ואני מדריך צלילה מוסמך, אם יש פה מישהו שעבד על יאכטה באירופה או בכל מקום אחר בעולם אני אשמח אם תפנו אליי בפרטי כדי שאוכל להתייעץ איתכם בתחום.
תודה

gb228

Active member
למיטב ידיעתי הרשיון הישראלי חסר תועלת במקרה הזה

הרשיון הישראלי טוב רק לארץ ובחו"ל רק לצורך השכרת סירה בחברות צ'ארטר.
לפני מספר שנים חשבתי לעשות OCEAN YACHTMASTER של RYA, והעובדה שיש לי רשיון 60 ו 40 ממש לא עניינה אותם - רצו שאשלים את כל דרישות הקדם שלהם.

skipperrider

New member
לצערי לא יעזור.

הרשויות בכנען החליטו מזמן על בדלנות,התעלמות והסתגרות מהעולם הגדול שבחוץ ואנו השייטים משלמים את מחיר.
ללא לחץ עליהם מצדנו להגיע לחתימה על האמנות הבינלאומיות הנדרשות, הכרה בסילבוס ההכשרות הישראלי ויישור קו עם הנדרש משייטים בתחום באגן הים התיכון נמשיך לקבל תמורת השקעת המון כסף וזמן מצדנו פיסות נייר ששווין מחוץ למים הטריטוריאליים הוא א פ ס!
מי ירים סוף סוף את הכפפה הזאת?

gerson1

New member
לא נכון-רצ"ב ההכרה בחינוך הימי בישראל

הסילבוס תואם את הדרישות של IMO
כולל למפעילי כלי שיט קטנים
ואנחנו חברים בגוף המטפל בנושא זה באמנות הבין לאומיות IMO
וועדות התחבורה של האום

skipperrider

New member
אשמח להמצא טועה...

אך איך תסביר שישראל אינה נכללת בקישור הרצו"ב,אך אלבניה ,הונגריה וכו' נכללות?
&nbsp
https://www.gov.uk/working-sea/training-certificat...
&nbsp
אודה בנוסף אם תעלה את המסמך שפרסמת בפורמט שיאפשר העתקה או הדפסה, אשמח להציגו לרשויות שונות באירופה להתייחסות ,עד כה נתקלתי ר ק בסירוב הכרה והתייחסות בכל עת שהצגתי רשיונות משיט או רדיו ישראלי.
החלטה מ 2010 הייתה אמורה לחלחל מטה כבר מזמן והיא ל א!
&nbsp
מישהו הצליח לקבל ICC אירופי או רישיון להפעלת תחנת רדיו ימית בדגל זר בעת הצגת רישיון ישראלי? תמהתני.
&nbsp
&nbsp

gerson1

New member
אתה מערבב מין ושאינו מינו

הMCA הינו אחראי על מתן הכשרות, יש רישיונות העוברים אוטומטית ויש כאלה שנדרשת להם תוספת\כהוכחת אנגלית
הקורס אותו אנו נדרשים לקשר (משרד התקשורת אגב) אינו בדיוק מקביל לGMDSS
ואכן הינך נדרש לבחינה
תנסה להגיש את מסמכי הכשרתך ונראה מה תקבל
כיום יש לא מעט סקיפרים ישראלים העובדים בחו"ל בין אם בקאריבים ובין אם בשייסל ובמזרח הרחוק
באירופה וטורקיה ישנה בעיה אחרת הקשורה לרישיון עבודה מקומי ובהתאם לחוקי העבודה
אגב כאן מדןבר על COC
http://www.rya.org.uk/SiteCollectionDocuments/cruising/Web Documents/Boating Abroad/ICC Form.pdf
לא ICC
http://www.unece.org/fileadmin/DAM/trans/doc/2013/sc3wp3/ECE-TRANS-SC3-2013-09e.pdf
http://www.unece.org/oes/member_countries/member_countries.html
עקרונית קיבלנו את החלטות הUNECE
לגבי רישיונות שיט, לידיעתך
http://www.rya.org.uk/infoadvice/boatingabroad/icc/Pages/icc.aspx

skipperrider

New member
מרוב מידע וקישורים אבדה דרכי...מודה.

סליחה על מוגבלותי.
אך ממשיך לטעון שמשהו בכ"ז לקוי בממלכה ולא בממלכת דנמרק...
מניסיוני האישי ,כבעל אזרחות אירופית נוספת המתגורר באירופה ובעל יאכטה בדגל זר א ם בקשותיי לקבלת רישיון משיט ותחנת אלחוט של מדינת הדגל באירופה ע"ס תע' משיט ותע' מפעיל רדיו ישראלים נדחות על הסף בנימוק שרשיונותי הישראלים אינם מוכרים ע"י מדינות האיחוד אזי משתמע שהליכי ההכרה לא סגורים עד הסוף עם רשויות האיחוד האירופי. נקודה.
איני בטוח כלל שביום מין הימים לא אקנס היכנשהוא בחו"ל על השטת יאכטתי על דגלה הזר כשאני נושא עמי "רק" תע' משיט 60 ורישיון מפעיל רדיו ישראלים.
אגב, את רישיון תחנת הרדיו הזרה הסדרתי לעצמי ר ק במזל ומעט קומבינה, לא בהליך רשמי ישר ופשוט.
התועיל להאיר עיני בסוגיה?

ז ו ז ו

New member
אירופה כבר מתחילה להתיישר לפי ICC שהדרישות בו מקלות יחסית

לרשיון המונפק בישראל. ולפי הסילבוס אפילו מקילות מאוד.
כלומר הן מכירות הכרה הדדית זו ברשיונות של האחרת.

ברספ"ן יודעים מזה זמן רב, ובכל הדרגים, שהכרה ברשיון ICC תתחייב ובסוף יקבלו הנחתה מהשר אבל הם דוחים את הקץ
מה גם שנעשתה עבודה פנימית שממליצה על צמצום כש"ק, בעקבות כך, לרמת פקידות בלבד ושיחרור תקנים שנדרשים במקום אחר.

skipperrider

New member
אשרי המאמין...

החיים ש ל י לימדו אותי שבעיות אינן נעלמות מעצמן וש... הבירוקרטיה וכוהניה=פקידיה המסורים תמיד ימצאו דרך לצמוח עוד ועוד.

ז ו ז ו

New member
מישהו מנסה לעצור את הספירה לאחור אבל לא להרבה זמן. אירופה

אירופה מיישרת קו עם סילבוס אחיד ותיקני למשיטים שהוא יותר פשוט ומכסה את כל הידע הנדרש.

בעיקרון כל משיט ישראלי צריך לקבל ICC. אירופה למעשה התיישרה
ואימצה את ICC בשתי ידיים רק לפשט את התהליכים. ואילו במדינת ישראל הדברים רק הולכים ומסתבכים.

nissim60

New member
גרשון גם אתה מערבב מין בשאינו מינו....

לא טרחתי לקרא את הכל אבל מה שהצגת לא קשור למה שנשאל בשאלה המקורית.
כל הישראלים שעובדים בחו"ל כסקיפרים או בדרגות אחרות שמצריכים הסמכה כזו או אחרת עברו קורסים במסגרת RYA או IYT או שהייתה להם דרגה מקבילה מצי הסוחר הישראלי שהיא כן מקובלת בניגוד להסמכות של עולם היאכטות.
בשביל להתחיל את דרכך כ - DECK HAND ביאכטה מסחרית בחו"ל כל שאתה צריך הוא לעבור קורס STCW . לא נדרש נסיון קודם ואם יש לך אז יופי לך. זה שיש לך תעודת משיט יאכטה רגיל מישראל מרוסיה או מכל מדינה אחרת זה לא ממש עוזר ולא נותן לך שום יתרון או הקלות.
יש נטייה לערבב בין שייט מסחרי לשייט רגיל תעודה רגילה לא נותת כלום בעולם השייט המסחרי ולא פותרת אותך מהכשרה מסחרית. להיפך בשביל להיות סקיפר על יאכטות מסחריות ברחבי העולם התנאים יותר קשוחים מאשר אצלנו. זה לא החארטה של משיט 40.
נקודה נוספת - רוב המגה יאכטות בעולם מניפות דגל אנגלי וכך הן נתונות לסמכותו של MCA והרשיונות היחידים המקובלים שם הם אלה של RYA ושל IYT או שבעל היאכטה שוכר קפטן או קצין סניור בעל הסמכה של צי סוחר. מי שרוצה לעבוד ביאכטות האלה צריך לעשות קורס מתאים ולהציג זמן ימי של כמה אלפי מיילים ולנהל יומן הפלגות עם כל SIGN ON וכל PAY OFF.
לגבי ICC - יש כבר כמה עשרות ישראלים שיש להם ICC. מדינת ישראל לא תיתן לך וגם לא אנגליה או צרפת. ובטח שלא דרך RYA אם אתה לא נתין בריטי. הגוף היחידי שמוסמך לתת ICC לנתינים זרים הוא IYT והמדינה שהסמיכה אותו לכך היא אירלנד. אז מי שרוצה את התעודה מוזמן כמו אלה שכבר עשו זאת. יש כמה בתי ספר בישראל שמוסמכים לכך. מי שעינו צרה בבתי הספר הישראלים שיסע לתורכיה ויעשה שם.

nissim60

New member
SKIPPERRIDER - ניתן לקבל תעודת מפעיל רדיו...

המוכרת לכל מטרה ועניין ללא שום קומבינה בהליך קצר מאוד. IYT ו- RYA מסמיכים אותך ביום אחד כמפעיל רדיו והתעודה מוכרת ע"י MCA.

gerson1

New member
ניסים יקירי, אתה אכן תומך במה שכתבתי

לגבי MEGAYACHT גם לIYT, ISTHMUS וכד, יש מסלולי RECREATIONAL ומסלולי PRO
כלומר תעודות שהינם לספורטיבי ותעודות שהינם לימאים
בכל מקרה הסקיפרים שעובדים בחו"ל חלקם עם משיט 60 בלבד, אפילו לא 40
ויש COMMERCIAL ENDORSMENT

nissim60

New member
גרשון, אלו שעובדים בחו"ל...

עם משיט 60 עובדים על יאכטות פרטיות או שלא משמשים כסקיפר ביאכטות מסחריות.
מי שרוצה אנדורסמנט לא מקבל אותו ככה סתם הוא עובר הכשרות. משיט 40 זה רישיון ישראלי בלבד!!! אין לו שום ערך בחו"ל למי שרוצה להיות סקיפר מסחרי.
הכשרות של יאכטות בגדול זה לא ענינו של IMO. הם עוסקים בהכשרות של ציי הסוחר שם יש אמנות בינלאומיות והסכמה נרחבת לקבלת רבי חובלים וקצינים מכל רחבי הגלובוס.
משיט 30 60 ישראלי וגם תעודת הרדיו מכובדים בכל העולם ועדיין לא נתקלתי בשום מקום שסירבו להכיר בי כמשיט מוסמך בגלל שיש לי רישיון ישראלי. ברור ששום מדינה לא תמיר לך אותו ברשיון מקומי או ברשיון מסחרי - היא פשוט לא חייבת.

skipperrider

New member
למה אני צריך עוד אחת?

יש לי.
ר ק מבקש שמדינתי שהנפיקה לי אותה תמורת ממון, זמן ומבחנים תדאג שהעולם ג ם יכיר בה.
בדיוק כפי שאני ממיר את רישיון הנהיגה שלי לרישיון מקומי ברחבי האיחוד האירופי.
הגזמתי? לא חושב!

nissim60

New member
skipperrider - כל זמן שתקשיב רק לעצמך אלו התשובות שתקבל....

מדינה מסויימת אפשר שתכיר פורמאלית בתעודה שלך, יכול להיות מתוקף הסכמים שנחתמו או סתם כי ככה היא רוצה, אבל לא תמיר לך אותה ללא מבחן או תשלום אגרה.
למה?ככה! היא לא חייבת. לידיעתך קצין צי סוחר ממדינה זרה שמפליג באוניות ישראליות עובר מבחני ידע ומביא תעודת הסמכה ממדינתו אבל לא מקבל תעודת הסמכה ישראלית.
עוד לא אמרת לנו איזו מדינה לא הכירה בתעודה הישראלית שלך? ואם יש לך אזרחות נוספת למה מדינתך הנוספת לא המירה לך את הרישיון הישראלי?

skipperrider

New member
לא לעניין!

לא בטוח שא ת ה ניסים קורא ומבין את הסוגיה שהעליתי.
לא ההמרה לרישוי מקומי של מדינת הדגל היא הבעיה אלא הה כ ר ה ברישוי הישראלי.
כל עת שסקיפר ישראלי מוסמך נזקק לקומבינות לצרכי השטת יאכטתו הפרטית תחת דגל זר, ישראל לא דאגה למלא חובתה כלפיו להכרה מחוץ לגבולותיה ברישוי שהיא עצמה מנפיקה!
הבעיה קיימת לא רק מדינה אחת אלא בכ ל מדינות האיחוד.
במה שונה ענין הרישוי הימי מרישיון הנהיגה? במאומה, מלבד הטיפול המתבקש להגעה להסכמות עם מדינות האזור.
וע ד אז המחדל, מחדל!
&nbsp
&nbsp

nissim60

New member
אני מבין היטב את הסוגיה....

אלא שסוגיית הדגל היא אחת וסוגית רישיון המשיט היא אחרת. אתה מתעקש לקשור בין השניים בזמן שלכל מדינה יש חוקי דגל משלה.

למעלה