רשומות (ספויילר)

razcoren666

New member
רשומות (ספויילר)

רציתי לשאול שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן, מאז שקראתי את הרשומות לפני כ 10 שנים, בסוף הרשומות של האביב כשרייסטלין גוסס בספריה של אסטינוס הוא מדבר איתו על המפתח לספרי הקסמים של הקדמונים, והדבר נותן לרייסטלין את האפשרות להיתחזק ולהפוך לאדון העבר והווה ובלה בלה, רציתי לדעת האם מישהו יודע מה המפתח הזה אמור להיות והאם הוא מוזכר באילו שהם ספרים נוספים?

zmird

New member
האמת שעברתי את זה כבר

וכל הזמן יש לי תחושה שהמפתח זה או המשקפים, או ברם

razcoren666

New member
אין קשר

לדעתי אין קשר בין הדברים האלה מכיון שברם בסך הכול קשרו לשער של טקיזיס והמשקפיים יכולות לתרגם שפת קסמים לשפה רגילה , לא "לעקוף" הגנות!

בקשר למה שאמרת...

זה לא המשקפיים ולא ברם, כי הם לא קשורים בכל צורה שהיא... נ.ב: דורון, זה בן נעים......

SaberTooth

New member
המפתח...

הכי הגיוני שהמפתח הוא צירוף של מילים, או כישוף מסויים, שמאפשר קריאה בספרים. מכיוון שלא היה תיעוד של המילים או הכישוף הזה בשום מקום, המפתח אבד (לתמיד, כנראה).

razcoren666

New member
לא אבד

ברור שהמפתח כמעט ואבד אבל אסטינוס מדבר על זה שכשהקדמונים עזבו את מגדלי הכישוף והשאירו אצלו את הספרים הם השאירו אצלו גם את המפתח כדי שהוא ישמור עלי, ותוך כדי שיחה מסתבר(אפילו שהוא מצטער על זה) שהוא בטעות פולט את משמעות המפתח, כאשר הוא מדבר על כך שבסוף העולם הוא ישים את ספרי הרשומות על מזבח העולם אחרי שנאלים ישומו עליו את המפתחות ובלה בלה, אבל בעת השיחה לא מצוין מהו המפתח אבל רייסטלין מצליח להבין מהו, השאלה היתה האם הוא מצויין באיזה שהוא מקום?

בקשר לכותרת "לא אבד"

זה לא רייסטלין שהצליח להבין מהו המפתח, בזמן שהוא היה בספריה גוסס פיסטנדנטילוס נגלה אליו שוב ורייסטלין הקריב עוד משהו (נהיה לובש גלימות שחורות כמו בחלום סילבנסטי) וכתמורה להקרב פיסטנדנטילוס אמר לו איפה ספרי הקדמונים והוא הלך לשם, ריפא את עצמו עם הלחשים וראה שם מהו המפתח...

הוא לא מוזכר בספרים אחרים

לפי מה שאני יודע... המפתח לדעתי הוא עוד הקרבה לפיסטנדנטילוס... ופיסטנדנטילוס הוא אדון העבר וההוה וכל הבלה בלה הזה ועכשיו, כשרייסטלין הוא עוד יותר פיסטנדנטילוס הוא אשקרה מתחבר אליו ואז הוא הופך להיות אדון העבר וההוה וכל הדראק הזה...

למעלה