רשב"י

shimrit63

New member
רשב"י

תודה לך בורא עולם על זה שנתת לי לנסוע לרשב"י הצדיק ולראות שם את כל היהודים את כל הילדים שעושים להם את החלקה את הדמעות בעיני האנשים והתפילות לה' יתברך על הציון רבי שמעון בר יוחאי אתה מאחד את הספרדים אשכנזים חילונים ודתיים זה משהו לא יאומן כל אחד אומר רבי שמעון אוהב אותי אין שום מניעות כולם באים להשטח על הציון בוכים במר ליבם על צרות נפשם. רבי שמעון משה רבינו של הדור שלנו בזכותך ובזכות היהודים והתפילות שבאים אליך ומכוונים ליבם לשמים תעמוד בפני בורא העולם היקר שלנו ותבקש שיבנה בית המקדש ושמשיח צדקנו יגיע מהר ממש ושיגאל את עם ישראל מהר ככל האפשר

שאלה בנוגע לחסידות ברסלב

מהי ההנהגה אצל החסידות לגבי כיסוי ראש פיאה נוכרית או מטפחת ? למעשה איך שאני הבנתי את החסידות הזו, היה אדמו"ר אחד ר' נחמן זצוקללה"ה ועד היום אין ממש אדמו"ר מה שכן ישנם מנהיגים של החסידות, כמו רבי יעקב מאיר שכטר שליט"א הרב ברלנד שליט"א הרב שיק שליט"א וכו' וכו', אז זה באמת הולך שכל קבוצה מתנהגת לפי המנהיג שלה ? כי לדוגמא בנושא של פיאה נכרית אני לא חושב שרבי נחמן כתב על זה משהו (יתכן מאד שאני טועה ואם כן תקנו אותי). ולכן השאלה היא מה אומרים המנהיגים כיום ? ואיך נוהגים למעשה בחסידות ברסלב ?

אווווף !!! זה לא נגמר !!!../images/Emo46.gif

שלא תטעו , הכותרת נכתבה בשמחה
עד מתי תשאלו כאן שאלות קרש כאלו (לא להיפגע ! לקרוא עד הסוף ...)? רבנו השאיר לנו רפואות למחלה הסופנית של רבנו ואתם מתעניינים באיזה צבע האריזה !?!? נו חבר'ה , באמת , אתם חושבים שעם זה רבנו רצה שנתעסק ? אדרבא , אם אתה חושב שזה דבר חשוב מאד , תתפלל לה' שיאיר עיניך בנושא. אם זה עניין הלכתי , יש מספיק פוסקים. רבנו הוא הרופא הגדול שמחייה אותנו בכל יום ויום מחדש , מאיר לנו את הדרך בחשכת הגלות הנוראה של הדור הזה , לא סוכנות דוגמנות ... לדעתי , זה לא המקום הנכון לשאלות מסוג זה , אבל יש כאן מנהלים שיחליטו.

אח שלי למה להתרגז ?

בסך הכל אני מסוקרן כיצד נוהגים כיום וסתם לא נראה לי שהרבי שעניין אותו איזה סוג בצל אנחנו אוכלים אתה חושב שלא עניין אותו דבר כזה העומד ברומו של עולם ?

פראזניק

New member
לא ענין אותו איזה בצל אוכלים...

(שאסור לאכול בצל, אמר הבעל שם טוב, לא רבינו). רבינו לא התייחס לפאה נכרית, זה ענין הלכתי שמסור לפוסקים, כפי שכתב "היהודי".

BaaMan

New member
שמעתי מאחד מרבני ברסלב

בס"ד שרבנו אמר... אולי בשם הבעש"ט

הבעש"ט אמר לא לאכול בשבת...

רבנו הקדוש אמר: אם בשבת לא, אז בוודאי גם לא בששת ימי החול. ר' פראזניק יקר, עדכן את המאגר... ואתה חרדי ומאמין, לא הגבתי להתגרויותך בפורום "ההוא", והנה אתה מופיע כאן, אז כאן קבל את האמת ממי שאמרה. הענין הנדון (פאה נכרית) בפרט בדור שלנו, הונח על שולחנם של כל גדולי ישראל, לא תמצא אחד מהם שהתיר בפה מלא ללא כמה וכמה הסתיגויות, והגדרת צורת ההיתר במדויק, בנדון דידן. רוב הפוסקים המכריע, אוסר הנדון איסור מפורש! אלו המתירים, נדחקים לעשות כך, בלית ברירה, ולא ניחא להם בכך. צדיקי הדור הקודם דוגמת הבבא סאלי זצוק"ל צרחו ככרוכיה כנגד הפירצה הנוראה שבאה בעקבות המצאותם של מתירים ל"פרוקה" הקדמונית. ועכשיו, בא רגע נתבונן בעיני הדיוטות.... לך ברחוב בבני ברק, ובכמה שכונות בירושלים. אותן נשים נשואות שמסתובבות בחוץ עם פאות, לבושות בדרך כלל, עם בגדים הדוקים ומבליטים, שסעים וכו', לפעמים הן מושכות תשומת לב הרבה יותר מסתם בהמה שמסתובבת עם בשר מגולה.. אז שאלה לי אליך "ולכל שומרי ההלכה" הקנאים, המגינים על "הפוסקים" "ונהרא נהרא ופשטא"... סתם ככה בתור חרדי מאמין, אתה לא מבין שהפאה הנוכרית היא רעה חולה? זהו, אני גמרתי עם זה, פראזניק, סלח לי, וסילחו לי שאר החברים אם גלשתי, (וגלשתי), פשוט לפעמים כדאי לתת זבנג וגמרנו. ולך מנהלת חצופה שאני יודע שקוראת את הודעותי בשקיקה: גם אם תמחקי אלף הודעות, את האמת לא תוכלי למחוק! אכן עונה לך המראה....כן יש יפה ממך......!

דע כי יש לדון את כל האדם לכף זכות..

למה להפוך כל דבר לויכוח??? אוף. רבינו אמר שהיתה לו בחירה אם לכתוב ספר הלכות או ספר של עצות והוא בחר בלכתוב ספרים כ"כ מחזקים מלאים בעצות אמיתיות ונכונות כיצד להתקרב לקב"ה- תלכו עם פאה או עם מטפחת- זה לא העיקר! קל לדבר בצריך ככה ואסור לעשות ככה...אבל הרבה יותר קשה להסתכל על התמונה הכללית ולא לשכוח שבכל ההלכות ה"קטנות" האלה- להכל יש מטרה אחת וזה שנעשה את רצון ה' כאן בעולם ונתקרב אליו כמה שיותר- ככה שבהלכות אין טעם להתווכח- כל אחד הולך לפי רבו וזה בסדר גמור! אבל באופן כללי חסידות ברסלב הולכת תמיד אחרי רבינו נחמן כי באמת איך אפשר בלי העצות והדיבורים שלו????!! אז יאללה תפסיקו כבר לריב זה הרבה יותר גרוע מללכת עם פאה או לא...

LOVE&PEACE MEN DO YOU HEVE

A GOYINT MEN WE CEN CLAIMB TO THE TOP OF YUOR MIND AND THERE' WERE THERE IS NOTHING WE CEN BE HAPE שמע ילד, התלמוד הבבלי, דהיינו 60 מסכתות, מלא בויכוחים, כדי להגיע להלכה למעשה, ברורה ומבוררת! המעשה הנו רצונו יתברך... אין לקדוש ברוך הוא בעולמו רק ד' אמות של הלכה, ריבוי הרבנים מזיק לאמונת היחוד. ואין לנו את הלוקסוס הזה כל אחד לעשות מה ש"רבו" אומר לו. "ישנו עם אחד מפורד ומפוזר בין העמים" אמר המן. נכון שבאנו מגלויות רבות, אבל אנחנו כאן! אם רק על הכשר לביסלי יש 10 בדצ"ים.. אז אתה רוצה בירור הלכה על נושא "שולי" כמו פאה? רבנו לימד אותנו בדיוק את זה.... לא להתבלבל מהם ומכל המונם... מי שבוער בו קדושת הברית של רבנו שאתה מתהדר בנוצותיו מריח מייד את הרפסנות או שמא ההתרפסות בדבריך, אתה לא מבין שצריך להבין על מה מדברים?

שמעי נא נערה מעל הזמן

לא עברתי על כרטיסך האישי לפני שהוצאתי את תגובתי הקודמת לכן, קבלי את התנצלותי על הטעות בפורמט ההודעה. לגבי התוכן, לגבי דידי הנו אותו תוכן, מצידי תבזקי עליו חופן סוכר, שאפשר יהיה לבלוע אותו, בכל מקרה אומר לך את שאני מלמד את ילדי הקטנים, כשהגדולים מדברים, לשתוק! להטות אוזן, וללמוד!.

אוקיי ירדת לרמה האישית וזה בסדר

אשתי עצמה הולכת עם מטפחת ואם כל זה אני מבין נשים שהולכות עם פאה למה? כי אני יודע שחוץ מהבאבא סאלי ועוד רבנים ספרדיים יש עוד רבנים ! אבל זה לא העניין של האשכול הזה אני פשוט התעניינתי כיצד נוהגים חסידי ברסלב זה הכל והערה לזה שקורא לעצמו יהודי: לעבור על מלבין פני חבירו ברבים אין על זה מחלוקת ולכולי עלמא זה אסור ! אם אם היא אשה היא עדיין בכלל חבירו. היו שלום און האט מיר א גוט יאהר !

ועוד יותר לדייק

מי שאינו חבר לבאבא סאלי אלא מחשיב עצמו לתלמיד הרב קנייבסקי או הרב אליישיב מצוה לשונאו! כך כתוב בתורה החדשה של הקורא עצמו יהודי

אני רק רוצה להגיד משהו-

אם לא שמת לב לא נכנסתי בדיוק לתוכן של הויכוח על הפאה או מטפחת מסיבה אחת- כי אין לי שום כוונה להיכנס לשום ויכוחים. וזה ממש לא תורם לשום דבר ולא לאווירה בפורום להפוך כל שירשור לויכוח. אז מצטערת שאני לא רוצה להיכנס לתוך זה. זו בדיוק לא המטרה שלי. ואם אתה אומר שכל העניין של העולם זה הלכה יש גם הלכות שבין אדם לחבירו.. מצטערת באמת שאין לי מטרה לפגוע אני רק ממש מבקשת לשנות את הגישה. (ורק בדרך אגב- אם לא היית ישר מתנפל עלי והיית מתעניין גם בדעה של ילדה קטנה כמוני היית אפילו מתפלא לשמוע שאני גם לא תומכת כ"כ בפאה-אבל זו בכלל לא הנקודה לפי דעתי. המשפט על חשיבות ההלכה שציטטת נכון. אבל זה נכון רק לעולם הזה התכלית של ההלכה והמצוות היא בעולם הבא וזה מה שצריך להיות במרכז ההלכה היא הדרך להגיע לכך. חו"ש לא אמרתי שצריך לזלזל בה אם זה מה שהובן מדברי.)

אוף ...

מטרתי היתה אך ורק סקרנות לדעת *עובדות* לא רציתי בכלל להיכנס לעצם השאלה אם זה מותר או אסור זהו . לדוגמא חב"ד אני יודע שהם עם פאה תולדות אהרן אני יודע שהם עם מטפחת ופשוט הייתי מסוקרן איך נוהגים בברסלב וחבל שזה התדרדר לרמה הזו. ומכאן בקשה להרב פראזניק שליט"א תעביר לארכיון או תמחק את כל השרשור הזה! תשובה על שאלתי אני כנראה יקבל במקום אחר ובכלל סקרנות היא מידה לא הכי טובה...

העולם בנוי על מי שבולם פיו בשעת

מריבה. אני מודה לה' יתברך שזיכה אותי והעניק לי את הזכות האדירה הזאת 4 פעמים היום כאשר 3 פעמים מתוכם עם אותו האדם. ריבונו של עולם, אני לא יודעת במה אני זכיתי אבל תודה רבה
תודה רבה ריבונו של עולם שעזרת לי לשבור את מידת הגאווה. תודה רבה ריבונו של עולם על כי עזרת לי להיות היום בין אלה שעולבין בהם והם שותקים. ריבונו של עולם בבקשה תסלח לאנשים שמשתמשים בכינוי גנאי שפחה כדי להעליב אותי. אני ריבונו של עולם שפחתך ואני גאה בזה. ריבונו של עולם אני גאה להיות שפחתך למרות שיש אנשים שמשתמשים שזה ככינוי גנאי כדי להעליב אותי. אני הייתי גאה בהיותי שפחתך בעבר, אני גאה להיות שפחתך בהווה ואמשיך להיות גאה להיות שפחתך בעתיד. אני יודעת ריבונו של עולם שאתה דואג לי ואוהב אותי. העבר גם מוכיח שאתה לא אוהב שמתעמרים בי ומוכיח את זה גם בשטח כלפי האנשים שמתנהגים כך כלפי. לכן אני מבקשת ממך ריבונו של עולם שתסלח לאנשים שעלבו בי היום. זה היצר הרע שמתעתע בהם. ואנא ריבונו של עולם, עזור לי לסלוח להם מכיוון שגם אני בן אדם וגם עלי היצר הרע עובד ואתה יודע שעברתי היום יום קשה. קשה לאדם לשתוק כשעולבים בו. נדרשים כל כוחות האדם בשביל זה ונדרשתי למאמץ הזה 4 פעמים היום. כבר אין בי כוח.

למעלה