רק שיקשיבו

kshimshon

New member
רק שיקשיבו

איבדתי את חבר שלי לפני שנה. בעוד כמה ימים אני אמורה להיות באזכרה שלו. להיות חזקה בשביל אמא שלו, אבא שלו, חברים שלו. אני אמורה להראות איזשהי התקדמות. הבכי ההיסטרי כבר לא לגיטימי. הייתי אמורה לעבור איזשהו תהליך במהלך השנה הזאת. אני מרגישה כאילו רק אתמול נתבשרתי על הנורא מכל. אני לא כל כך מבינה מה אני עושה כאן ומה הסטטוס שלי. אני בסך הכל חברה שלו, אבל זה כל כך הרבה. אני לא במעמד של אישה, אבל גם לא במעמד של חבר... אני האהובה שלו. אני האחרונה שהוא התנשק איתה. אני האחרונה שהוא אמר לה: "אני אוהב אותך." אני האחרונה שהוא קנה לה זר ורדים. אני האחרונה... הלוואי והיו לו עוד מאה אחרי ולי נותר הכבוד המעורער הזה להיות האחרונה. אני לא יודעת למה אני כותבת. אולי אני קצת מפחדת לקראת השנה. המעמד הנוראי הזה שמכריז שלמרות הכל הזמן מתקתק. העולם שלך קופא אך השעון בעקשנותו הנוראית מתקתק.

eaz1514

New member
אין כללים לשכול ולתהליך האבל

לא כתוב בשום מקום שאחרי שנה צריכה להיות התקדמות. האזכרה הראשונה היא הכי קשה. לא משנה מה המעמד, חברה, האובה, אמא, אחות. את מתאבלת ביחד עם כל אוהביו ולכל אחד הקצב שלו. לנו האזכרה הראשונה היתה קשה, נתבקשתי להגיד כמה מילים. קראתי מהכתב כי לא בטחתי שאצליח להתרכז, בני הבכור שאל אמא אולי נעשה את האזכרה בבית, הוא לא אוהב את בית הקברות. האמת גם אני לא. אני ממעטת לעלות לקבר כי רונן אתי כל הזמן. רק מדי פעם במקום ללכת הביתה אני הולכת לרונן לכמה דקות. משתדלת לא לבכות הרבה כי רונן לא אוהב שאמא בוכה, אבל לא תמיד מצליחה. וגם אני האחרונה שנישקה אותו, האחרונה ששמע ממנו אמא אני אוהב אותך מאוד מאוד לפני ששקע בשינה שממנה לא התעורר. זו זכות גדולה ואני נוצרת את הרגעים האלה כמתנה מיוחדת מאוד. תני לזמן לעשות את שלו ואל תעשי חשבון לאף אחד. אין מרשמים או מתכונים ואין קיצורים ואת לא חייבת להיות חזקה בשביל אף אחד רק בשביל עצמך. אמא של רונן

למעלה