רק רציתי שתדעו

niruzu

New member
רק רציתי שתדעו

אהלן לכולם אז ככה-אני נורא נורא מכבד את המפלגה שלכם תמשיכו במאבק שלכם ושלעולם לעולם לא תעברו לצד הימיני של המפה-ובייחוד לא למפלגת שינוי שהורסת את השמאל הישראלי למעשה. אני אישית הצבעתי בבחירות האחרונות למפלגת העבודה ואני גם כנראה אתפקד אליהם אבל יכול להיות שאם הפלגה הזאת תאכזב אותי שוב תיכנס לאחדות אןו שטות אחרת אני ישקול להצביע למרץ המפלגה הנקייה ביותר בארץ ועם המצע החברתי הנכון ביותר. אל תשכחו אף פעם-המלחמה היחידה שננצח בה היא המלחמה על השלום. ולכל הסרבנים שביניכם-חברה מעריך את הדעה שלכם אבל המדינה מעל לכל אתם מוזמנים להגיב

Revolution kid

New member
אתם צודקים, נקיים אבל...

לא הצבעתי בשבילכם. הצבעתי לפואד ולויצמן שירי. אני לא תומך בממשלת אחדות, אבל הצבעתי לעבודה. תתעורר ! כל הסימנים מצבעים מרצ ! מפלגת העבודה, פואד וויצמן שירי אשמים במצב של השמאל בארץ ! כל הסימנים מצבעים מרצ, כל הסימנים מראים שהיית צריך להצביע מרצ, אבל הצבעת אמת. עכשיו, נתת עוד קול לממשלה של שרון. תשקול להצביע מרצ ? לפי מה שכתבת אתה כבר בשלב של לחלק סטיקרים בצמתיים

PeAcE OuT

New member
רציתי דווקא להתייחס לפסקה האחרונה..

לגבי הסרבנים. אני לא מצדיק אף סרבן, אבל אני חושב שזה חשוב שיהיו אנשים שכאלה במדינה שלנו. האנשים הללו הם המצפון של המדינה, אלה אנשים שמוכנים להלחם עד הסוף למען מה שהם מאמינים בו, גם אם זה אומר ללכת לכלא 6 לבלות שם את השירות שלהם. אני לצערי אין לי פרופיל קרבי ולכן לא הייתי צריך להלחם עם צה"ל לגבי הסוגייה הזאת, אבל אני אגיד לך בדיוק מה שאמרתי בראיון שהיה לי בצו. שאלו אותי אם יש לי איזשהי בעיה אידיאולוגית לגבי שירות קרבי ואמרתי להם שיש לי בעיה אידיאולוגית עמוקה עם שירות בשטחים מכיוון שאני מתנגד קשות לכל שהייה של צה"ל שם, אבל אין לי שום בעיה עם שירות קרבי. אמרתי להם שאם צה"ל ייסוג מהשטחים אני אהיה מוכן להיות הראשון שיעמוד ויגן על הגבול, ובמלחמה לא תיהיה לי בעיה להיות בקו הלוחם הראשון, אבל בשטחים אני לא מוכן בחיים לשרת! אני תומך בכל פעולה סרבנית שיש לה טענה דומה לשלי, אני מתנגד לכל הפציפיסטים שאומרים שקשה להם להחזיק נשק ולכוון אותו על מישהו, אבל תומך בכל מי שאומר שאין לו בעיה להיות בקרבי אלא יש לו בעיה להיות בשטחים. זאת סרבנות, אבל סרבנות עם אידיאולוגיה מיוחדת ועם סיבה מתאימה! הסרבנות מהסוג הזה היא חשובה למדינה, כי רק אם העם יראה שהחיילים לא מוכנים להלחם שם הוא יבין שמשהו כאן לא בסדר ושצריך לצד משם. ואני חוזר ואומר-הסרבנים הם במקרים רבים המצפון של המדינה שלנו! במדינה כל כך לאומנית ולוחמנית זה טוב שיש קצת אנשים שלא מוכנים ללכת עם הזרם הזה, להתנגד לו, ואף לשלם על כך את המחיר!

Neta558

New member
אז אתה מסכים רק לאידיאולוגיה שלך?

אתה מצדד בסרבנות שטחים, אבל "מתנגד לכל הפציפיסטים שאומרים שקשה להם להחזיק נשק ולכוון אותו על מישהו". האם סרבנות מטעמי פצפיזם אינה סרבנות מצפונית בעיניך? מהו אם כן הפצפיזם? אתה תומך בסרבנות פוליטית, אך רק זו "שיש לה טענה דומה" לשלך. תמיכה זו, היא דבר והיפוכו. אינך יכול לטעון שסרבנות פוליטית כלשהי היא לגיטימית רק כאשר היא מגיעה בשל דעה מסוימת, ולשלול אותה כאשר דעה אחרת עומדת בבסיסה. הנושא מאד מבולבל בדבריך, שכן סירוב מטעמי פצפיזם כלל אינו סירוב פוליטי, הוא סירוב מצפוני לחלוטין. אתה תומך בשירות קרבי, אך לא בשטחים, אבל מתנגד לסירוב מוחלט של הפצפיסטים. מדוע בעצם? הרי הסרבנות הפוליטית מחלישה את הצבא הרבה יותר מכל סרבנות מצפונית. סירוב סלקטיבי הוא אחת הבעיות הקשות ביותר שצבא עשוי להתמודד עימן, בעוד סירוב מלא הוא מוחלט ואינו גורר בעיות אחרות. צה"ל, אגב, חושב דוקא שפצפיזם היא סיבה מוצדקת לסרבנות בעוד דעות פוליטיות לא. (זה שהוא לא מכיר בעובדה שבנים מסוגלים להיות פצפיסטים, זה כבר סיפור אחר...) יום טוב, נטע

למעלה