רק רציתי להגיד ש..

אא ניר

New member
רק רציתי להגיד ש..

זה מעצבן אותי, שאני צריך להסביר לבני בן השש מה זה לוטו, טוטו, צ'נאס ושכאלה. מעצבן אותי שבן שש נחשף בכלל להימורים, ושאני צריך להסביר מה לא טוב בזה.. חושב שפרסומות להימורים, גם אם אלו בחסות המדינה, לא צריכות להיות משודרות לפני עשר בלילה. לא ככה ?

לא...לא ככה.

ואין זה שחסיד אנוכי של הימורים...לא בכוון,לא ברעיון,לא אצלי בארנק... זה רק שחסיד עוד פחות של התערבות הממסד בקביעה של מה זה טוב רע או בכלל... וכל עוד המדינה מוצאת לנכון לממן את בתי הספר שלה דרך הלוטו לא רואה שום הגיון בלשחק עם הילדים בבת יענה.

אז

לא רוצים בת יענה חשוב שתהייה מודעות אך באיזה גיל? הילדים של היום ..יש להם אנטנות מכוונות ומחוברות לכל פלסמה מקוונת..ועל כן..אם רצונך בבידוד תקשורתי יש כמה אפשרויות: 1. להוציא את הטלוויזיה מהבית. 2. להתנתק מהאינטרנט\ 3. לסגור רדיו. 4. לנקת פלא פון. ועכשיו נלך על דרך החסימות..מה יש בשוק היום כדי לחסום דור צעיר, רענן ותמים מהמדיה הפירסומית המקלקלת לנו את הילדים: יש מה שניקרא : חסימות לתוכנות ואתרים אסורים באיטרנט לגיל מוסיים..ואפשר לקנות תוכנות חסימה. תבדוק עם הכבלים שלך: האם ייתכן שיש אפשרות חסימה לתחנות וערוצים לא רצויים ? ואם כל זה לא עוזר אתה יכול להסביר..להתעצבן..אבל להסביר ולדבר להגיון של הילד. יותר מזה..לך תעביר חוק בכנסת.

שלי 9

New member
בתרבות הזו שאופפת אותנו..חייבת

לומר שיש דברים גרועים מזה.. לדוגמה לי יותר מפריע שכדי לפרסם אבקת כביסה שמים אישה (בדר"כ מזרחית..) שמתארת את הסגולות המופלאות של האבקה..מה היה קורה אילו היו שמים גבר מן היישוב שיפרסם את האבקה ??(מה ,בעידן השוויוני של היום גברים לא "מסייעים" לנשותיהם בעבודות הבית??) הרי מן המפורסמות הוא שהפרסומות לא רק משקפות מציאות אלא הן גם יוצרות אותה.. על אותו משקל שימוש באישה מצודדת למכירת רכב.. יש עוד הרבה דוגמאות אבל היריעה קצרה מלהכיל אותן.. בקיצור מה שתארת לא נעים אבל יש דברים גרועים מזה..

d a n i e l s 5

New member
יווווווווו או שאת לא רואה פרסומות

או שאת כל כך "שבויה ".שאת כבר לא מבחינה :) האשה המזרחית היחידה שפרסמה אבקת כביסה היא מרגול..וגם זה הגיע אחרי הרבה שנות חושך שבכלל נתנו לאשה ממוצא מזרחי למכור משהו :) כי הסטיגמה היתה שאשה מזרחית לא מוכרת ובטח ובטח לא אבקות כביסה. ובאשר לגברים שמסייעים לנשותיהם.....בשנתיים האחרונות זה מה שהיה בפרסומות האבא שמבשל צהריים לילדים, האבא שמנקה את הרצפה, ועוד ועוד ועוד...עד כדי פאטתיות.... ולעניין א.א.ניר ובן השש...וואלה , אפשר שלא לראות ערוצים מסחריים ומאידך .....אפשר להראות גם את הצד השני של המטבע , כמו שכתב איש העולמות .......הטוט'לוטו הוא זה שאירגן לו את המתנ"ס /מרכז הספורט..ועוד מפעלי תרבות כאלה ואחרים בשכונה שהוא גר.

אא ניר

New member
לא נראה לי...

{סליחה} יחסי מין מלאים הרבה יותר טבעיים, נעימים, יפים, והגיוניים מהימורים, ובכל זאת הטלויזיה המסחרית לא תראה אותם. עירום מלא זה סופר-טבעי ויפה, ובכל זאת לא תראי אותו. עירום מרומז גם הוא מגניב בריא וטבעי ואותו תמצאי רק לאחר עשר בלילה. אגב, בכלל, כמו שפרסומות לזונות לא באות בחשבון בעיתונות היומית או בפרסום חוצות, כך לדעתי גם הפרסום להימורים צריך להעלם משם. העניין הוא שלמפעל הפיס יש כזה "לובי" בכנסת... ולגבי המתנ"סים וכו'. זה לא מן העיניין. לא רלוונטי. ממש לא הצד השני של המטבע. אפילו לא הפרופיל של המטבע.

deena

New member
ביום שכבודו

יושיב את בנו {בן השש} לצפות בסרטים שיש בהם "יחסי מין מלאים",{קרי פורנו} ויעלה את הטוענה שזה בגלל שזה טבעי, נעים והגיוני {בייחוד יותר מפרסומת ללוטו}, הרי שיהיה אפשר לטעון לשפיותו של אביו של הילד {בן שש} או לחילופין למסוגלותו ההורית. ברם, היה אפשר להסביר לילד {עיין ע' הודעתה של daniels} מה תרומתו של מפעל הפיס ולאן כספי ההימורים הלא טבעיים, לא נעימים, לא הגיוניים ולא יפים הולכים. (או פשוט להסביר לו שיש 'הימור' שהוא חוקי, ויש הימור שלא, ושאין כל הגיון בכך. הרבה ילדים דווקא מספיק אינטלגנטים לקלוט את זה- הרי כל עולמם סובב סביב מצבים בלתי הגיוניים בעליל.) יש עצים הרבה יותר ראויים להתלות עליהם.

ילוטייל

New member
אל גולדסטין היה אומר...

בתכניתו מידנייט בלו הזכורה לטוב בערוץ J ככה: פ...יו מר נשיא, אלימות דם ורצח מותר להראות וסקס אי אפשר, למה באמת???

שלי 9

New member
זה לא מדוייק ..תראי את הפרסומת עם

זהבה בן שמפרסמת מוצר לשטיפת רצפות..מה את חושבת סתם לקחו אותה? (האישה "המזרחית הקלאסית" לשיטתם..זו שמזוהה עם נקיון +הקפה ביד..הנה לך הנצחת סטראוטיפ מושלמת:) עוד נקודונת למחשבה יש את הפרסומות האלו שבהם האישה מופיעה ומפרסמת אבקה או ואט אבר..ואז יוצא ה"מדען" שהוא גבר כמובן.. לבוש בחלוק לבן ..ומתאר בקול סמכותי את נפלאות האבקה..שהרי היא לא מספיק "טובה" לעשות זאת.. יש הרבה רעות חולות בתחום הפרסום וזה נושא רחב ומרתק.. את אמנם צודקת שיש פה ושם הבזקים של פרסומות קצת יותר שוויוניות..אבל הן מעטות מדי בים הפרסומות הבעייתיות..

d a n i e l s 5

New member
אחחחחח כשאומרים לי שאני לא מדוייקת.

זה עושה לי את זה :) דיברת למעלה על אבקות כביסה..עניתי לך על אבקות כביסה :) אבל בואי נלך על הדיוק שלך .....זהבה בן באה אחרי מרגול...אחרי שהבינו שגם טלנטים מהמיגדר המזרחי יכולים למכור (מה שבפועל הוכח שלא נכון , שזה סיפור אחר בפני עצמו). ובעניין המדען וכל מה שרשמת שם .....יכולה לענות לך ש"גם רומא לא נבנתה ביום" אבל מתעקשת להגיד בריש גלי, שלפעמים הרצון הזה לרצות את כל המיגדרים ....נראה פאתטי :) (בעיני) למען גילוי נאות אני אספר לך שהרבה אני לא מבינה בחיים .......אבל את ה"מדיה" הזאת אני קצת מבינה .

החתולית

New member
לא בשביל משהו

אבל את מרגול החליפה חני נחמיאס - אישה שלכל הדיעות מייצגת את המזרחיות, הפשטות ועקרות הבית (אין ביטוי כזה, אבל שיהיה). אחת הפרסומות הראשונות של חברת סנו היתה לפוליוויקס ובה השחקן דורון צפריר מנקה רצפות בעוד אשתו מסבירה כמה המוצר טוב. דומני שגם היום משודרת מדי פעם פרסומת בסגנון. לא צריך לחפש אפליות בזכוכית מגדלת היכן שאינן קיימות, הרי כולנו יודעים שיש מספיק גם כך.

d a n i e l s 5

New member
א-ה-ב-ת-י !

. לא צריך לחפש אפליות בזכוכית מגדלת היכן שאינן קיימות, הרי כולנו יודעים שיש מספיק גם כך. כמה נכון .

L o v e M e1

New member
דורון צפריר הוא לא רק שחקן הוא עו"ד

אז הנה גם עו"ד עושה ספונג'ה לפרנסתו. ואם זו לא אפליה מתקנת אז.....

החתולית

New member
חשבתי שהוא רו"ח

זוכרת אותו עוד כשלמד בניסן נתיב ועשה תפקיד נפלא ב"כולם היו בני חוץ מנעמי".

למעלה