רק פה

Free Smile

New member
רק פה

- A traveler on Ducati in the Dam square asks a bicycler next to him which way is Germany
- A policeman admits he prefers drugs won't become illegal
- Foreigners explain in a harsh, almost scolding, tone if you wanna work in Holland you should speak dutch
- two Policemen in uniform smile and stop in the middle of their patrol to do a favor and take a photo of a group of young tourists in the red light district

crazy Adam

I'm sure there are more, feel welcome to share

חנהר

New member
כן זה מה שאני אוהבת בגלנדיה

אנשים לוקחים את הדברים כמו שהם, פשוט ורגיל. מלח הארץ מה שנקרא!

בא אני אספר לך משהו שיכול לקרות רק בהולנד ייתכן שגם במדינה אחרת, כן.

לפני שנה וחצי מצאתי זוג נעלי עקב בחנות Sacha שב-Zwolle, לחנות לא היה להם זוג במידה שלי. תמורת 10 יורו יכולתי להזמין זוג במידה שלי שאותם אוכל לקבל בחזרה במידה והנעליים לא ימצאו חן בעיני.
אחרי שבועיים הנעליים הגיעו, מדדתי הכל טוב ויפה. ניגשתי לקופה על מנת לשלם את שאר הסכום שאמור היה להיות אז 30 יורו. (הנעליים עלו 40 יורו ו10 יורו כבר שילמתי מראש).
הקופאית גבתה ממני רק 20 יורו. שאלתי אותה מדוע לא 30 יורו? היא ענתה לי שמאז המחירים ירדו, יש סייל, כך שאני לא צריכה לשלם את המחיר המקורי אלא העדכני.

משהו שלא קרה לי בישראל.
מה שכן קרה לי בישראל הוא להלן:
מראש הייתי צריכה לשלם מחיר מלא עבור הנעלים במידה ורציתי להזמין אותם. לכשהנעליים יגיעו ואמדוד אותם והיה ומלא מצאתי בהן שום חן לא אוכל לקבל את כספי בחזרה, מה שכן אוכל לקבל הוא זיכוי, או לקחת זוג אחר.

Free Smile

New member
זה מוכיח יתרה את שאמרתי לבנקאית פה

בישראל אני חושש שיש קאץ' ואני למד להיות חשדן לכל דבר ובמיוחד לבנקים. כאן אני סומך עליך שאת יודעת מה הכי טוב בשבילי.
<<אפילו שחשדתי קצת, כי קשה להתנתק לגמרי מהטבע הזה>>
די זורם פה.
אפילו אין שומר בכניסה לבנק. הזוי!

FalseFlat

New member
המבורגר

חנה עשית אותי רעב עם ההמבורגרים למטה,
קיצר פעם אחת שהיינו באמסטרדם נכנסנו למקדונלדס (סתם היינו רעבים מאד), מזמינים שתי ארוחות עם המבורגר וצ'יפס וכמובן שהצ'יפס מגיע, אני מתחיל לנשנש כי אני רעב (ואני רגיל לעשות את זה) מחכים להמבורגר בדיוק דקה וחצי, פתאום הקופאית מגיעה, לוקחת את הצ'יפס ! אני מסתכל עליה במבט מוזר והיא אומרת לי , 'מצטערת שהצ'יפס שלכם מתקרר בזמן שאתם מחכים להמבורגר, הולכת ומביאה לנו 2 צ'יפסים חדשים וחמים - יחד עם ההמבורגר, כנראה קלטה שאני רעב ושהאחרוחה לא תספיק לי. :D

-במקרה אחר שנסענו בטראם שאלתי את הנהג אם יש כרטיס יותר זול מזה של התיירים (לפני שהתוודעתי לOV צ'יפקארד), הוא התעצבן, אמר שזה לא בסדר שכרטיס עולה לנו 2 אירו, ואמר לנו פשוט כנסו, הסתכלתי עליו (לא כמו ישראלי מצוי) ואמרתי לו 'מה ?' הוא צחק ואמר כנסו אין צורך לשלם.

זה ועוד. האם זאת אדיבות נפוצה או שסתם היה לנו מזל ?

חנהר

New member
אכן זה נפוץ

לא בכל פעם שעליתי לטראם הייתי צריכה לשלם, לא שהתחמקתי אלא פשוט נתנו לי להיכנס חינם.

חנהר

New member
כן, אל תתן לתחושה הזו לסנוור אותך

ז"א תמיד תשאל שאלות, גם אם אתה מרגיש שלא עובדים עלייך, זה ידע אישי עבורך.
יש בהולנד הרבה פעמים גישה שמנסים לנופף אותך, סטייל: נו כבר קיבלת את מה שאתה צריך, להתראות.

Free Smile

New member
עוד "רק פה"

הלכתי לשאול שומר ב FOOD CENTRE -אחרי שהובהר לי שזה רק wholesale ולא בשבילי- איפה יש סופרמרקט.
הוא אמר "יש אחד שם (כיוון אחד) ואחד שם (כיוון הפוך)."
שאלתי איזה טוב יותר, זול יותר?
הוא ענה: "היי זו מדינה דמוקרטית, כן? אתה צריך ללכת לשני המקומות ולבדוק ולהחליט בשביל עצמך"
איזו תשובה

למעלה