רק על עצמי ידעתי לספר.....

firewall29

New member
רק על עצמי ידעתי לספר.....

שלום אני בן x שנים ויש לי 2 חולי נפש מקרבה ראשונה (אמא , ואח). הכל החל לפני הרבה שנים עוד שהייתי בן 4-5 שנים לא אספר מה גרם לכך אבל אימי נהייתה חולה והמצב הנפשי כמובן רק התדרדר כמובן שזה גם דירדר את המשפחה ופירק אותה למשפחות אומנה (לא אספר מה עברתי שם) אבל ברבות השנים המצב רק התדרדר ממחלה קטנה ופשוטה לכאורה המצב היגיע לסכיזופרניה פרנואידית שבעקבותה היו כמובן אישפוזים (גהה) וכמובן הכל נפל על הילדים והאבא לא אגיד מה עבר עליי ומה ומו כי זה יצריך כמה שעות טובות על מנת שאכתוב ואספר את "הסיפור שלי" עכשיו קרה משהו חדש במשפחה להיט חדש - מתנצל על הציניות. אחי שהחליט לטייל בחו"ל אחרי צבא מחליט לעבוד שנה שנתיים ולטייל במזרח הרחוק . טיול שארך כ- 10 חודשים טיול שכלל שנטי שנטי גראס מריחואנה כמה ראשים ביום...סוטול אמיתי לטענתו הוא לא נגע בפטריות וכו. הוא נחת בארץ ועוד בחו"ל פגשתי אותו לפני שחזר ארצה הוא נראה בסיידר גמור. שהוא נחת הוא החליט שהוא חוזר בתשובה כן כן בתשובה והולך ללמוד בישיבה ניסינו להגיד לו שיעבוד שיחזיר חובות וכו אבל לא..... עכשיו זה הזמן משיח עומד להגיע ולכן הוא הלך לישיבה. וכל כמה חודשים שיגע לנו את השכל אני לא מרגיש טוב.... לא יודע המ קורה איתי אני חוזר הבייתה וחוזר חלילה לישיבה עד שיום אחד הוא אמר אני לא מרגיש טוב תבואו תקחו אותי לקחנו אותו והבנו שהוא לא בסיידר ובשעה מאוחרת לקחתי אותו לפסיכאטר תענוג מאד יקר למשפחה שנחשבת למשפחה מתחת לקו העוני. ואחרי פגישה איתו קיבל איזה כדור והפסיכיאטר אמר לו לקחת את הכדור שבועיים וזה ישפר לו את ההרגשה. אבל כמובן שאחרי יומיים הוא החליט שהוא חייב ללכת שוב אז לקחנו אותו למיון השעה הייתה מאוחרת והיגיע רופא שבדק ואמר לו תבוא מחר. לקחנו אותו לגהה (בילויי נחמד ליום קיץ ) ושם התחילו לטפל בו ללא אישפוז נתנו לו כדורים ואחרי כמה זמן החלטנו ששם בגהה הרפואה לא משהו ורק כדורים מעניין אותם ולקחנו אותו למרפאה אחרת שם יש יחס אחר לגמרי ואז אחרי כמה זמן חשבנו שהוא משתפר אני חיב לציין שיש לו כל פעם אפ ודאון (אני לא מכיר את אחי לא ככה הכרתי אותו לפחות). הוא החליט שהוא צריך להתאשפז אחרי אישפוז במחלקה פתוחה ואחרי שהחליפו לו כדור הוא יצא הבייתה ושוב עכשיו הוא נמצא שם הפעם הוא לא במצב טוב בכלל ואני נמאס לי הכל חרא מגעיל וממש נמאס לי מה עוד בן אדם יכול לבקש? קצת שקט? קצת שלווה מנוחה ורוגע? לא יודע מה לעשות הכל כזה מסובך אבל אני שומר על אופטימיות משתדל לפחות אבל לפעמים אתה רוצה לבכות אבל אתה אומר לעצמך אני סלע ובחיים לא אשבר ושוב כאילו מהשמיים שולחים לך עוד צרה ...שניים במחיר אחד מבצע סוף עונה. בחיים כמעט לא בכיתי לא ביקשתי עזרה אבל לפעמים בא לי לזרוק הכל ולהגיד קיבינימט. שישרף הכל לא אשמתי שאמא שלי חולה לא אשמתי שאחי חולה ועישן סמים למה אני שואל למה? כבר בכיתי בעבודה ממש ככה ליד כולם ואני לא טיפוס בכיין אבל כמו מילות הפרסומת ההיא " מה אני וילדה"? כמה אני יכול לספוג ? די נמאס ואני שואל אותכם מה הייתם עושים? ואל תגידו סבלנות ואחר רוח כי לי אין יותר רק זה חסר לי שמחר אני אתמוטט -אל תגידו עזרה מהמשפחה הקרובה כי משם לא תגיע שום ישועה ולו הקטנה ביותר. תודה מראש....
אשמח לתגובות.....

Jersey Girl

New member
אוי ../images/Emo24.gif

מה אני אגיד לך. זה ממש קשה לעבור שוב את כל הסיפור הזה, ועוד עם אח קטן שאתה זוכר אותו בסדר גמור ואז הכל משתנה אוף. תמשיך להיות חזק וטפל אבל אל תשכח גם לטפל בעצמך המון
ים JG

jinjetta

New member
וואו ../images/Emo24.gif

לא קל.. לא קל.. מאוד מזדהה, לפחות באופן חלקי. גם אח שלי חולה, וגם אח שלי משתמש בסמים (נראה לי שהיום פחות מפעם..
כאילו זה באמת משנה). ויש עליות ומורדות, ואם הוא לא לוקח את הכדורים באופן סדיר אז מיד יש התדרדרות, ולא קל להתמודד עם גבר מבוגר (35 בערך) שמתנהג כמעט כמו ילד קטן בסיטואציות מסוימות, שלא מבין את ה"הגיון" של הסביבה.. לא קל.. לא קל בכלל. אני דווקא בכיתי המון לאורך כל חיי. תמיד כשאני מרגישה מועקה נורא גדולה אני פשוט נותנת לזה לצאת ומרגישה, לפחות במעט, יותר טוב. איפה אתה יכול לקבל תמיכה? חברים? יעוץ מקצועי? וכן, גם המשפחה - יש עוד אחים? קרובים אחרים? נסה להעזר בהם. וכמובן, פה בפורום, אנשים יכולים לספר לך שהם עוברים את אותם הדברים, עם אותן התחושות, של עצב ושל כעס ולפעמים קצת חוסר אונים - אבל כולנו מתמודדים עם זה, כל אחד בדרכו שלו. לרוב אין יותר מדי מה לעשות - הדברים נשארים די קבועים, ובעיקר יש עליות ומורדות, לרגע יש תקווה ובשניה אחריה ייאוש. עצוב, אבל לא בלתי אפשרי לחיות עם זה. מאחלת לך כל טוב, שתתחזק ותהיה שמח
ג'ינג'טה

מאד קשה

הפסיכיאטרים טוענים שמחלת נפש זה תורשתי. ואם כך, הסיכוי של בן משפחה לחולה נפש לחלות גם הוא גבוה. אני מידי פעם מטפטפת לבני הבכור, בסה"כ בן 11, את הסיכון שיש לבני משפחתנו בהתנסויות בסמים ופטריות, כדי שלא ינסה, ומי יודע מה יכול להתערר מכך. נקווה לטוב.

jinjetta

New member
כן..

אני מזדהה מאוד עם החשש התורשתי הזה. יש מקרה נוסף אצלנו במשפחה של מחלת נפש, מלבד אח שלי, ויותר משאני חוששת ממחלה כלשהי אצל הילדים שלי לכשיהיו (עוד המון זמן
) זה שאני אהיה כל הזמן בפאניקה, ואראה כל הזמן סימנים (שיהיו בטח מדומיינים לחלוטין) לאיזו הפרעה... הקושי העיקרי, כך נדמה לי, בהתמודדות עם בני משפחה חולי נפש הוא חוסר המודעות הציבורי לנושא. אין מי שמקדם את האינטרסים של פגועי הנפש, והם נופלים, פעמים רבות, בין הכסאות, כי המגבלה שלהם יכולה להיות בלתי נראית (בניגוד למשל לכסא גלגלים או כלב נחיה) אבל זה לא עושה אותה פחות בעייתית..

sovlanit

New member
וגם הסטיגמה שרובצת עליהם היא

כאות קין , שמקשה על ההסתגלות החברתית ובניית חיים סבירים. בנוסף -חולי נפש הם הקבוצה שהכי קל לפגוע בה-כי לפוגע יש יתרון ברור ...והמבין יבין.

firewall29

New member
באמת לא קל

אני פעם ראשונה כותב פה וזה באמת לא קל בחיים לא האמנתי שאני אכתוב על מה שיש לי להגיד בנושא. העניין שלי הוא פשוט - בגלל מחלת נפש של אימי שרק נהייתה קשה ברבות השנים סחבק אכל קש והמון חרא...אישפוזים ולא רק אישפוזים בעקבות המחלה בעקבות מחלות נוספות שצצו להן..כמו אוסטרופרואזיס בגלל חוסר מעש ורופאים שרצו לנתח משפחה שחיתלה ואחרי שיקום של שנה היא התחילה לקום מהמיטה.... מה שמציק לי זה שהממסד כמעט לא מכיר בחולי הנפש - ואם אני ארצה מחר בבוקר ללכת לגהה מספיק שאגיד שאני לא מרגיש טוב אין להם משהו שיכול לאמתאת זה וישר הם שואלים: אתה חושב לעשות מעשה דרסטי? אם לא קח איזה פרפאנן ואיללה תבוא עוד שבוע שבועיים- במקרה הטוב ככה המדינה רוצה לטפל בחולים שלה. ומה לעשות ולא תמיד אתה בא ממשפחה מבוססת שיכולה לטפל באופן פרטי... ישנו כפר ליד קיסריה שמטפל בסוג של חולים שלקחו סמים במזרח המחיר לחודש נע בסביבות 7000 שקל לגבי השאלה שלך משפחה זה לא משהו שאני מכיר.....משפחה אני מכיר רק מסדרות טלווזיה ולא מעבר לזה. הדבר שמעצבן אותי יותר מכל העניין זה שאחי עשה משהו ואני סובל בגללו ותמיד אני שואל למה? ותשובה אין. אז נכון שצריך לעזור ולתמוך.... אז אבא נפטר ואתה הגדול ואתה צריך לטפל ולדאוג ולסדר..... ועכשיו אח שלך חולה.... אז אני אומר לא זכור לי זשאני הקמתי משפחה לא זכור לי שנחתם חוזה כלשהוא עם מישהו שאני צריך להיות האבא ולטפל בכל אחד שעושה טעות.... יש לי סיפור חיים לא קל ואני עדיין שורד....משתדל לפחות....

jinjetta

New member
אני מבינה אותך..

לפחות משתדלת. מאוד מעצבן שהכל נופל עליך, במיוחד כשאתה בעצמך מנסה לבנות לעצמך את החיים. החשש שבסופו של דבר כל נטל הטיפול באח שלי (למרות שהוא די עצמאי) יפול עלי מאוד מפחיד אותי, ושיתפתי גם את אמא שלי בזה. כי עכשיו זה אולי נראה כאילו היא ודודה שלי שדואגות לו כיום (דודה שלי רופאה, ומוודאת שהוא לוקח את התרופות על בסיס קבוע, כי הוא מסרב ללכת לפגישות עם פסיכיאטר) יהיו כאן תמיד - אבל המציאות בד"כ שונה. ואני בתור האחות הצעירה מבין שנינו תשאר פה אחרי כולם כנראה, ולא מתאים לי להיות אחראית לתינוק מגודל ומפונק (כי הרבה פעמים ככה הוא מתנהג). זה לא פשוט, ואני יודעת את זה. בגלל זה אני מציעה להסתייע באנשים אחרים. לבדוק דרך קופת חולים אילו אפיקי ייעוץ קיימים (גם לך באופן אישי, כדי להתמודד עם העומס הנפשי שיש בטיפול באדם חולה נפש, וגם עבור אח שלך, כך שחלק מהנטל יועבר לגורם המטפל, ולא יפול על כתפיך), למצוא חברים טובים (ולא קל למצוא כאלה..
) שיתמכו ברגעים הקשים, לא לצבור כעסים ותסכולים ולזכור שאתה לא לבד... יש עוד אנשים במצב דומה לשלך, גם אם לא זהה לו בדיוק. מהרגע שהתחלתי לדבר על הנושא עם אנשים אחרים וגיליתי פתאום שלכל אחד כמעט יש "סיפור" משלו, הבנתי שה"צרות" שלי הן לא ייחודיות, למרות שעבורי הן הנוראיות ביותר אולי. אני יודעת שאנשים נוספים מתמודדים עם אותם לבטים כמוני, עם אותם חששות וכיו"ב... אז אולי זה לא עוזר לי, אבל זה מחזק במעט... אנחנו פה, כדי להקשיב, לייעץ ולתמוך כמיטב יכולתנו

Jersey Girl

New member
firewall

מאד מזדהה עם ההרגשה שלך של הכעס והפחד מהעובדה שהטיפול נופל עלייך. רציתי רק להגיד לך שלא בהכרח מה שקרה לאחיך זה בגלל הסמים ולכן זה לא כ"כ פשוט לכעוס עליו בגלל זה. כמו כן בקשר לאיזון גם אם המשפחה מצליחה לגייס את הכסף לא תמיד החולה מסכים ללכת לשם או להשאר שם המון חיבוקים ואנחנו כאן בשבילך
JG

wallawalla

New member
תודה

ידוע לי שיש הרבה משפחות שיש להן חולה א6ו מישהו שהם מכירים ישנם כאלה שמבריאים וחוזרים למעגל החיים...עבודה ואפילו הקמת משפחה זה מה שאני מקווה עבור אחי אחרת לא יודע מה יהיה איתו..אמא שהיא חולה ברמה הכי גבוהה שיש והיא גם סיעודית לא תוכל לתת שום תמיכה (היא גם חיה בעולם משלה ..מדברת עם עצמה ..) אז הכל נופל על האחים האחרים. ואני הגדול ...אז למרות שלפעמים אני אומר שישרף ושיילך לקיבינימט ויילך להזדיין ולהמ הוא עשה את מה שעשה אני מבין שאין ברירה וחייבים לנסות ולעזור. הוא עוד לא מקבל ביטוח לאומי אז גם יש נטל כלכלי וצריך לקנות לו ולהביא לו...והוא מה אכפת לו הוא אומר שהוא צריך ולנו אין ברירה הוא ממש מתנהג כמו מסכן. שבא לך לתת לו פיצוץ לפנים. אבל שוב הוא חולה. אני מנסה עכשיו לפנות לאגודת אנוש - אולי שם יש פורום למשפחות מסקרן אותי לדעת איך אחרים מתמודדים עם מקרה כפול כזה עם סיפור חיים שמתאים לאיזה עיתון של סוף שבוע (7 ימים) לא יודע אבל למרות הכל אני אופטימי ותמיד מקווה לטוב. סתם כבדרך אגב כבר ניסיתי לטפל בעצמי- אחרי שנים רבות לפני כשנה לערך פניתי לפסיכולוגית באופן פרטי ואחרי לפחות 20 פגישות הגעתי למסקנה שלשבת ולספר למישהו על הצרות שלך ולשלם לו על זה...והוא לא נותן תמורה ולא נותן עיצות פרקטיות שאולי אתה מחפש לשמוע ממנו אז בשביל מה לשלם? אני יודע לבד מה הבעיות ויודע לפחות חלק מהפתרונות אבל לפעמים אין כח ונמאס ואני מבקש כמילות השיר..שלח לי שקט....... בסוף יהיה טוב...

Jersey Girl

New member
קישור בשבילך

לא יודעת אם אתה מכיר את האתר הזה יש שם אינפורמציה טובה ובקטע של ביטוחלאומי כדאי באמת שהוא יוציא את הזכאות המון חיבוקים
JG

1אתיאל

New member
התרשמתי מהסיפור...

ל - FIREWALL29 שלום רב. התרשמתי מאוד מהסיפור שלך. נעים מאוד, אני עיתונאית. הייתי מעוניינת לספר את סיפורך בעיתון בעילום שם, כמובן, ובטשטוש פרטים מזהים. אם אתה מעוניין, אנא, חזור אליי כאן ונתאם. אתיאל.

למעלה