רק מלחמת אחים...

Arie17

New member
רק מלחמת אחים... ../images/Emo7.gif

כתבה אין לי כבר ראש למה שהולך... קודם פיגוע ואח"כ במקום להתאחד ממשיכים לריב

the dark

New member
הבעיה היא שהוא לא

הסביר איפה סילפו את דבריו. כשאני שמעתי את החדשות לפני כמעט 40 דקות כל-כך התעצבנתי על איך הוא יכול להגיד דברים כאלה. ה´ - בעשרת הדיברות קבע שאסור להרוג (זה לא ציטוט-אריה 17) אז איך הוא בכלל יכול למצוא תרוץ אפילו לעניין זה שבמלחמות מותר להרוג את הבוגדים?

Arie17

New member
את שמעת את זה בחדשות ממנו?

אני לא... ונכון שכתוב "לא תרצח" ובוודאי שאסור לנו לרצוח את האחים שלנו, ואת יכולה לראות שהרב לא אמר את זה אבל במקום להתאחד, במקום לנסות לדאוג קודם לאחים שלנו, אם הם רוצים לשבת שם אז שישבו שם כל עוד זה לא עובר את הגבולות (וזה לא) ובמקום לדאוג לכל אחד ואחד במדינה אז פשוט יש כאלה שדואגים לערבים... מה אכפת לי עכשיו מערבים?? הם מפציצים אותי, אני רוצה שהאחים שלי יהיו בסדר, שאלה שפצועים עכשיו בת"א יהיו בסדר... וזה שאני אדבר עם ערבים זה לא יעשה אף אחד בסדר, אני רוצה קודם כל שלום במדינה שלי ואחרי זה לדבר עם אחרים

Arie17

New member
זו ההסטוריה שלנו

תשעה באב: יום האבל הלאומי היום, תשעה באב, הוא יום האבל הלאומי של העם היהודי . זה היום, שעל פי המסורת חרבו בו בית המקדש הראשון והשני. עם השנים חברו ליום הזה עוד אסונות ואירועים קשים. את בית המקדש הראשון הרסו הבבלים בשנת 586 לפני הספירה. ממלכת יהודה איבדה את עצמאותה ותושביה נהרגו, או הוגלו. שבעים שנה לאחר מכן חזרו היהודים לארצם, בצו של המלך אחשוורוש, שכבש את בבל, ובית המקדש נבנה שנית. הבית השני נהרס בט´ באב שנת 70 לספירה, בידי גייסות הרומאים בפיקודו של טיטוס. יהודים רבים נהרגו והוגלו ובא הקץ על ריבונות יהודית בארץ ישראל. הנותרים נפוצו לכל עבר ורבים מהם נמכרו לעבדים. ביום הזה, בשנת 135, הובסו בר כוכבא ולוחמיו שמרדו ברומאים ומעוזם של המורדים, העיר ביתר, נהרסה. בתשעה באב שנה לאחר מכן הרסו הרומאים את בית המקדש ובנו במקומו עיר של עובדי אלילים, שזכתה לשם אליא קפיטולינה, ונאסר על היהודים לבוא בשעריה. הם הורשו לבקר בירושלים רק בתשעה באב, כדי לבכות את הרס ארצם, הרס עירם והרס בית מקדשם. ברבות הימים התרחשו אסונות נוספים בתשעה באב: האפיפיור אורבן השני הכריז על מסע הצלב הראשון, שבמהלכו נהרגו עשרות אלפי יהודים ונהרסו קהילות שלמות. המלך הספרדי פרדיננד הוציא את צו גירוש היהודים מספרד וקבע, כי תשעה באב שנת 1492 הוא היום האחרון ליציאתם. מלחמת העולם הראשונה פרצה בתשעה באב, וגירוש יהודי גטו ורשה החל גם הוא ביום הזה. הידיעה הועברה באדיבות הסוכנות היהודית לישראל.

Arie17

New member
ואם זו ההסטוריה שלנו זה אומר שאף פע

ם לא נוכל להיות בשלום עם עמי העולם, הם שונאים אותנו, וככה גם הערבים, תסתכלו בהסטוריה ותראו שאין לנו מה לחפש איתם, אם נהיה מאוחדים באמת ונעזור כל אחד לשני בתוך העם אז יהיה לנו שלום אמיתי

the dark

New member
אני מרגישה בורה-כלומר אף פעם לא

ידעתי שכל הדברים האלו קרו באותו יום ועוד שהמשפחה שלי היא ממשפחות היהודים שגורשו מספרד לירושליים. וגם עד עכשיו לא ידעתי שכל כך הרבה דברים כאלה קרו באותו זמן. אף פעם לא התייחסתי ליום הזה. היום אני יותר מתייחסת בגלל שאני יותר מקשיבה לחדשות. וגם בגלל שכל הזמן מדברים על שנאת חינם וכו´ אבל ת´אמת לא ידעתי על כל הדברים שהיו חוץ מחורבן שני בתי המקדש...

Pacha

New member
תיקון.

היהודים חזרו לארץ בצו של כורש מלך פרס.. לא אישוורוש

Arie17

New member
אולי מספיק עם המשחקים האלה?

את יודעת שאף אחד לא אמר שצריך להרוג את כל הערבים, צריך להרוג את אלה שבאים להרוג אותנו ולפוצץ אותנו (או יותר טוב, אם נתפוס אותם אז לשים אותם בכלא)

למעלה