רק מדאגה לך....

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
רק מדאגה לך....

רק מדאגה, הכל רק מדאגה, מעומק ליבי, כי אני דואג/ת לך, בחיי...

כמה פעמים? כמה פעמים כבר שמעתם שמעירים לכם על משקל "רק מדאגה לך". לא משנה אם זה מישהו זר ברחוב שאין לו מושג לגבי מצבכם הבריאותי בכלל
לא משנה אם זה הטרול התורן בפורום שבכלל לא מכיר אף אחד מאיתנו
לא משנה אם זה עודף של 5 קילו שאין לו שום השפעה על בריאות בכלל
לא משנה אם לרזה שעומד לידך יש מגילה של בעיות בריאותיות
עדיין הנשמות הטובות, באמת, רק מדאגה, רק מדאגה לבריאותינו, רק בגלל זה הן לוחצות לרדת במשקל.. כן בטח...

אז מעניין מה לא בריא בפלומת שפמפם...
ההודעה הזו קודמה היום בתפוז:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=30&messageid=160153365
למי שמתעצל לקרוא- לבחור יש חברה שהוא מרוצה ממנה למדי חוץ מזה שהוא רוצה לשנות בה דבר קטן או שניים ובין השאר הוא רוצה שהיא תוריד את פלומת השפמפם. למה? כי זה מפריע לו. לא, הוא לא ציין על איזה בעיה שזה גורם לה בחיים, יתכן שהיא חיה חיים שלמים ונפלאים עם הפלומונת הזו, אבל לבחור זה מפריע, מה יעשה הבחור שמבין שאין לו ממש זכות להגיד לה שום דבר ושאם הוא יבוא ויגיד ישירות היא עלולה להעיף אותו לכל הרוחות הרחק הרחק (כמו שכתבו לו המגיבות בסדרת התגובות הראשונות)?

וואלה- משקר!

ופה מגיעה העיצה שכל "דואגי השמנות" כבר למדו מזמן- אל תאמר לה "לי זה מפריע כי יש לי בעיה בראש ואני חייב לשלוט על מי שסביבי שיראה בדיוק כמו שאני רוצה כי אני לא מבין איפה אני נגמר ואיפה מתחיל הזכות של האחר על גופו" אלא תשאל "בעדינות"- "תגידי, הפלומה לא מפריעה לך?" ותוסיף "אבל כל האחרות מורידות" ואל תשכח להגיד "שאני אומר לך את זה כי איכפת לי מאיך שאת נראית" וכמובן תדרוך עליה קצת ברמיזה של "אני אומר לך כי אני דואג לך, אחרים לא יגידו לך אבל יצחקו עליך מאחורי הגב".
נשמע לכם מוכר?
ואם היא תתהה אם יתכן שהבעיה היא כולה אצלך בראש אז אל תשכח להכחיש להכחיש להכחיש- אתה בכלל לא רמזת שיש לך איזשהי בעיה עם הפלומה שלה, מה פתאום, אתה סבבה עם הפלומה שלה, זה רק הדאגה לה שמביאה אותך לנג'ז בעניין...
מוכר לכם?

ולא, אני לא המצאתי אף מילה פה, כל הזכויות שמורות להודעה הבאה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=30&messageid=160155332

שאגב אני מעריצה אותה! מעריצה! כי היא לא המציאה את הגלגל, היא פשוט אמרה את האמת באופן גלוי- ככה רוב האנשים נוהגים אבל הם מכחישים, בדיוק כמו שהיא המליצה לו לעשות, הלא אני יכולה להביא אינספור הודעות טרולים שנוקטים בול באותה טקטיקה שעינבלית תפסה כל כך טוב.

מדאגה לבריאותנו, הא

אגב, יש משהו מעניין בכמות הבחורות כתבו שאם מישהו יעיר להן על פלומה הן יעיפו אותו לעזאזל כי "ואם יבוא האחד שיגיד לי "תיפטרי מהפלומה" אני אשקול ברצינות להפטר ממנו." http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=30&messageid=160153805 כל הכבוד להן! הלוואי שהיינו יותר בטוחות בעצמנו ונחושות כשמדובר באנשים שמעיזים להגיד לנו על משקל (רק מדאגה, רק מדאגה
)

bali

New member
מנהל
אוח כמה שאני שונאת את זה!

ואם מישהו היה מבקש ממני או רומז לי לעשות משהו לגוף שלי במיוחד בשבילו - הוא היה נשלח הביתה במיידי.

מזל שכמה בחורות בשרשור הזה הבהירו לו שזה מה שמחכה לו. או אולי חבל, ככה הוא אולי יימנע מלהעיר לבחורה והיא תיתקע עם בחור "נהדר" שמפריע לו שהוא לא יוצא עם דוגמנית או עם פוטושופ.

עקשנית25

New member
את צודקת וגם לא...

כי הכעס שאת מביעה הוא נכון לדעתי לגבי משקל. ועדיין,

בזוגיות זה דבר אחר, ופלומה של שפם היא דבר אחר.
גם אני שיניתי לא מעט את מראהו של בן זוגי במהלך השנים,
דיברתי איתו והוא הסכים ללכת איתי בדברים מסוימים.
אני לא שומרת כלום בבטן. והוא יודע שדברים בו מפריעים לי.

ככה, גם הוא אומר לי אם משו שלבשתי מכוער בעיניו, והאמת שנהגתי ללכת עם הבטן בחוץ לא מעט :) וזה הציק לו, אז אכן אני שמתי לב יותר.

זה לא שכל דבר שהוא אומר מריץ אותי לשנות משו בעצמי.
זה לא שהוא מתנה את הישארותו איתי בדרישות שלו.
אגב, אני לפעמים מסכימה ולפעמים מנפנפת.
וככה גם הוא, ללא מעט מהערותיי.

אז מפריע לו השפם והוא מחפש דרך להגיד לה. אחר כך הכדור אצלה :)
וזה לא רע לדעתי. בכלל.

השמנה גם היא חלק מהסיפור. בזוגיות לפחות. מותר להגיד מה מפריע.
כל שאר האנשים שמתקהלים עלינו בנושא זה סיפור אחר.
בלי לדעת, בלי לחשוב, בלי להבין, בלי לקבל.
וכן, אני לא סופרת אותם לרוב. את הזרים במיוחד. אני לא סופרת זרים :)
ואת הקרובים אני מנסה לחנך מחדש :) להשפיע על החשיבה.

בקיצור, יש הבדל בין אמירת מה מפריע בזוגיות ששם יש לזה תמיד מקום.
לעומת כל שאר יחסי הסביבה. זו דעתי.

dify

New member
קודם כל זה עצם הטקטיקה

שימי לב מה עינבלית הציעה לו- לא להגיד שזה מפריע לו דוגרי אלא להעמיד פנים שזה בכלל לא מפריע לו אלא לשקר, עלאק מדאגה לה... זו קודם כל הבעיה שלי עם הטקטיקה- כי בהקשר של השמנים, זה שאת אומרת שזה לא מפריע לך ואת בריאה כמו שור, לא מפסיק את הטיפטוף המרעיל הזה שוב ושוב ושוב על איך את צריכה להוריד משקל אבל "רק בשם הבריאות" יא רייט, רק.. ובאמת, נו, יש לנו שלושה טרולים פרטיים בפורום שבכל שירשור חוזרים על אותה מנטרה שרק בשם הבריאות, רק בשם הבריאות, רק בשם הבריאות- שקר וחרטוט... שילכו לפורומים של וסקים בסוגי ספורט מסוכנים, של נוסעים על דו גלגלי וכד' ושיטיפו להם בשם הבריאות... הכל שקר.. זה לא קשור לבריאות, ואף אחת לא מרגישה עם עצמה באסת עולם כי היא עלתה 5 קילו כי זה פוגע לה בבריאות אלא כי זה פוגע לה במראה החיצוני, אז די, נמאס לי מהשקר הזה וכל הכבוד לעינבלית שהציגה בדיוק איך הטקטיקה הזו עובדת.

כשאת באה ואומרת לחבר שלך מה שמפריע לך, אני משערת שאת לא מעמידה פנים שזה בגלל בריאותו אלא אומרת- תשמע, אני לא מתה על הג'ינס הזה, לא סובלת את המראה הקרוע, אני מבקשת שתחליף. את לא אומרת לו "אני מפחדת שתתקרר בגלל הרוח שתכנס לך מהחורים, אתה חייב להחליף כי דרך החורים נכנסים חיידקים מסוכנים! וגם כל האחרים ירכלו עליך שאם אתה הולך עם ג'ינס קרוע אתה בטח עני אז רק כי איכפת לי אני מספרת לך את זה"...

את מבינה את ההבדל?

ואגב, מותר לכל אחד להגיד, בטח בזוגיות, ובאותה מידה, מותר לכל אחד להחזיק בדעתו, בטח בחיים. אז אם ההיא רוצה להישאר עם הפלומה וחבר שלך עם הג'ינס הקרוע ואת עם חולצות בטן- וואלה, שכל אחד ישאר. מי אמר שדעתו של חבר שלך יותר נכונה לך מדעתך? אז הוא אומר לך שהוא לא אוהב חולצות בטן, את שומעת, שוקלת, ואולי תחליטי שבשבילו את מפסיקה ללכת עם כאלו ואולי תחליטי שאת ממשיכה והוא יתרגל...

מקום שבו עושים כל מה שמישהו אחר קובע בשבילי רק כי ככה הוא אמר זה לא נקרא איראן?

קודם כל, תקחי נשימה עמוקה...

לא שווה להתעצבן כך ממישהי שאת לא מכירה. לא בגלל שזה לא בריא, אלא פשוט כי מגיע לך להיות רגועה.

ומה לעשות שהמציאות היא שיש הרבה אנשים שמתלחשים מאחורי הגב. אני זוכרת שלפני 7 שנים חזרתי לארץ אחרי כמה שנים בחו"ל ועשיתי סיבוב ביקורים אצל קרובי משפחה. בערך חודש אח"כ אמא שלי פנתה אלי בדמעות וסיפרה לי שכל מיני אנשים ש"אכפת להם ממני" העירו לה שאני צריכה להתלבש בצורה "יותר ראויה" למישהי במשקל שלי (כלומר בצורה שהדודה הפולניה של אמא שלי שכבר מזמן עברה את גיל 80 היתה חושבת שזה זקן). וברור שהם העירו לה - כי הם ידעו שאני הייתי מנפנפת אותם לכל הרוחות, אבל ידעו שאמא שלי תיקח אותם ברצינות ה"ראויה" ותפגע, וכך הם ישיגו את הסיפוק שלהם בהתנשאות מעלי. כמו למשל אחת הדודות שליף שהבת שלה תקועה בלית ברירה בתור מורה לספרות באיזשהו חור באמצע שום מקום ואין לה עבודה מרשימה שלי אבל פתאום נראית הרבה יותר "שווה" כי היא אמנם לא ממש רזה, אבל מתלבשת "יותר טוב" ממני...

לדודה הזו כבר מזמן הפסקתי להקשיב ביותר מחצי אוזן (וצוחקת על מה שחצי האוזן התורנית שומעת), וכך גם לגבי הקולגה לשעבר שלי שהיתה איומה מבחינה מקצועית (ופיטרו אותה בסופו של דבר) שחשבה להתנשא עלי רק כי היא היתה רזה (לא יפה, רק רזה) ואני לא. כי בסופו של דבר הלעג שלהם נובע מתחושת נחיתות ותו לא.

האם זה אמצעי כשר להפעיל לחץ כדי לגרום לאנשים להשתנות? ברור לשתינו שלא - אבל כפי שכתבתי, אנשים מרגישים טוב בלהפעיל את זה על אחרים, גם אם הם עצמם היו נעלבים קשות אם היו עושים להם את זה. אבל צריך פשוט לקחת אנשים כאלו בפרופורציות הנכונות.

יאללה גם כן

אלוהים, הטבע, מי שזה לא יהיה, דפק אותי פעמיים, גם שמנה וגם שעירה. וגם עוד כמה דברים.
השומן באדיבות אוכל טעים, אבל אין לי שום מושג מאיפה מגיע כל השיער הזה. אני מורטת שערות בשפם, ובלילה אני שומעת את השיערות צומחות מחדש.
באמצע החורף נכנסתי לדיכאון. ככה, שכה יהיה לי טוב, דיכאון סופני. הסתכלתי על הרגל שלי וראיתי שצומח לי הרבה פחות שיער מבדרך כלל ולמרבה הפלא זה הכניס אותי לבאסה, כי זה היה סימן שאני מזדקנת והתאים מתחילים למות אצלי בגוף בקצב יותר גדול משהם מתחדשים. כל החיים נלחמתי בשומן ובשיערות. באיזשהו שלב עשיתי שביתת נשק. נמאסססססס. ברמות נמאס. לא מורידה, למה מה תעשו לי? אין לי כוח. כל פעם מורידים (קילו או שערות וזה נכון לשניהם באותה מידה) וזה צומח מחדש. למה אין לי משהו יותר טוב להתעסק בו?
תביאי תביאי את הבחור הזה לכאן, אני אדגדג לו באף עם הרגל השעירה שלי.
עוגי.
שמנה
שעירה
צולעת
ופוזלת קצת.
<אייקון של אצבע משולשת>

dify

New member
מלכה!

"ובלילה אני שומעת את השיערות צומחות מחדש".... הרסת אותי מצחוק פה

התחברתי לכל מילה, לעמדה, להצעה ולפתרון!

את מותק :)