רק לי נראה מוזר ש...

דיויד י

New member
רק לי נראה מוזר ש...

... ששבועות מספר אחר פתיחת הבריכה (שנדחתה בשבועות מספר) עדיין אין הצללה, ופיסות הבד הבודדות שכבר ישנן הן קרועות ורופפות. אז יכול להיות שלשחק במתנפחים בבריכה יותר כיף מברחבת בית הספר. יתכן אפילו שערב שירה בבריכה מהנה יותר מבמועדון. מה שבטוח (ולא רק יתכן) שזו דרך מצויינת לחלות בסרטן העור. יש כאן או בילבול בסדר עדיפויות או שיקול דעת מוטעה או כישלון ניהולי ... או הכל יחד. דוד

רותי777ח

New member
עסוקים שם בדלת המסתובבת...

האמת היא שכבר נכתב כאן בעבר על כך שנדמה שנזכרו לטפל בבריכה קצת קרוב מדי לפתיחת עונת הרחצה. גם אם לא כך הדברים בפועל זאת התחושה. אתה מעלה נקודה חשובה בעניין הצל ואני מקווה שענבל תכנס ותבהיר. המשך טוב, רותי

ויסקאש

New member
ניראה שיש בילבול..אז הנה קצת עובדות כדי לעזור

סרטני העור הינם המחלה הממארת השכיחה ביותר בישראל. למעלה מ- 10,000 בני אדם מאובחנים בכל שנה כחולים בסרטן העור שאינו מלנומה (סרטן תאי בסיס וסרטן תאי קשקש). יחד עם זאת, ברוב המקרים מחלות סרטן אלו אינם גורמות למוות. בנוסף, מאובחנים בכל שנה כ- 900 בני אדם החולים במלנומה, סרטן העור הממאיר. הגורם הישיר והראשוני לסרטן העור הוא חשיפה לקרניים האולטרה סגולות של השמש. הקרניים האולטרה סגולות U.V - Ultra Viloet - הן חלק מהאנרגיה של השמש, והן בלתי נראות. קרינה זאת יכולה לגרום לכוויות בעור וגם לסרטן העור. סרטן העור שכיח יותר בארצות שבהן קרינת השמש חזקה ורבה, התפתחות סרטן העור קשורה בחשיפה ממושכת או חריפה לקרינה אולטרה סגולה ולכן סרטן זה מופיע ברוב המקרים לאחר גיל 50. ההשפעה המזיקה של קרינת השמש מתחילה בגיל צעיר ולכן יש להתחיל בהגנת העור בפני השמש כבר מגיל הילדות. אנשים המבלים זמן רב בשמש ועוסקים בספורט, בעבודה בחוץ או רוצים להשתזף, צריכים להגן על עורם מפני חשיפה ישירה לקרני השמש, במיוחד אם הם בהירי עור. מומלץ לחבוש כובע רחב שוליים המגן על הפנים והעורף ולדאוג לכיסוי הזרועות והרגליים. כמו כן ניתן להשתמש במשחות החוסמות את חדירת קרני השמש. אין זה אומר שצריך להימנע מכל בילוי בשמש או משיזוף. אולם חשוב במיוחד לקצר את החשיפה לשמש בין השעות 16:00-08:00

דיויד י

New member
במילים אחרות

אצל כל הילדים שהסתובבו בבריכה ללא חליפת חלל בששי האחרון לא יאבחנו את המחלה הנ"ל לפני גיל 50, וגם אז לא בטוח שימותו מזה. תודה, ויסקאש, עכשיו אני רגוע. מה זה רגוע? נינוח!

חליפות חלל זו האופנה האחרונה!

ואם אתה נינוח כבר יחסכו לך חצי מהמחלות שנובעות מלחץ...
לדעתי ויסקאש התייחס לשורה האחרונה בהודעה הראשונה שלך מבחינת הבילבול בסדר העדיפויות, ופשוט הוסיף נתונים כדי להמחיש את החשיבות. גם אני מוטרדת מהעיכוב בהצללה. ואם כבר מדברים אז יש לי הרושם שגם המחירים בקיוסק עלו. זה לא היה אמור להיות קיוסק ללא כוונת רווח, או משהו?

רותי777ח

New member
המחירים בהחלט עלו

היום קנינו מלוואחים וכל אחד עלה 10 ש"ח. מאחר ואזלו אצלי המזומנים הלכנו הביתה כדי להמיך לאכול מלוואחים אלא שאז גיליתי לתדהמתי שהאריזה של המלוואחים (12 במספר) עולה 19.35 ש"ח. עכשיו, אני לא ממש חזקה בחשבון אבל גם לי נראה שיש כאן רווח עצום ולא נראה לי מתאים. אפילו יואב שלי אמר שאולי כדאי שהוא יכתוב משהו לעלון.... הצעתי שאני אדבר עם ענבל, אז הנה אמרתי. אשמח לשמוע תגובה רשמית... רותי

רבשצ

New member
תזכורת מהעבר

עד לא מזמן מוסדות הישוב לא פעלו למטרות רווח. דוגמת הבריכה . החוגים ואפילו אגרת שמירה. בשנה הראשונה להפעלת הבריכה,מחוסר ידע (מה שלא חסר כיום) המחירים היו בשמיים. תיזכורת . אנשים יצאו מהבריכה לקנות ארטיקים במכולת וחזרו איתם לבריכה. ואולי זה קונספרציה של המכולת שיש מישהוא שמוכר יקר יותר !!!!!! לדעתי כחלק מהשרותים שהישוב נותן לתושבים ( ששילמו ובנו את הבריכה והיא שלהםםם)אמור להיות ללא מתרות רווח . ואמורים לתמחר את המוצרים במחיר עלות. עןפר קלבו (גם רבש"צ לא רק)

הבריכה כמשק סגור

הבריכה אמורה להתנהל כמשק סגור. כמו שבית הכנסת מתוקצב, ולא גובים מחיר מנוי, ולא מוכרים כרטיסיות ומשכירים אותו לגורמי חוץ, כך גם הבריכה אמורה להתנהל. אבל מה לעשות שכסף מסנוור ? בהתחלה החליטו לגבות מחיר מנוי מחברי האגודה בטענה שצריך להחזיק את הבריכה , ואחר כך התחילו למכור מנוים חיצונים , ולהשכיר הבריכה בערב לאנשים מחוץ הישוב, אז מה הפלא שקרטיב עולה 3 שקלים ומלווח 10 שקלים ? איפה פה הבריכה הקהילתית ? בקשר לסדר העדיפויות יש ועדת בריכה שנבחרה ברוב קולות, ומנהלת, אולי כדי לפנות אליהם ורצוי בכתב. במקביל אפשר גם לפנות דרך הפורום

שלי נבו

New member
התנהלות הקיוסק כחלק ממאזן הבריכה

כידוע לכולם , הבריכה מתנהלת כמשק סגור , כלומר , על הבריכה להיות מאוזנת מבחינה תקציבית . בעבר קיבלנו החלטה כי הבריכה תהיה פתוחה רק לגוש אדומים , ויש לכך משמעות כלכלית מפני שמספר הכרטיסים שיכולנו תאורטית למכור - קטן . לבריכה יש לא מעט הוצאות( שכר עובדים , מנהלת , מצילים , אחזקה , חומרים , ציוד ועוד ) מרכיב לא קטן בשמירה על תקציב מאוזן הוא הקיוסק .הכסף שנכנס מהקיוסק הולך לקופה הכללית של כולנו על מנת לשמור על תקציב מאוזן, אף אחד לא עושה "קופה" מכסף זה . דרך אגב , גם תקציב החוגים וגם אגרת השמירה אמורים להיות מנוהלים כתקציב סגור .

הגדרת משק סגור

שלי שלום אני מאוד מברך אותך על כך שאתה מכל חברי הועד מוצא זמן להכנס ולהגיב בפרום. שאלה לי אליך. 1 האם אתה באמת מאמין שהקיוסק הוא זה שישמור על בריכה מאוזנת ? 2 האם אתה לא חושב שאנו בעלי הבריכה שילמנו ומשלמים מספיק על מנת שהבריכה לא תהפוך למסחרית ועירונית כפי שהיא נראית היום ? 3 האם הערך המוסף במתן שרות לתושב ולקהילה ביכלל קטן עד כדי כך שאנו מודדים אותו בבריכה מאזנת או לא מאוזת ? 4 אולי כדי היה לגבות עוד כמה שקלים למשפחה והכך לשמור על הבריכה "מאוזנת " סתם רעיון בו נציב בכמה מקמות מתוקצבים בישוב קיוסקים כדוגמא בית הכנסת , מזכירות , עמדת השמירה ,אזור התעשיה ,שכונת בני ביתך החדשה , באתר הקרונים , וכך נשמור גם שם על תקציבים מאוזנים. אגב לגבי משק סגור אתה באמת מאמין שהחוגים אגרת השמירה והבריכה ( בפרט הבריכה )מנהלים כתקציב סגור ?

שלי נבו

New member
תשובה

1. הקיוסק הוא עוד אחד ממקורות ההכנסה של הבריכה יחד עם :מכירת כרטיסים , מנויים , ארועים חיצוניים ועוד... 2. אני חוזר על מה שכתבתי , הבריכה היא לא מסחרית במובן שיש רווחים שהולכים למקומות אחרים ביישוב.. 3. אם הבריכה לא תהיה מאוזנת את הגירעון נשלם כולנו מסעיף תקציבי אחר . להזכירך אנחנו מפעילי הבריכה ולא מפעיל חיצוני כמו שהיה בעבר . כך שכל גירעון יוצא מכיס אחר . 4. כמו שכתבת, אנחנו משלמים מספיק , אין צורך בגביית תשלום נוסף.

מל"כר לא נועד להרוויח אבל גם לא להפסיד

שלום לכולם אין כל מטרה של החוגים או הבריכה להיות ברווח. השינוי במדיניות, למשל, העסקת רכז מתוך הסל הכללי, וכל שאר המרכיבים הלכאורה רווחיים, הוצגו ואף אושרו בוועד ואף באסיפה. השינויים היו לשיפור השירות ולא יצירת רווח. בברכה, טל ח. מזכיר היישוב

רותי777ח

New member
אני רוצה להוסיף עוד כמה דברים

קודם כל אני מצטרפת לברכות של גבי וחושבת ששלי נותן דוגמא מצוינת לבעלי תפקידים שנכנסים לפורום (חוץ מעופר שנמצא אתנו ממזמן). ולענייננו, הייתי שמחה לדעת האם אנשים שעורכים מסיבות יום הולדת בבריכה משלמים על כך, האם אנשים שמגיעים לשיעורי שחיה ואינם מתגוררים בגוש אדומים משלמים כניסה והאם צריך את כל אנשי הצוות שנמצאים בבריכה, אולי יש שעות שאפשר לקצץ בהן אנשי צוות. ולעניין הקיוסק. ברור לי שצריך לעשות כאן איזשהו רווח על מנת שניתן יהיה לממן דברים אחרים, אבל המחירים, על פניהם מוגזמים. אני חוזרת לעניין המלווח. עלות המלוואח עצמו היא כשקל, נוסיף לזה צלחת וסכו"ם חד פעמיים (עוד 1 שקל) ועוד עבודה (לוקח חמש דקות להכין ומגיע בלי ירקות ובלי תוספות שקל וחצי לפי חישוב של 20 ש"ח לשעה) ואולי גם שמן (כף אחת שעולה נגיד חצי שקל). הגענו לעלות מופלגת של 4 שקלים לכל היותר. העלות של המלוואח היא 10 שקלים!!! יותר מפי שניים מהעלות. אולי יהיה נכון יותר להעשיר את התפריט (ולהכיל למשל דברים קצת יותר בריאים כגון סלט, פירות חתוכים, חביתה, פסטה וכו') ולהוריד עלויות. רותי

באסיפת התקציב האחרונה

דובר בפירוש על כך שמחירי הקיוסק לא יתייקרו. פניתי למנהלת הבריכה בשאלה מדוע מחיר הקרטיב עולה 3 ש"ח כשבמכולת הוא עולה 2.5 ש"ח ובשנים הקודמות מחירי הקרטיבים והארטיקים תאמו לפחות למחירי המכולת. הנושא בטיפולה ואני סומכת עליה (ומקווה) שתפתור אותו.

רבשצ

New member
יש לך משהוא נגד האנטנות שלנו?

אגב הפורם ניקרא פורם כפר אדומים ולא גוש אדומים הציניות שלך לא במקום עופר

כן יש לו

הוא כתב על זה פה, וזה לגיטימי לגמרי לחוות דעה. וגם לגיטימי להתווכח על זה, אם בא לך. הפורום בהחלט כן פתוח לגוש, לנושאים שהם משותפים. הציניות זה כבר עניין של דעה... אותי זה הצחיק

למעלה