רק לידיעה...

רק לידיעה...

CDI ל-XR650 1400 ש"ח כולל מע"מ (מהחברה). מי שרוצה להשתתף בצערי ולנחם אותי מוזמן עכשיו...אני ממתין.

AVNER XR

New member
../images/Emo24.gif אכן מחיר סופר יקר הצעתי לך בעבר

ואציע שוב,יש בחור בשם דו"שניק בפורום פולגז המתמחה בחלפים-חלקים לכלי הנ"ל . להבא ידידי שלח לו מסר .

yotamdi

New member
אסור לקנות בהונדה !!

היבואן בארץ גובה מאות אחוזים יותר מאשר בכל מקום אחר בעולם ובחוצפתו הרבה אף לא מחזיק מלאי בארץ. כל דבר יש להזמין במיוחד מחו"ל כאילו מדובר באיזה אופנוע אספנות נדיר. ניתן להזמין כל דבר מחו"ל - תחליפי או מקורי ולצאת בחצי מחיר ובד"כ אף פחות - כולל משלוח אקספרס. חבל שאתה לא מתייעץ עם חברים מנוסים ממך. חבל על הכסף. ורק לשם הדגמה - בחודש שעבר רכשתי קלאץ' מקורי בארה"ב - רפידות, דיסקיות, קפיצים ואטם - 183$. מחיר בארץ ?? 1800 ש"ח פלוס מע"מ ללא האטם !!!!! אלף שמונה מאות !!!! פשוט לא שפויים.

wdsrk

New member
אסור לקנות בהונדה, מטרו, אבניר, קמור ודלב

נו באמת.... להזמין מחו"ל יצא יותר זול? באמת? לא ידענו... אסור לקנות בהונדה... לא מחזיקים מלאי - מלאי - בפעם האחרונה שבדקתי עולה כסף להחזיק - אז מחזיקים את החלקים ש"הולכים" יותר. ואם יש חלק קריטי - אתה תגלה שמזמינים בהונדה תוך 3 ימים גג. (באבניר לדוגמה - אפילו זה לא). זה שיש "במלאי" אצל מוכר מחו"ל - כן, מה לעשות - דילר קטן בארה"ב מוכר יותר חלקים מאשר כל מה שקונים בארץ... אז המחירים שם גם יהיו יותר זולים (הנחה על כמויות - שמעת?) - תשלומים (יש אנשים שצריכים) - אי אפשר לעשות בחו"ל. (עכשיו יקפצו לי עם לפרוס את זה בארץ - לא כזה פשוט - לא על קנייה בודדת). יותר זול להזמין מחו"ל - אז תזמין. אבל להגיד על כל דבר "חוצפה!" "דופקים אותי!" (אתה דופק את עצמך בסופו של דבר - כי היבואנים בארץ מוכרים פחות - פחות יכולים לקבל הנחות על כמויות) - חכמולוג. די להתלהם. וכן, אלו אופנועי אספנות נדירים - כמה יש לנו פה בארץ? (לא יודע אפילו איזה כלי יש לך - אבל גם אם זה CBR600F - אלו כמויות מצחיקות לעומת כמעט כל מקום אחר על הגלובוס). נ.ב. גם אני מזמין חלקים מחו"ל, אבל לא עושה כל כך הרבה רעש, ויודע למה המחירים האלו פה בארץ. לא בגלל ש"כולם מנסים לגנוב אותי!". (חלקם כן, אבל לא כולם)

shayoo70

New member
מה אתה רוצה ממנו אתה טוען את אותם דברים

רק שהוא מתלהם וזו זכותו המלאה ,המחיר אכן מתומחר בהגזמה שזו חוצפה שאין כדוגמתה לא רוצים להחזיק מלאי אל תייבאו את הונדה לארץ ואז כולנו נזמין מחו"ל כי לא נצטרך אישור יבואן

menyroth1

New member
נראה לי שמי שלא שמע על הנחת כמות זה אתה !

אין לי חריץ במצח !!!! אז אנא ממך במטוטא ממך אל תז.... יין לי את המוח !!! אם המחירים אצל היבואן היו שפויים , היבואן היה מביא יותר והיה מקבל הנחת כמות !!!!! המחירים פה אצל יבואנים לא שפויים "נקודה" לכן אף אחד ש"יכול " לא קונה מהיבואן . ולכן היבואן לא מוכר ולכן הוא לא מקבל הנחת כמות. זה המצב גם באופנועים גם במכוניות . היבואנים נוקטים בשיטת סכיני גילוח . הידית עולה 10 ש"ח (עם סכין ) והסכין השניה כבר עולה 20 ש"ח אותו הדבר היה גם במדפסות דיו המדפסת עולה 300 ש"ח עם 2 קסטות דיו . אם אתה קונה דיו לא חלופי אז 2 קסטות עולות 300 ש"ח . וכשנכנס החלופי אז פתאום אתה קונה קסטת דיו מקורית ב 75 ש"ח (שתיים ב 150) בדיוק במחיר החלופי . חשבון פשוט , כדי למכור לייצר מוצר שצריך בייצור שלו חריטה ב 10 ש"ח והברזל שבו עולה 10 ש"ח ורווח 50% ( רווח מכובד לכל הדעות ) המחיר של המוצר יעלה 30 ש"ח גם אם זה חליפי וגם אם זה מקורי . לא תשכנע אותי בחיים שדיסק משעם בקוטר 20 ס"מ עם 8 קפיצים (קלאץ' ) עולה לייצר ולמכור 1800 ש"ח ועוד בגלל בעיית הנחת כמות . ביני לבינך ושאף אחד לא ישמע (כי יש פה מלא תמימים ) לא עולה לייצר את זה יותר מ 150 ש"ח + רווח 200% = 450 ש"ח (זה גם מחיר החלופי של אוטו שבו העובי של הקלאץ' כפול משל אופנוע והקפיצים גם חזקים יותר ) . בקיצור מה שקורה בשוק החלפים המקוריים זה בעיית היבואנים של האופנוע , כאשר היבואן ייקח מחירים שפויים הוא ימכור הרבה יותר וירוויח יותר ויקבל מחיר שפוי יותר . (או בעברית צחה מה בא לפני מה הביצה או התרנגולת , אבל התרנגולת של היבואנים לא מטילה כבר כי לפחות מחצית השוק (דעה אישית ולא מסתמכת על מחקרים ) של החלקים הגדולים כמו מנוע , קלאץ' , גיר , בולמי זעזועים , קפיצים , ג'אנטים וכו' לא קונים אצל היבואן וזה הכסף הגדול .

wdsrk

New member
תחזור לשיעורי כלכלה

ולפי איך שאתה מתבטא - כנראה שאתה לא מחזיק עסק (כזה שמחזיק מלאי וציוד). וגם לא קשור למציאות. תזכיר לי כמה עולה דיסק של רכב? ורפידות לרכב? הרבה פחות מאופנוע. למה? כמות. אחידות בהרבה דגמים. מה שלא תפגוש באופנועים. לייצר בכמויות - יותר משתלם. לקנות בכמויות - יותר משתלם. אנחנו לא יכולים לעשות לא את הראשון ולא את השני.

menyroth1

New member
שיעור ראשון בכלכלה

לשיעור ראשון יש לי חדשות בשבילך !!!! הרועה לא חייב לטעום את העשב שהכבשים שלו אוכלות !!!!!! הוא גם לא צריך להכיר את הטעם של העשב אלא להכיר את המרכיבים של העשב וזה מספיק אם הוא יודע שהוא עשיר בחלבונים ובשומנים ובאנרגיה (כלומר גם לא צריך ליהיות כימאי או בוטנאי בשביל זה . בעיברית זה אומר שלא צריך ליהיות בעל עסק ולא צריך ליהיות בעל תואר שלישי בכלכלה או במנהל עסקים כדי להבין שייבוא כמות יהיה זול מייבוא של בודד וברור שייבוא קונטיינר אחד יקר בעשרות אחוזים מיבוא 20 קונטיינרים מיפן /סין /תיאלנד /קוריאה /ארה"ב /אירופה (מחק את המיותר ) . אגב על זה בדיוק התזה שלי . יוזילו את המחיר יקנו מהם פי 10 יותר ואז יוכלו להזמין פי עשר יותר יותר ויוכלו להוזיל בעשרות אחוזים . כיום במחיר של 1400 ש"ח לקלאץ' כל מי שמבין בזה טיפה מזמין חלופי ולא את המקורי ולכן המחיר 1400 ש"ח (כי הוא מזמין קונטיינר בחודש בקושי ) שעור שני בכלכלה . הנחת כמות לא תרד לעולם מתחת למחיר חומרי הגלם . הוזלת כמות מאפשרת להוזיל בתמחור רק עבור התקורה ולא עבור עלויות ייצור ישירות . כלומר על בסיס המכירה בכמות גדולה ניתן להוזיל את החלק היחסי של חשבון החשמל , את החלק היחסי של עלויות משרד , את החלק היחסי של עלויות קבועות כגון ארנוה , עלות המימון (ריבית ) , רווח תפעולי ,רווח של החברה , שכר פועלים , ציוד משרדי וכו' . ואילו מחיר השעם הגולמי לעומתם (במקרה של ייצור קלאצ' כמובן שבייצור תנורי חימום זה יהיה הספירלות ) לעולם יישאר כמעט אותו גובה (בהנחה שאתה קונה מספק שנמצא במעגל הראשון ) . גם אם מדובר במליארד קלאצ'ים מול 10 קלאצ'ים לעולם זה לא ירד מתחת למחיר השעם + מחיר הברזל + מחיר ההפיכה של הברזל לקפיץ + חיתוך של השעם שאלה הן עלויות ישירות והמחיר של המוצר הגולמי שנקרא קלאץ' תלוי במדויק בכמות שייצרת ביחס ישר (או בעברית אם ייצור 1 קלאץ' עולה 10 ש"ח אזי עשר קלאצ'ים יעלו תמיד 100 ש"ח ותמיד 100 קלאצ'ים יעלו 1000 ש"ח ) . שיעור שלישי בכלכלה !!!! לתמחור מוסיפים את העלויות הקבועות והן שקובעות את המחיר הסופי ומהם תמיד מגיעה הנחת הכמות ולא מעלות הייצור הישירה . שיעור רביעי בכלכלה !!!!! יש בישראל 18,000 דו"ג וזה בהחלט מספיק אופנועים כדי להוזיל את מחיר הקלאץ' עד לרמת המינימום . שיעור חמישי בכלכלה !!!! יש המון שיטות מכירה ליבואן וזה ידוע שהיבואן כבר חישב את הרווח שלו וזה בפנים והוא בדיוק יודע כמה הוא ירוויח והאפשוריות שעומדות לפניו הן כמה אבל אציג בפניך 2 (ואני מדבר על רווח ברוטו בלבד ) . למכור חלק אחד ב 200% רווח ( מוצר שעולה לו שקל ימכר ב 201 ש"ח = רווח נקי 200 ש"ח ) למכור 10 חלקים ב 20% רווח (אותו מוצר שעולה לו שקל יקנה 10 חלקים ישלם 10 ש"ח ירוויח 20ש"ח על כל מוצר = 200 ש"ח ) כבייכול רווח ברוטו של 200 ש"ח בכל מקרה , במקרה השני הוא אפילו מוכר יותר ויש סיכוןי שהוא עוד יגדל ויצמח וכו' אבל אם תחשוב היטב מה מהם עדיף לסוחר ? ברור שהראשון ! עסק משפחתי שמכניס 200% !!!!! לא צריך פועלים לא מזכירה (אולי מזקירה אחת שתיים ) כדי למכור 10 הוא יצטרך מנגנון גדול יותר והמנגנון יעלה יותר והרווח יקטן !!!! א ז ש ל א י ע ב ד ו עליך דבר נוסף שלא קשור לכלכלה אלא לראיית חשבון ויעוץ מס . הרפידות זולות יותר בגלל מיסוי שונה .

Chicken Stripe

New member
../images/Emo163.gifקצת טעית בחשבון../images/Emo18.gif

200% רווח זה אומר למכור מוצר שעולה שקל בשלושה שקלים ולהרוויח שניים. (למכור ב-201 זה 20000% רווח
). כדי להרוויח 20% הוא צריך למכור בשקל ועשרים אגורות את אותו המוצר (ואכן למכור פי 10 כדי להגיע לאותו הרווח של 2 שקלים). רוצה המלצה על מורה פרטי טוב לחשבון כיתה ג'?

Shredingerscat

New member
מה יהיה איתך מני?

אל, פשוט אל תנסה להראות כמה אתה מבין. למכור חלק אחד ב 200% רווח ( מוצר שעולה לו שקל ימכר ב 201 ש"ח = רווח נקי 200 ש"ח ) מוצר שעולה שקל אחד ונמכר ב 3 שקל =200% רווח שיעור מביה"ס היסודי. למכור 10 חלקים ב 20% רווח (אותו מוצר שעולה לו שקל יקנה 10 חלקים ישלם 10 ש"ח ירוויח 20ש"ח על כל מוצר = 200 ש"ח ) לא 10X1=10 ש"ח זה נכון מסתבר שבגן כן הקשבת (למרות שחלק גדול מהילדים בני השלוש של ימינו כבר ידעו לענות על זה). 1ש"ח +20% רווח =1.20ש"ח 1.20X10=12 . והשיעור החשוב שנלמד: לפני שמנסים להראות לכולם שיודעים לרוץ, כדאי שתוודא עם עצמך, שאת תעודת הסיום של ביה"ס היסודי קיבלת ביושר. אגב, אם חשבת לתרום לwikipedia עדיף שתתרום כסף.

Shredingerscat

New member
אגב, אם כבר מני, מה עם MORM?

זה שהוא בחו"ל לא אומר שצריך מישהו בפורום שיחליף אותו בתפקיד ה"אני לא יודע אבל אוהב לדמיין".

menyroth1

New member
עוד שבועיים מקווה לבקר אותו

בעוד שבועיים אני באנטליה ואני מקווה לבקר אותו או לפחות להעביר לו דברים מהבית .

shayvilk

New member
לגבי דלב... לזכותם יאמר שחלק נרחב מהחלקים

מתומחר בהגיון... וכמו כולם חלק אחר מתומכר מאוד גבוה... מישהו בפורם שטח עשה פעם בדיקה של כמה רכיבים מול יבוא אישי מחול... לפחות ברכיבים שהוא התעניין, ההבדל לא היה משמעותי בכלל.

wdsrk

New member
הכללתי את כולם, בלי הבדלים דת גזע ומין

באמת שלא יודע מה המחירים שם... לא בדקתי (עדיין) (מישהו מביא לי כסף בשביל לקנות אופנוע נוסף?)

yoe66

New member
גם מנסיוני דלב מתמחירם סביר

כמעט כל מה שבדקתי אצלהם יוצא בהפרש זניח מיבוא אישי (חוקי) מחו"ל כמובן שאם יש מישהו שיביא את החלקים אתו במזוודה אז ההפרש מהותי לטובת חו"ל

yotamdi

New member
למה מתלהם ??

ברור לי לחלוטין שלהחזיק מלאי עולה כסף. והאופנוע שלי הוא XR650L כמותו של כמה מאות בארץ. מה שלא ברור לי הוא ההפרש במחיר ואני אסביר. את הקלאץ' שלי אחותי רכשה בפרבר של פרבר של פאלם ביץ'. (מיאמי פלורידה) הדילר אליו פנתה נמצא שעה וחצי נסיעה מביתה. הסכום לתשלום היה 183$ כולל משלוח לדילר במיוחד מפאלם ביץ' והוא שלח אותו לביתהץ הכל תוך 36 שעות !!!! אין לי ציולם של המוצר אבל מדובר במוצר מקורי של הונדה made in japan - בא ארוז בשרינק קשיח - רפידות דיסקיות קפיצים ואטםץ לא מקט"ים נפרדים ולא שטויות. עכשיו תסביר לי איך בארץ על אותו המוצר + שבועיים שלושה משלוח !!! מבקשים 1800 ש"ח פלוס מע"מ ?? הדילר רכש מסוכן הונדה בפאלם ביץ' שרכש את החלק מהסוכן של מיאמי שרכש את החלק מסוכנות הונדה east coast . כלומר יד שלישית !!! אז כן אני לא חושב אלא בטוח שהיבואן בארץ מרוויח 600%-700% על החלקץ ואני יודע שהוא משלם שכ"ד גבוה ומחזיק מכונת קפה מעולה (לא ציני). כמו כן לא כתבתי בשום מקום ש"דופקים אותי". אותי לא דופקים יותר אבל כנראה שפראיירים לא מתים אבל הם רק מתחלפים. (מצטער על הקלישאה)

למעלה