נראה לי שמי שלא שמע על הנחת כמות זה אתה !
אין לי חריץ במצח !!!! אז אנא ממך במטוטא ממך אל תז.... יין לי את המוח !!! אם המחירים אצל היבואן היו שפויים , היבואן היה מביא יותר והיה מקבל הנחת כמות !!!!! המחירים פה אצל יבואנים לא שפויים "נקודה" לכן אף אחד ש"יכול " לא קונה מהיבואן . ולכן היבואן לא מוכר ולכן הוא לא מקבל הנחת כמות. זה המצב גם באופנועים גם במכוניות . היבואנים נוקטים בשיטת סכיני גילוח . הידית עולה 10 ש"ח (עם סכין ) והסכין השניה כבר עולה 20 ש"ח אותו הדבר היה גם במדפסות דיו המדפסת עולה 300 ש"ח עם 2 קסטות דיו . אם אתה קונה דיו לא חלופי אז 2 קסטות עולות 300 ש"ח . וכשנכנס החלופי אז פתאום אתה קונה קסטת דיו מקורית ב 75 ש"ח (שתיים ב 150) בדיוק במחיר החלופי . חשבון פשוט , כדי למכור לייצר מוצר שצריך בייצור שלו חריטה ב 10 ש"ח והברזל שבו עולה 10 ש"ח ורווח 50% ( רווח מכובד לכל הדעות ) המחיר של המוצר יעלה 30 ש"ח גם אם זה חליפי וגם אם זה מקורי . לא תשכנע אותי בחיים שדיסק משעם בקוטר 20 ס"מ עם 8 קפיצים (קלאץ' ) עולה לייצר ולמכור 1800 ש"ח ועוד בגלל בעיית הנחת כמות . ביני לבינך ושאף אחד לא ישמע (כי יש פה מלא תמימים ) לא עולה לייצר את זה יותר מ 150 ש"ח + רווח 200% = 450 ש"ח (זה גם מחיר החלופי של אוטו שבו העובי של הקלאץ' כפול משל אופנוע והקפיצים גם חזקים יותר ) . בקיצור מה שקורה בשוק החלפים המקוריים זה בעיית היבואנים של האופנוע , כאשר היבואן ייקח מחירים שפויים הוא ימכור הרבה יותר וירוויח יותר ויקבל מחיר שפוי יותר . (או בעברית צחה מה בא לפני מה הביצה או התרנגולת , אבל התרנגולת של היבואנים לא מטילה כבר כי לפחות מחצית השוק (דעה אישית ולא מסתמכת על מחקרים ) של החלקים הגדולים כמו מנוע , קלאץ' , גיר , בולמי זעזועים , קפיצים , ג'אנטים וכו' לא קונים אצל היבואן וזה הכסף הגדול .