רק להיום

מנחם 77

New member
רק להיום

6 באוקטובר מעשי כפרה ללא ציפיות "הרהורים על כפרה בפועל עלולים להיות מחסום עיקרי לכתיבת הרשימה." טקסט בסיסי, עמוד 38 הצעד השמיני אומר לנו שעלינו להיות נכונים לכפר על מעשינו בפני כל האנשים שבהם פגענו - כשאנו מתקרבים לצעד זה, ודאי נשאל את עצמנו מה יהיו התוצאות של הכפרות שלנו. האם יסלחו לנו? האם ניפטר מתחושת האשמה? או שאנשים שבהם פגענו יסקלו אותנו באבנים? עלינו להיכנע לנטייה שבתוכנו לחפש סליחה, אם אנו רוצים לקבל את הרווחים הרוחניים של הצעד השמיני והצעד התשיעי. אם נצפה למשהו כתוצאה מצעדים אלה, יש להניח כי נתאכזב מאוד מהתוצאות. אנו נשאל את עצמנו אם אנו תולים תקוות בכך שנקבל מחילה מהאדם שאנו מכפרים על מעשינו בפניו. או אולי אנו מקווים שימחק לנו חוב על ידי נושה שגילה אהדה, והתרגש עד כדי דמעות מסיפור חיינו הקשה. אנו צריכים להיות מוכנים לכפר על מעשינו, בלי שום קשר לתוצאה. אנו יכולים לתכנן את הכפרות אבל לא יכולים לתכנן את התוצאות. למרות שלא כל אלה שנפנה אליהם, יסלחו לנו בצורה מלאה על מה שעשינו, נלמד לסלוח לעצמנו. בתהליך זה נגלה שאנו כבר לא צריכים לשאת את המטען של העבר. רק להיום: ארפה מכל הציפיות שיש לי בקשר לאנשים שאני חייב לכפר על מעשיי בפניהם.

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

סלחנות לא משנה את העבר, אך מרחיבה את העתיד.
- פול בוסה אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של אסירות תודה ויומטוב../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על החופש לבחור ליהנות מהחיים ללא שימוש בסמים, על הנכונות לשינוי והיכולת לשמוח גם ברגעים קשים, על ההכרה גם ביתרונות שבי וגם בפגמים שלי והאומץ לבדוק, לזהות ולא לפעול עפ"י דפוסים שאני "תופסת על חם". על מודעות ויישום כמיטב יכולתי בדרך NA. על הדרך, החברותא, קבוצת צעדים, עבודה, נוכחות של אלוהים בחיי, משפחה תומכת ומפרגנת, בן זוג מחבק, מכיל ואוהב, בריאות פיזית ונפשית, יום מנוהל וחופשי מהתמכרות פעילה, ועוד יום נקי. רק להיום - עשרה חודשים ועשרים ימי ניקיון
אחלללללה בוקר
הפעם התעוררתי עם ה
אבל... את השעון המעורר שכחתי לכוון ולשנות וכך יצא שהתעוררתי שעה קודם
נו... בימים אחרים הייתי מתבאסת, מתעצבנת.. היום אני מרגישה מצויין ומחייכת, הרווחתי עוד שעה
אוהבת להיות פה על הבוקר עם החברותא הוירטואלית שלנו. מרגיש לי כמעט כמו פגישת החלמה בחדר. זהו.. אוטוטו מקלחת ולעבודה.
כמה זמן לא אמרתי לעצמי "עבודה" על הבוקר.. צוחקתתתת מאחלת לכולנו יום מוצלח של עשייה, חופש והרבה מקום לרוח אלוהים אוהב. אוהבים

ערב טוב חברימשלי../images/Emo24.gif

השעה הזו ש"הרווחתי" בבוקר.... צורחת עלי ללכת לנוח עכשיו, לפני שאלך ללמוד את עצמי עוד קצת בקבוצת צעדים הערב. עייפה, בקושי רואה את המסך אחרי 7 שעות של הקלדה. לא.. אני לא מתלוננת בכלל, שלא תהיה טעות. עייפה אך מרוצה
(לא נראה לי שמחר יהיה לי מה לעשות משום שאיך אמרה לי הבוסית שלי קודם - "שיואו.. לא יאומן, אנחנו במצב אפס עם ההקלדות, צריך לייצר לך עוד עבודה למחר..." נו... נשמה שכמוני... מתוקה... חיבוק ענק לי. זהו, הולכת באמת לנוח איזה שעה, להתכרבל עם הפוך מתחת למזגן
ואח"כ אתפנה לקבל בראש... (
לא הכנתי שיעורים
) שיהיה לכולנו אחלה ערב, וכמובן אסירות תודה לאלוהים שאוהב אותי כל כך. אוהבים

עליזה 63

New member
מתוך כל יום התחלה חדשה

מתוך כל יום התחלה חדשה "אם אני אוהב עם הרוח שלי, אני לא צריך כל כך להתאמץ לחשוב עם הראש שלי." האהבה מחליקה כל חספוס. כל המצבים וכל המתחים נרגעים. ההבעה של אהבה היא כמו משחה שמרפא כל פצע, במיוחד את הפצעים שלנו. כאשר אנו מרגישים אהבה כלפי האנשים בחיינו היום, אנו חווים התרוממות רוח; הקשיים האישיים שלנו פוחתים. אנו מגלים פתרונות. התשובות שחיפשנו מתגלות בפנינו כאשר אנו מתמקדים פחות בבעיות ויותר במתנת האהבה שאנו יכולים להעניק לאלה שאנו פוגשים במסע שלנו היום. הפתרונות לבעיותינו נמצאים לעיתים רחוקות בראש. הם בוקעים מתוך הלב שלנו. פתאום אנו יודעים מה לעשות. אולי המילים או ההתנהגות של מישהו אחר יתנו לנו את ההשראה שחיכינו לה. אנו יכולים לעסוק היום ברגע זה ובחוויה הזאת. אנו יכולים לתת לכוחם לעטוף ולשטוף אותנו, ואז אנו נמצא את התשובות שאנו מחפשים. כאשר אנו מתנהגים בקשיחות, ובקרירות לאחרים, אנו נסגרים בפני כל מסר שמכוון אלינו. האהבה שלנו לאחרים מרככת אותנו; היא מאפשרת למילים ולרעיונות שאנו מחכים להם לחדור אלינו. אם יש לי קושי היום, אם יש לי בעיה שדורשת פתרון, אני אושיט יד לאחרים באהבה. בתמורה, הם יתנו לי את התשובה שלי.

לא בא לי ../images/Emo191.gif

לא בא לי כלום כרגע לא ללכת לאסיפת הורים ולא לאזכרה של חבר יקר שהיה לי לא ללכת לעבודה ולא ללכת למוסך לא לדבר עם סוכני ביטוח לרכב שמתקשרים ולא לישון ולא להישאר ער לא לשמוע את אישתי ולא לראות אף אחד לא לטפל בחשבונות שמצטברים ולא להתייחס לילדים לא לחשוב ולא להרגיש לא להשתמש ולא להתמודד לא לתפקד בעיקר..... תעצרו את העולם, אני רוצה לרדת...

שטול1

New member
רפיאלי אחי ../images/Emo24.gif

ניסיתי ללחוץ על הברקסים לעצור בשבילך את העולם בתחנה הקרובה הברקסים לא עובדים אולי אתה מכיר מוסכניק? גם אני רוצה לפעמים לרדת בתחנה הקרובה למקום מגורי לכבות את האור להכניס את הראש מתחת לשמיכה ולא לצאת המון זמן ואז באה לי תפילת השלווה מלטפת בעדינות את הראש ושולחת אותי לעשות מה שאני צריך במקום מה שאני רוצה אוהבים שטול

../images/Emo124.gifחכה רגע, השלט...

פפפפ כל הדרך רצתי עם השלט הזה
לדאוג לך נשמה טובה, או שזה רק אחד מאלה שאנחנו רגילים אליהם? כי גמני ככה לפעמים, הרבה לפעמים
שלא בא לי שום דבר, לא להיות ולא כלום, כמו שכתבת - תעצרו את העולם אני רוצה לרדת.... להתכרבל ולהיסחף עם הכלום. אבל אני אוהבת את זה
חייבת את זה מידי פעם בשביל להרגיש שאני חיה באמת נו.. ואתה? מה איתך כרגע? קבל חיבוק
אז מה אם לא בא לך

יש שלט אחר לימים כאלה

עקב שביתה וסכסוך עם ההחלמה ודרישותיה[ החיים במציאות הלחוצה],המחלה תפסה פיקוד,זמני,אבל תפסה. אי לכך ובהתאם לזו,ייעשו רק שירותי "חייב" לשעת חירום. אז ישנתי קצת עכשיו הולך לעבודה כי אני חייב אישתי הלכה לאסיפת הורים, ואח''כ לאזכרה. המוסך,יחכה סוכני הביטוח,יחכו, הילדים יסתדרו אישתי, רחוקה.. כל השאר יחכו זה רק אני וה..שלי.. תודה לכולם,ולא לדאוג,זה הקצה שלי ואני אוהב אותו ,מאוד... אוהב אותכם

טוב, אז תכין ואני אתלה../images/Emo13.gif

אוהבים אותך ואת הקצוות שלך, והאמת? כל כך סומכת על המודעות שלך שלא באמת דואגת, רק מפגינה את האיכפתיות שב
אוהבים אותך וזקוקים לך מאד

יפה הרקולס...../images/Emo6.gif

לשטול בוחרת וכל חבריי וחברותיי באי הפורום ראשית ,אוהבים,
בעצם גם שנית ושלישית..
קשה להישאר שם עם הקולות והמראות שאתם מראים לי כאן.. אני חוזר לתיפקוד,בהדרגה, אבל חוזר. איזה ברדק עם הצעדים האלה, תודה תודיע ותמסור אמר הספונסר ותיק תק, נגמרה לי החופשה
אוהב אותכם תודה על השלט אחותי דברים שרואים מכאן, לא רואים משם...

../images/Emo131.gif../images/Emo41.gifמפילוסופיות החיים../images/Emo41.gif../images/Emo131.gif

החיים אינם מחלה, והמבחנים והמצוקות שאתם חשים, ושמעוררים בכם אי נחת, אינם סימפטומים של מחלה. אל תבינו לא נכון: המחקרים הרפואיים שנערכו במימון חברות התרופות הצליחו לפתח כמה מתרופות הפלא היעילות ביותר לריפוי מחלות או לבלימתן. הטבע — שהוא ביוכימאי ורוקח וירטואוז — גם הוא פיתח תרופות מדהימות, שרבות מהן אולי כבר לא יתגלו לעולם כיוון שאנחנו הופכים את הג‘ונגלים ואת יערות העד למגרשי חנייה. יש אנשים המפיקים תועלת מתרופות סינתטיות, ואילו אחרים מפיקים תועלת מצמחי מרפא. אולם גם אם האיזון הכימי במוחכם תקין ואתם מתפקדים היטב, אתם זקוקים לפילוסופיית חיים כדי להתמודד עם אי הנחת שאתם עתידים לחוש בחייכם. למרבה השמחה, עדיין אפשר לקבל הנחיה פילוסופית בלי להזדקק למרשם רופא.
אנא הקדישו מחשבה להבדל שבין מחלה לאי-נחת. אם אתם חושבים שאתם סובלים ממחלה, פנו לקבל את העזרה הרפואית הדרושה לכם, ובכלל זה בדיקות, אבחנה וטיפול. ואם אתם סובלים מאי-נחת — כלומר מאי-נוחות בתודעה שלכם ולא מליקוי בתפקוד הגוף שלכם — גם אז עליכם לפנות לקבל את הטיפול המתאים: עליכם לבחון את דרך החשיבה שלכם ואת אורח חייכם. מִצאו משמעות במצב שאתם נתונים בו וישמו את העקרונות שיעזרו לכם להתמודד אתו בצורה הטובה ביותר. נסיבות חייכם לא תמיד ניתנות לשינוי, אבל אתם תמיד יכולים לשנות את הפרשנות שאתם מפרשים אותן. הפרשנות שלכם לנסיבות חייכם אינה אלא פילוסופיית החיים שלכם! השאלה היא האם פילוסופיית החיים שלכם פועלת לטובתכם, נגדכם, או שמא אינה פועלת כלל?
מתוך "תרפיה לשפויים"
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים

../images/Emo192.gif../images/Emo6.gifלקט הומור והחלמה../images/Emo6.gif../images/Emo192.gif

ייתכן שכל אחד מאיתנו הגיע באוניה אחרת אבל עכשיו כולנו באותה סירה.
אנחנו לא מה שהיינו רוצים להיות, אנחנו לא מה שאנחנו יכולים להיות, אנחנו לא מה שאנחנו צריכים להיות, אבל בחסד אלוהים – אנחנו לא מה שהיינו פעם.
היתה לי בעיית ראייה – לא יכולתי לראות את עצמי מגיע לפגישות.
אני מנסה לקחת את זה יום ביומו, אבל בזמן האחרון תקפו אותי כמה ימים בבת-אחת.
תביא את התחת שלך לפגישות. השכל כבר יבוא אחריו.
תמשיך לבוא - זה עובד אם אתה עובד את זה, אז תעבוד את זה, אתה שווה את זה.
המוח שלי אמר "עוד" אבל, הגוף שלי אמר - "מספיק".
אם אתה באמת רוצה להישאר נקי – תמצא דרך. אם לא – תמצא תירוצים.
המילה החשובה ביותר בצעדים - אנחנו.
הייתי האדם המאוזן ביותר בעולם – כעסתי כל הזמן.
אם לא תטפל ברגשות שלך – הם יטפלו בך.
היום יש לי יותר פתרונות מאשר בעיות.
אם אלוהים הוא טייס-המשנה שלך – החלף איתו מקומות.
יש כאב בהחלמה – סבל הוא אופציונלי.
אני ייחודי – בדיוק כמו כולם.
העבר את המסר, לא את המחלה.
תן לאלוהים להציל את הנשמה שלך, אנחנו כאן כדי להציל את התחת שלך.
אם לא תדבר על זה, אתה עלול להשתמש על זה.
ענווה זה לא לחשוב שאתה פחוּת, אלא לחשוב על עצמך פחוֹת.
לך לפגישות כשאתה רוצה ללכת ולך לפגישות גם כשאתה לא רוצה ללכת.
אין מעליות בתכנית – רק צעדים.
צעדים 1,2 ו- 3 בקיצור: אני לא יכול, הוא כן יכול, אז אפשר לו.
נאהב אותך עד שתלמד לאהוב את עצמך.
שב, שתוק, והקשב.
הרצון אומר לי שאני חייב, אבל נכונות אומרת לי שאני יכול.
תמשיך לעשות את מה שעשית, ותקבל את מה שקיבלת.
אני לא הפסקתי – אני פשוט נכנעתי.
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים

למעלה