רק לא תמ"ל

נועהקוש

New member
רק לא תמ"ל

מאז שחזרתי ללימודים תפוקת החלב שלי הולכת ופוחתת בעקביות. נועה, בת 7 חודשים פחות רגועה, השאיבות עצובות - אם לפני חודשיים הצלחתי לשאוב בכל פעם 120 מ"ל, היום אני שואבת 60 מ"ל בשאיבה, הוי אומר אני מוכרחה לשאוב פעמיים אפילו שלוש כדי למלא בקבוק אחד (בהפסקות ובלילות, אני גמורה), והיא אוכלת שני בקבוקים בהיעדרי. בשקילה האחרונה נראתה ירידה קלה (עליה לא מספיק גדולה), אולם עדיין בעקומה שלה, לכן האחות אמרה שאין צורך לדאוג, אני אמורה לשקול אותה שוב בעוד שלושה שבועות, ולפי ההתנהלות אני בטוחה שאראה עליה לא מספקת במשקל. לצערי אני לקראת יאוש, אני לא עומדת בשאיבות האינסופיות שמניבות כל כך מעט (פיתחתי שיטה, אני שואבת בו-זמנית במדלה מיני בשד אחד ובאוונט הידנית בשד השני - וללא הועיל), אך מה שהכי מייאש שנועה פחות מרוצה ונינוחה, ואני ממש מודאגת. בימים האחרונים נתתי לה פירות (בננה תפוח ומעט טחינה גולמית), אבל מדובר בנישנוש, היא לא רוצה כמות גדולה. בעניין השאיבות, כמה אמורה תינוקת בת 7 חודשים לאכול מתוך בקבוק שאוב? אני נותנת לה 140 מ"ל, והיא לא נראית שבעה. מחכה לתשובתכן המהימנה, ומקווה לא להתייאש (רק לא תמ"ל). תודה, מרים.

נועהקוש

New member
שלום לכולן, שכחתי

שלום לכולן, שכחתי את כללי הנימוס שלי, כנראה מרוב יאוש, סליחה.

כמה בבקבוק

הכמות משתנה לפי התיאבון ומצב הרוח. לפעמים תינוקות אוכלים יותר מבקבוק מאשר בהנקה, לפעמים כי זה זורם ולפעמים כי המטפלת מעודדת. רציתי לשאול- כמה זמן את נעדרת מהבית? כי היא יכולה להשלים הרבה קלוריות על-ידי הנקות מרובות יותר כאשר את בבית, כולל בלילה. אם היא ישנה כל הלילה, ואת מתעוררת כדי לשאוב לה, יתכן שאפשר להניק לפעמים במקום לשאוב (זה יותר כיף). ירידה בעקומת הגדילה בגיל 7 חודשים זה דבר שיגרתי, כי לאחר גיל 6 חודשים יש השפעה רבה יותר של הגנטיקה על מבנה גוף התינוק. אם התינוקת שלך הולכת להיות פעוטה רזה, זה מתחיל להתבטא עכשיו. בגיל הזה נהוג להסתכל יותר על ההתפתחות מאשר על המשקל. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

נועהקוש

New member
כמה בבקבוק

אורית תודה, תודה, אני לא מפסיקה להכנס לפורום ולחפש תשובה, שמחתי לקבל. אני נעדרת לכ-8 שעות, והיא משלימה ועוד משלימה בלילות, לאחר תקופה בה ישנה לילות שלמים, היא החלה להתעורר שוב,לפחות פעמיים בלילה, וברור לי שזו תוצאה של ההפחתה בכמות החלב. אני שואלת שוב, כמה מ"ל אמור התינוק לינוק (הכי הרבה שניתן)? אם תאמרי שיותר מ- 140 אתאמץ כמה שאוכל, למרות שאני לא בטוחה בכלל שאצליח. האם יתכן שכמות החלב קשורה למבנה שלי, למרות שאין כל הוכחה מדעית ראיתי במציאות שהרבה אמהות רזות מתקשות להניב כמויות יפות, כך גם אני בכל ההנקות שלי(ארבעה ילדים) לא שפעתי כמויות מדהימות. סתם, לסבר את האוזן, בשבוע שעבר שאבתי עם שלוש נשים, בזמן שנזלו לאיטם, לבקבוקי ה"מיותם", 30 מ"ל מסכנים, כל אחת מילאה שם כ-200 מ"ל, נדהמתי וגם קצת קינאתי (למרות שזו לא קינאת סופרים), ושוב, למרות שזה לא מוכיח כלום, הן לא רזות!? מה יהיה? מחכה לתשובה (כמויות), מרים.

נועהקוש

New member
תוספת

תוספת לשאלתי, אני מוכרחה לציין תופעה נוספת. לאחרונה החזה שלי קטן באופן משמעותי, לדעתי למימדיו קודם ההנקה, בנוסף הפטמות התבהרו מאד, ואף נעשו רגישות, די צורב וכואב לי לאחר שאיבות והנקות, האם זה קשור?

כמות החלב בשד

יש הבדל מאוד גדול בין נשים שונות מבחינת קיבולת החלב בשד (שמשפיע לעיתים על תדירות ההנקות) אך אין הבדלים כל כך גדולים בין הנשים מבחינת כמות החלב שהשד מיצר בסך הכל ביממה. הבדלי הקיבולת קשורים למבנה הפנימי ולא לגודל השד. מה שחשוב לזכור, שגם אישה עם קיבולת קטנה יותר יכולה ליצר המון חלב על-ידי הנקות (או שאיבות) תכופות, כי אין לה בעיה של יצור חלב. התינוק פשוט יונק לעיתים קרובות יותר (והוא מרוויח גם הרבה זמן איכות אימא). זה שהתינוקת קמה בלילה זה מצוין (לפחות עבורה!). זה תופעה נפוצה כאשר אימא חוזרת לעבודה/לימודים, וגם נפוצה באופן כללי אצל תינוקת בני 7 חודשים עקב השלב ההתפתחותי שלהם. אז כמה חלב תשתה בבקבוק? יש תינוקות ששותים יותר מ-140 ויש שפחות. אבל אין לך מה לדאוג, כי אם היא רעבה זה יתבטא על-ידי הקדמת הארוחה הבאה. אין הכרח להגדיל את הכמות, זה לא מזיק לתת ארוחות קטנות יותר אך תכופות יותר, זה אפילו עדיף (פחות לחץ על הקיבה). תינוקות יונקים בממוצע כ-750-800 סמ"ק ביממה. עם היא היתה מקבלת רק בקבוקים של 140 זה יוצא פחות מ6 בקבוקים ביממה! היא בטח יונקת יותר פעמים מזה. זה מראה ש140 זה בהחלט כמות טובה. אורית מדריכת לה לצ'ה

נועהקוש

New member
תודה רבה אורית

הרגעת אותי, מקווה להצליח להמשיך לשאוב. חג שמח וכשר, מרים.

נועהקוש

New member
ובעניין הפטמות

מדוע הן התבהרו פתאום, והחזה קטן? גם הצבע וגם הגודל חזרו להיות כפי שהיו קודם ההריון? סליחה על התקפת השאלות, אני פשוט מוכרחה לדעת מה קורה לי?

הסתגלות של הגוף

במהלך ההריון ולאחר הלידה יש שינוים בשד ובפיטמה שנועדו להכין אותם לתקופת ההנקה. לאחר התבססות ההנקה, העבודה הזאת נעשתה, והגוף די חוזר לעצמו- במבט חיצוני. אבל אם יכולת לראות בתוך השד היית רואה שמבנה השד הפנימי יחודי להנקה. רק לאחר הגמילה השד חוזר לעצמו ( וגם אז יש "זכרונות" אנטומיים של ההנקה, ובגלל זה מרגישים הבדל בהנקה השנייה). אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה